Dini İçerikli Konular

Cemaat yada tarikata bağlı mısınız?

Görüntülenme: …

ibrahimher Üye

Saygıdeğer arkadaşlar. Burada amacım sadece anket yapmaktır. Sakın cemaat ve tarikat kavgasına dönüştürmeyelim. Şayet olursa editlerim. Kızmayınız. Eğer istenirse cemaatlerimizin ve tarikatlarımızın güzel aktiviteleri var ise şayet bunları burada paylaşabiliriz..

Edited by - İ.H.Er. on 10/8/2006 03:34:40 AM
Huzi Üye
Yönlendirme yapmak serbestmi...? :))
ibrahimher Üye
Benim tarafa yönlendir sen. Hani şeyh mürid olduk ya senle.
Dimiiiii huzeyfe....
benbaskan Üye
cemaatlerle işim yok ama bir kaçını severim
Huzi Üye
Sevmek işin yarısıdır zaten abicim... :))
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Ülkemin insanının "şu-bu, şuncu-buncu, şu ırk-bu ırk,şehirli-köylü" vs.diye tanımlanmasının yanında son zamanda tarikatcı ve bu günlerde cemaatci diye sınıflandırılmasını kendi adıma doğru bulmuyorum.
pala Üye
Ben Avrupada olmam hasebiyle bu konudan çok muzdaribim, çünkü burada Admin'inde belirttiği gibi artık sen-ben havasına düşülmüş durumda.
Bütün cemaat ve tarikatlara sonsuz sevgimiz ve önderlerine de saygımız var. Bugün itibarı ile tarıkat ve cemaatlere tabi olan dostlarımız, gerçek manada o güzel insanların(önderlerın) yolundan gidemiyorlar, asrın sorunları bazan ağır basıyor. Hal böyle olunca ikilikler çoğalmaya başladı hatta üzülerek söylüyorum (konunun muhatabı benim, diyalog benimle kurulmuştur) birbirlerini dinsizlik ve kafirlikle suçlayanlara dahi rastladım. Konuyu fazla dağıtmayayım velhasıl zamanımızda en fazla birlik ve beraberlik ihtiyacı duyulduğu bir dönemde bu tarz kavramlardan geri durmaya çalışıyorum.
Saygılar...
pala Üye

Eğer amaç ''İLAYI KELİMETULLAH'' ise , şimdi birlik zamanıdır..
küçükdeco Üye
ve MÜSLÜMAN ismi bize yeter. Başka isme gerek duymuyorum.
Ben bir MÜSLÜMANIM.
Adım da müslüman.
CemaatımİSLAM
tarikatım da iSLAM
TARİKAT şeyhim Hz. Muahmmed (s.a.v.)
Cemaat liderim Hz. Muhammed (s.a.v.)
BAŞKA BİR KİMSEYE İHTİYAÇ VAR MI?
ibrahimher Üye
Admin bey!
Yanlış anlaşılmasın abi. Başta açıklama yaptım zaten. Şuncu buncu değil. Bunu şöyle anlamak daha doğru olur kanaatindeyim. Tarikatlıyız ama tarikaçı değiliz, Türküz ama Türkçü değiliz. Cemaate mensubuz ama Cemaat taasubundan uzağız.

Pala bey !
Izdırabınızı yurt dışında olmama rağmen yakından izleyen bir insanım. Bir zamanlar Cemaatlerin yaptırdığı camilerin cemaatleri birbirine selamı bile kesmiş, kimse kimsenin camisinde namaz kılaz durumda idi. Ancak Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde ciddi manada toparlanmalar oldu. Aynı şey Türkemizde de olurdu hiç şüphesiz. Ama bunları elhamdüllah Diyanet Teşkilatı dengede tutmuştur. Kavramlar üzerinde gerçektende durmamak çok fayda getirecektir.
Ben bu konuda Tarikat Hakkında Görüşler adı aldında bir makale yazmıştım. Kütüphane bölümünde buna gib göz atmanızı istirham ediyorum. Gerkeç din hadimlerine sonsuz saygılarımı sunuyorum. Tüm Hakiki islam yolcusu olan tarikat, cemaat ve grupların önünde hürmetle eğilirken, sahte olanlarında da o kadar nefret ediyorum.

