Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

nizipli_mehmet Üye
asi yılmaz erdoganın şiiri gercektende harıka
KONT Üye
Elimde çok resimler ama zmanım yok ....:(
asi ve mavi Üye
saol mehmet zaten yılmaz erdoğan kendi harika....
fsoyarik Üye
Resim kaynağı
BEŞİNCİ MEVSİM Düştü can evime dördüncü cemre Dünyayı üçüncü gözümle gördüm. Dört yüz seksen beş gün çekti bir sene On altıncı aya takvimsiz girdim. Aynalara baktım korku gösterdi Saatler her sabah kırkı gösterdi Namlular, nişanlar Türk'ü gösterdi Hayatım boyunca hedefte durdum. Gül sundum yediler, koklamadılar Armağan can verdim saklamadılar Gittim... gelir diye beklemediler Kaybolan gölgemi yollara sordum. Getirdim yanıma ay'ı bir karış Ölçtüm ki dağların boyu bir karış Şehiri bir adım, köyü bir karış Damlada denizdir en küçük derdim. Savurdum, eledim, seçtim zamanı Yaprak yaprak, tel tel açtım zamanı Haftada üç asır geçtim zamanı Nereye gittimse zamansız vardım. Yırtıldı ruhlara çizdiğim resim Yazık, kulaklara sığmadı sesim Yaşadığım şimdi beşinci mevsim Çağın çilesini sırtıma sardım ABDURRAHİM KARAKOÇ
MUH@MMED F@TİH Üye
dur! birak kaynasin kahvenin suyu, bana istanbulu anlat nasildi? bana bogazi anlat nasildi? haziran titreyislerle kaçak yagmurlar ardi yikanmis, kurunurmuydu yine o yedi tepe ana sefkati gibi sicak bir günesle insanlar gülüyordu de trende, vapurda, otobüste, yalanda olsa hosuma gidiyor, söyle. hep kahir, hep kahir, hep kahir biktim be... dur! birak, kalsin, açma televizyonu bana istanbulu anlat nasildi? sehirlerin sehrini anlat nasildi? beyoglu sirtlarindan yasak gözlerimle bakip köprüler, sarayburnu, minareler ve halice öv diyiverdin mi bir merhaba, gizlice insanlar gülüyordu de trende, vapurda, otobüste yalanda olsa hosuma gidiyor, söyle. hep kahir, hep kahir, hep kahir biktim be... dur! birak, kimildama, kal biraz öylece n'olur kokun istanbul gibidir, gözlerin istanbul gecesi simdi gel saril, saril bana kinalim gökkubbenin altinda ordada beraber çok sükür diyerek yeniden baslamanin hayali hasretinin çölünde sanki bir pinar gibi insanlar gülüyordu de trende, vapurda, otobüste yalanda olsa hosuma gidiyor, söyle. hep kahir, hep kahir, hep kahir biktim be... cem karaca
MUH@MMED F@TİH Üye
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
nizipli_mehmet Üye
bugunlerde bu bolum durgunlastı nedense onceden ası ve mavı vardı o sıır atıyordu yalnız kalmasın dıye bende atıyordum ama sımdı ası yok onu bekleyelım ne zaman gelırse hareketlenır
nizipli_mehmet Üye
HER SEY VAR SITEDE AMA BIR MANILER EKSIK ONUDA BEN ACAYIM DEDIM:)
nizipli_mehmet Üye
Bostanlarda fasulye Anam gitti gezmeye Ben anamdan örendim İnce boncuk çizmeye
nizipli_mehmet Üye
Koyunum var karaman Gaybolursa araman Ben bir reçber kızıyım Şehirliye yaramam
nizipli_mehmet Üye
Dere boyu gidelim Koyun kuzu güdelim Sennen beni görmüşler İnkâr bayrım edelim Ak koyun kuzusuna Gün tutmuş postusuna Ne desen de ağlasam Arnımın yazısına
nizipli_mehmet Üye
Tren gelir öterek Kömürünü dökerek Ben anamdan ayrıldım Gözüm yaşım dökerek
nizipli_mehmet Üye
Tut yedim duttu beni Yârim unuttu beni Yarı yola varmadan Hıçkırık tuttu beni
nizipli_mehmet Üye
Ak tavuk aldın mı? Kümese koymadın mı? Kör olası gaynana Sen gelin olmadın mı?
nizipli_mehmet Üye
Kapelesi ketenden Yârim indi trenden Boynuna sarılayım Gülünü incelmeden
nizipli_mehmet Üye
Kayalar yarılmasın Yar bana darılmasın Yar bana darılıp da Ellere sarılması
nizipli_mehmet Üye
Çaya inesim geldi Şeker yiyesim geldi Ala gözlü ablamı Gene göresim geldi
başak Üye
anne demeye geldim kaymak yemeğe geldim meramım kaymak değil yari görmeye geldim.
başak Üye
Besmele ile çıktım yola Selam verdim sağa sola O benim devletli beyim Vakti şerif hayrola
Yılmaz Korkmaz Üye
güle naz ,gülen az bülbür eder güle naz girdim bir dost bağına ağlayan çok gülen az
miksam1988 Üye
Kara kara kazanlar, Kara yazı yazanlar, Cennet yüzü görmesin, Aramızı bozanlar İğne ile kuyu kazdım, İçine düşeyazdım, Ayrılık mektubunu, Hem ağladım hem yazdım Mendilim dalda kaldı, Gözlerim yolda kaldı, Ela gözlü sevdiğim, Bilmem nerede kaldı Yazı yazdım yaz idi, Kalemim kiraz idi, Kusura bakma emmioğlu, Mürekkebim az idi Kara koyun kuzuludur, Boynuzları yazılıdır, Çok bekletme Mehmet Ağa, Bacaklarım sızılıdır Eski Cami direk ister, Söylemeye yürek ister, Benim karnım toktur ama, Arkadaşım börek ister
miksam1988 Üye
Fasulye fasıl olur, Yemesi nasıl olur, Anne beni eversen, Bak geçim nasıl olur Sepet sepet yumurta, Sakın beni unutma, Unutursan küserim, Mektubumu keserim Maydanoz ot değil mi, Yaprağı dört değil mi, Ben yârimden ayrıldım, Bu bana dert değil mi? Karyolanın yayları, Ben sayarım ayları, Babam gelecek diye, Hazırladım çayları Kaleden indim bu gün, Elimde kaynar güğüm, Ne vefasız yar imiş, Ne dün geldi, ne bugün Kızın adı Melek'tir, Entarisi bir tekdir, Yakası açık olan, Sevdalıyım demektir Elbisesi dar gelir, Dar sokaktan yar gelir, Ellemeyin yârime, Ayda yılda bir gelir Damda durma oğlan, Bıyığın burma oğlan, Beni sana vermezler, Gönlünü yorma oğlan Bahçelerde ısırgan, Gâvur değil, Müslüman, Uzat dilin öpeyim, Yemin ettim ısırmam Portakal dilim dilim, Sevdiğim adın Selim, Selim benim olunca, Olurum telli gelin
miksam1988 Üye
Manava ayva gelmiş, Parası fazla gelmiş, Çok çalışın oğlanlar, Kızlara da zam gelmiş Toplu iğnemin boladı, Sarığını kim doladı, Beş yüz asker içinde, Gönlüm seni diledi Ben kalede kışlarım, Kırmalı mendil işlerim, Senin gibi besteciyi, Kirmanımda koşlarım Arabası dört teker, Düz ovada sap çeker, Bekâr kalan oğlanlar, Gece gündüz ah çeker Ben bir altın kutuyum, Yar yanında mutluyum, Verin benim yârimi, Üç gündür oruçluyum Keklik gelir seke seke, Ayağında gümüş toka, Ben annemden ayrılmazdım, Ayırdılar çeke çeke Tilki girdi kümese, Tavukları yemese, Genç kızların koynuna, Sakallılar girmese Dilbeyandır köyümüz, Buz gibidir suyumuz, Kendimiz köylü ama, Şehirlidir huyumuz Dağlarda ardıç kurusu, Dibinde keklik sürüsü, Yok mu bunun hiç kimsesi, Yoksa garip misin güzel Iraftaki siniler, Piske vursam iniler, Askerdeki yârimin, Kulakları çiniler Karyolanın yayları, Sayıyorum ayları, Yarim gelecek diye, Sayıyorum ayları Makarada ipliğim, Asıyada benim kekliğim, Hiç aklımdan çıkmıyor, Kel satıdan çektiğim
miksam1988 Üye
Kiremit, kiremit gezerim Kiremitleri ezerim Çok konuşma kaynana Patates gibi ezerim Dama çıktım dam iki, Yıldız saydım oniki, Ellerin yâri gelmiş, Hani bizim kör tilki San kavun dilimi, Kim dokudu kilimi, Vallah billâh olacam, Mülazımın gelini Mani benim ezberim, Kan ağlıyor gözlerim, Ben o yârin yolunu, Ölüne dek beklerim Dereler akmasaydı, Gün gibi doğmasaydı, Ölüm Allah'ın emri, Ayrılık olmasaydı Hay aparız, aparız, Gökten yıldız kaparız, Oruç tutmayanları, Kümeslere tıkarız Meşe meşeye benzer, Meşe kamışa benzer, Şu Burunoba kızları, Gümüş kâseye benzer Tarlaya soğan ekerler, Ekerler de biçerler, Gurbete giden kızın, Gözüne sürme çekerler Karadağ’da kar kalmadı, Yüreğimde yağ kalmadı, Daha yazacağım çok idi, Mektubumda yer kalmadı Oğlan gider oduna, Ali derler adına, Ali'ye bir kız bulduk, Ayşe derler adına Aş yedim dilim yandı, döküldü kilim yandı, Ben kilimde değilim, Bahçede gülüm yandı Karşıdan gelen oğlan, Kakülü sarkan oğlan, Gece gelme gündüz gel, Horozdan korkan oğlan

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim