va bobey vay vay vayyyyyyyyyyyyyyyy
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Ev ekmeğini arar olduk
Görüntülenme: …
Eskiden bir Banı Bacı vardı, gelir mahalleli toplanır, herkesin ekmeğini yapar giderdi, tahminimce ölmüştür allah rahmet eylesin, ne güzel günlerdi, bizede hemen birer katmer yapardı, al hemen kaç derdi.
Nerde artık o günler, İstanbul'da ekmeklerin içine bir sürü kimyasallar atıyorlar, bizde alıp yiyoruz, tüm hücrelerimiz kimyasal atıklarla doldu.
Nerde artık o günler, İstanbul'da ekmeklerin içine bir sürü kimyasallar atıyorlar, bizde alıp yiyoruz, tüm hücrelerimiz kimyasal atıklarla doldu.
Ekmek yapıldıktan sonra arap ekmeği (bazlama) yaparladı peynir dürümü yapardık ne güzel olurdu.Ekmeğin sonunda da şekerli katmer yapılırdı. Kalan köze patlıcan, biber,soğan atıp közlerlerdi.
Mısır unu ile yapılan ekmek
Mercimek unu ile yapılan ekmek (acılı , biberli,soganlı olurdu)
Ahhhhhhhhhh. Bari resimlerini atan olsada bir baksak
Selamlar
Mercimek unu ile yapılan ekmek (acılı , biberli,soganlı olurdu)
Ahhhhhhhhhh. Bari resimlerini atan olsada bir baksak
Selamlar
Dikkat ediyorum da,hepimizde eskiye,eskiden yapılanlara özlem giderek artıyor.
Bu dünyanın teknolojisine hayret ediyorum:) ,daha ileriside beni fazla ilgilendirmiyor.
Her şeyin doğalına tüm dünyada dönüş başladı.Bu yüzden,tarım,hayvancılık,toprak daha da değerlenecek.Eski değerlere sahip çıkmalı ve onlara daha sıkı bağlanmalıyız.
Şimdi beni 40-45 sene öncesine götürdünüz,sanki,o koku burnumda,o tat damağımda,bazlaması,dürümü ve tabii ki katmeri ile:)
Hepinize selamlar.
Bu dünyanın teknolojisine hayret ediyorum:) ,daha ileriside beni fazla ilgilendirmiyor.
Her şeyin doğalına tüm dünyada dönüş başladı.Bu yüzden,tarım,hayvancılık,toprak daha da değerlenecek.Eski değerlere sahip çıkmalı ve onlara daha sıkı bağlanmalıyız.
Şimdi beni 40-45 sene öncesine götürdünüz,sanki,o koku burnumda,o tat damağımda,bazlaması,dürümü ve tabii ki katmeri ile:)
Hepinize selamlar.
A.s vedat kardeş gerçek bizde sizin gibiyiz
Amerikalı bilim adamları şöyle bir çalışma yapmışlar aydınlık yani gece lambsaında yatınca binlerce denek üstünde yapılan çalışmada beyinde bir çok hücrenin öldügünü bu hücrelerinde tekrar vucudun yapamayacagı hücre oldugunu tesbit etmişler
Şimdi Nizibimide gece yazın damda yatınca nicin vucudumuzun tüy gibi hafifledigini ve rahatladıgını daha iyi anladım
Selamlar
Amerikalı bilim adamları şöyle bir çalışma yapmışlar aydınlık yani gece lambsaında yatınca binlerce denek üstünde yapılan çalışmada beyinde bir çok hücrenin öldügünü bu hücrelerinde tekrar vucudun yapamayacagı hücre oldugunu tesbit etmişler
Şimdi Nizibimide gece yazın damda yatınca nicin vucudumuzun tüy gibi hafifledigini ve rahatladıgını daha iyi anladım
Selamlar
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.