Küçükdeco beyefendi!

Söylediğiniz sözlerin aynısına imza atıyorum. Hepinizi Allahın selamı ile selamlıyorum.
pala Üye

Hocam degisen pekbirsey yok avrupada, dedigin gibi DITIB (diyanet i.b.) disinda hersey yine ayni tas ayni hamam.

.
ibrahimher Üye
Pala Bey!
İhtilaf, milletin bölünmesi, cahilce çekişmeler KAFİRliktende öte desem acaba tepki veren olur mu? Ama vermeyin Kur'anın ifadelerini aktaracığım çünkü, Pala abi bu söylediklerimi bir yazıya dökmeni ve oradaki hocalarımıza hatırlatmanı istiyorum hasseten.
Kuranı kerim de Hz. Musanın beni israili bir vadide bırakıp, başlarına da kardeşi Hz. Harunu görevlendirdikten sonra Tur dağına çıkmasından sonra dönüşünde samiri ismindeki azılı kafirin milleti dinden terkrar putperestliğe döndürdüğü öğrenildi.
Bundan sonrasını kuran şöyle özetliyor. Taha süresi:
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="350" <tbody <tr <td width="26" valign="top" <div align="center" 86.</div </td <td width="350" valign="top" <p style="margin-right: 4px" align="left" Bunun üzerine Mûsâ öfke dolu ve üzgün bir halde halkına döndü. “Ey kavmim! Rabbiniz size güzel bir vaadde bulunmadı mı? (Ayrılışımdan sonra) çok zaman mı geçti, yoksa üzerinize Rabbinizden bir gazap inmesini mi istediniz de bana verdiğiniz söze uymadınız (ve buzağıya taptınız)?” dedi. .</td </tr <tr <td colspan="2" width="350" background="mainimg/SPACE.GIF" https://www.diyanet.gov.tr/kuran/mainimg/SPACE.GIF </td </tr </tbody </table <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="350" <tbody <tr <td width="26" valign="top" <div align="center" 87.</div </td <td width="350" valign="top" <p style="margin-right: 4px" align="left" Şöyle dediler: “Sana verdiğimiz sözden kendi isteğimizle caymış değiliz. Fakat biz Mısır halkının mücevheratından yüklü miktarlarda takınmıştık. İşte onları ateşe attık. Samirî de aynı şekilde attı.” .</td </tr </tbody </table <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="350" <tbody <tr <td width="26" valign="top" <div align="center" 88.</div </td <td width="350" valign="top" <p style="margin-right: 4px" align="left" Böylece (Samirî) onlar için böğürmesi olan bir buzağı heykeli ortaya çıkardı. (Samirî ve adamları) “Bu sizin de ilahınızdır, Mûsâ’nın da ilahıdır. Öyle iken Mûsâ, (İlahını burada) unuttu (da onu Tûr’da aramaya gitti)” dediler.<sup 8</sup .</td </tr <tr <td colspan="2" width="350" background="mainimg/SPACE.GIF" https://www.diyanet.gov.tr/kuran/mainimg/SPACE.GIF </td </tr </tbody </table <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="350" <tbody <tr <td width="26" valign="top" <div align="center" 89.</div </td <td width="350" valign="top" <p style="margin-right: 4px" align="left" Onlar bu heykelin, sözlerine karşılık vermediğini, kendilerinden hiçbir zararı uzaklaştıramayacağını ve onlara hiçbir fayda sağlayamayacağını görmezler mi? .</td </tr <tr <td colspan="2" width="350" background="mainimg/SPACE.GIF" https://www.diyanet.gov.tr/kuran/mainimg/SPACE.GIF </td </tr </tbody </table <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="350" <tbody <tr <td width="26" valign="top" <div align="center" 90.</div </td <td width="350" valign="top" <p style="margin-right: 4px" align="left" Andolsun, Hârûn onlara daha önce şöyle demişti: “Ey kavmim! Siz bununla yalnızca imtihan edildiniz. Doğrusu sizin Rabbiniz ancak Rahmân’dır. Öyleyse bana uyun ve emrime itaat edin.” .</td </tr <tr <td colspan="2" width="350" background="mainimg/SPACE.GIF" https://www.diyanet.gov.tr/kuran/mainimg/SPACE.GIF </td </tr </tbody </table <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="350" <tbody <tr <td width="26" valign="top" <div align="center" 91.</div </td <td width="350" valign="top" <p style="margin-right: 4px" align="left" Onlar da, “Mûsâ bize dönünceye kadar buzağıya ibadet etmeye devam edeceğiz” dediler. .</td </tr <tr <td colspan="2" width="350" background="mainimg/SPACE.GIF" https://www.diyanet.gov.tr/kuran/mainimg/SPACE.GIF </td </tr </tbody </table <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="350" <tbody <tr <td width="26" valign="top" <div align="center" 92,93.</div </td <td width="350" valign="top" <p style="margin-right: 4px" align="left" Mûsâ: (Tûr’dan dönünce) şöyle dedi: “Ey Hârûn! Saptıklarını gördüğün zaman bana uymana ne engel oldu? Yoksa emrime karşı mı geldin?” .</td </tr <tr <td colspan="2" width="350" background="mainimg/SPACE.GIF" https://www.diyanet.gov.tr/kuran/mainimg/SPACE.GIF </td </tr </tbody </table <table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="350" <tbody <tr <td width="26" valign="top" <div align="center" 94.</div </td <td width="350" valign="top" <p style="margin-right: 4px" align="left" Hârûn: “Ey anam oğlu! Saçımı sakalımı çekme. Şüphesiz ben, İsrailoğullarının arasını açtın, sözüme uymadın demenden korktum” dedi.</u </u .</td </tr </tbody </table Evet İsrailoğullarının arasını açmayı çok tehlikeli gördüm diyor. İhtilafın, çekişmenin ne kadar tehlikeli olduğunu ifade ediyor Hz. Harun (a.s.). Burada Musa Aleyhisselam itiraz etmiyor, Cenabı mevla kuranda bunu anlatırkende, Hz. Harun'un bu tavrını kınamıyor.
O halde Çekişme ve Cahilce ihtilaflar Küfürden de betermiş. Ne dersiniz?
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828

Ey iman edenler, Allah'tan sakının ve doğru (sadık)larla birlikte olun. (tevbe 119)
ssıddık =salih olarakta yorumlanmıştır.. sanırım salihlerle birlikte olduktan sonra sorun ortadan kalkacaktır...
.

Edited by - akhenaton on 10/8/2006 11:29:53 PM
fecrisadık Üye

وَأَطِيعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُواْ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ.

Allah’a ve Resûl’üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.

Enfal:46.
.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Hocam özür dilerim, mesajım açtığınız konuya değildi. Genel anlamda söylenmiş şahsi fikirlerimdi.
fsoyarik Üye
sevgili dostlar tarikat ehli olmak bir meşrep ve usul meselesidir ve çok gizli bir ameldir zira bu mesele kişinin nefsiyle allakalı bir meseledir.
adem oğlu hangi cemaat ve hangi tarikata mensup olursa olsun önemli olan allah resulinin şeriatı muhammediyesini yaşamaktır. bu nedir kıssa ve öz olarak
kendini her yaratılandan daha küçük görmek,eli ve dili ile kimseye zarar vermemek( insanların tabiri ile kılıbıklık)huzurlu bir aileye sahip olmak insanlara tepeden bakmamak kalp kırmamak gönül incitmemek ve en önemliside sadece teşvik etmekle kalıp insanların fiil ve ammellerine karışmadan yani gıybet etmeden kulluk etmek
insanlar bu kulluğu bir salih insan kapısındada yapabilir bir dostu vasıtasıylada yapabilir kendi başınada yapabilir önemli olan güzel ahlakı yaşamak bu güzel ahlakı yaşamassa insan nuh a.s evladı olsa ne fayda amma yol bilen bir kılavuz olmazsa gecenin karanlığında istanbulu kim bulduki biz bulalım

hamas Üye
SAYIN hocam oyle bir camaata bağlıyımki Rabime şukurler olsun böyle bir LİDER
bağlamış benı ölsemde yolunda zoruma gitmez.
sayın Hocam Türkiye deki camaat ve şehler neden dunyadakiİSLAM VE RESULLAH'ındüşmanlarına
karşı mucadele etmiyorlar hep bodrum katlarında saklanıyor ve orada ALLAHIM AFET ALLAHIM AFET DEYIPTE YATIYORLAR ACABA. Sizce bu şehler ve camaat dediğiniz beli mevcuta kitlelere temsil ediyorlar bildiğim ve gördüğüm kadar bunların neresıne guvenipte
yolcıkmaklazı sizce. sagılarımla sayın HOCAM. BENHAMAS
küçükdeco Üye

İsimler ne olursa olsun. Müslümanız. Bu isim bize yeter.
semay Üye
Tarikatlı değilim amma sonsuz saygım var.
Ancakbazılarından son derece kaygım var.
ibrahimher Üye
Tarikat ve Tasavvuf konusu ayrıca Sitemizin İmam Hatip lisesi 86-87 bölümünde
enine boyuna masaya yatırılmıştır. Oradan takip edebilirsiniz.
ibrahimher Üye

alıntı:
"quote" semay demişki:
Tarikatlı değilim amma sonsuz saygım var.
Ancakbazılarından son derece kaygım var.
Benimde
Allah biliyor tüm mutasavvuflara saygım var,
Şer'i ölçülere uymayanlardan, son derece kaygım var.

fecrisadık Üye
Kısa ve öz ,''zaman tarikat zamanı değil,imanı kurtarma zamanıdır.''

.
.

ibrahimher Üye

Rabbim cümlemize imanımızı yoldaş eylesin!.
küçükdeco Üye
AMİİİİİİİİİİİN
Orhan Çelik Üye

Tasavvuf bir çalışma metodur. Hemen hemen bütün dinlerde bulunur.Daha çok ruhani tarafa dalmayı esas alıp,bu konularla daha fazla ilgilenmekten ibarettir.
Tasavvufçular;insanların madde ve akla ehemmiyet verdikleri sırada kendilerini göstermişlerdir.İnsanların maddeyi önemsemesi,fetihlerin yaygınlaşması neticesinde,bazı insanların zenginleşmesi ve insanların iktisadihayatlarının güllük gülüstanlık olması neticesinde ortaya çıkmıştır.Maddeye aşırı dercede ağırlık veren insanlar,her şeyi akılları ile halletmeye başladılar.Bunun neticesinde iman,adeta felsefeye,kelam ilmine ve münakaşaya dönüşmüş gibi bir hal aldı.Bunlarda ruhu doyurmuyordu.Hatta fıkıh ilmi ile sanki azalarla yapılan ve insanın dış yüzüne ait kalple alakası bulunmayan ibadetlerin zahiri görünümü ile ilgilenen bir ilimden ibaret olmaya yüz tutmuştu.
İşte tam bu sırada tasavvufçular bu boşluğu doldurmak,ne fıkıhçıların ne de kelamcıların beceremediği bu işi becermek istediler.İnsanların dıştan önce,iç yüzlerini temizlemeyi,nefislerini hastalıklardan kurtarmayı amaç edindiler. Hatta o dönemde söylenen en ilginç sözlerden biri şu idi; TASAVVUF AHLAKTIR,KİM AHLAKINI ARTIRIRSA TASAVVUFUNU ARTIRMIŞTIR.
Tasavvuf önderlerinin eliyle,bir çok insan islama girmiş,bir çok insan hatta sayılamayacak kadar günahkar tevbe etmiştir.
Belki konumuz tasavvuftan ziyade cemaat olayı idi ama,tasavvufu yaşayanlar veya yaşamak isteyenler,cemaat gerçeğini göz ardı edemezler. Yalnız insan ile tek kalıp buz aynı şeydir. Yüzlerce kalıp buz ise cemaatler gibidir. Erimesi tek kalıp buza nazaran daha geç olur. Ayrıca konuyla alakası varmı bilmem şunu da belirtmek isterim;
Allah'giden yollardır tarikatlar,tarikat yoldur yordamdır. Yalnız başına yola çıkmak zordur. Toplulukta rahmet vardır. .

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim