Musakka Nizip yemeklerimizden en sevilen yemeklerden biride kabak musakkasıdır Malzemeler 250 gr kıyma 1 kg kabak 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 2 bardak su yarım çay bardağı sıvı yağ üzerine ilave etmek için sarımsaklı yoğurt Yapılışı kıyma kavurulur,küçük doğranmış soğan ve yağ ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavurulur.suyu ve salçası ilave edilir.kaynadıktan sonra halka şeklinde doğranmış kabaklar kaynayan tencereye ilave edilir.10 dk kaynatılır,yemek dinlendikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilerek servis yapılır. not:tarif yaklaşık 5-6 kişiliktir.
yemek ayırt etmem ama Kızartma, Musakka, Kabak ekşisi, ilikli kemikle yapılan eşkili yuvarlama en sevdiğim yemeklerdir. Eline sağLık Başak teşekkürler...
ellerinize sağlık, yine çok beğenerek yediğimiz bir yemeğin tairifini vermişsiniz. Bu çalışmanız özellikle gurbetteki hemşerilerimize yemeklerimizi hatırlatmak bakımından fikirler veriyor. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
admin;131938 wrote:ellerinize sağlık, yine çok beğenerek yediğimiz bir yemeğin tairifini vermişsiniz. Bu çalışmanız özellikle gurbetteki hemşerilerimize yemeklerimizi hatırlatmak bakımından fikirler veriyor. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
admin;131938 wrote:ellerinize sağlık, yine çok beğenerek yediğimiz bir yemeğin tairifini vermişsiniz. Bu çalışmanız özellikle gurbetteki hemşerilerimize yemeklerimizi hatırlatmak bakımından fikirler veriyor. Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
admin abi size tşk ederim böyle güzel bir siteyi kurduğunuz için saolun saygılarımla
.MAHMUT KÜÇÜK;131948 wrote:Pazar akşamı anneme uğradım masada bu yemekten vardı. ellerinize sağlık
okyanus_27;132146 wrote:Başakcım sana teşekkür ederiz...
Saide ve Başak hayırdır Nizip'e taşınmayamı karar verdiniz?Allah her şeyin hayırlısını versin...
AMIN okyanus abi.
Biz basakla nizipe gelmeyi coooook istiyoruz ins bi gün olur.
Allahdan ne gelirse hayirlidir.
mavi_hilal27;132167 wrote:valla ogun yedim.... babam çok sever.. annenin ellerine saglık
çok tşk ler saolun sizde afiyet olsun
okyanus_27;132146 wrote:Başakcım sana teşekkür ederiz...
Saide ve Başak hayırdır Nizip'e taşınmayamı karar verdiniz?Allah her şeyin hayırlısını versin...
okyanus çok tşk ler saide de bende nizipi çok seviyoruz inş. nizipte oturmak sizede bizede kısmet olur saygılarımla
Tekrar teşekkür ediyorum ellerinize sağlık. Lüzumsuz okadar konunun içerisinde bu tür gelenek ve göreneklerimizi arşivleme yolundaki konularınız daha çok ilgimizi çekiyor.
admin;132293 wrote:Tekrar teşekkür ediyorum ellerinize sağlık. Lüzumsuz okadar konunun içerisinde bu tür gelenek ve göreneklerimizi arşivleme yolundaki konularınız daha çok ilgimizi çekiyor.
aynen katılıyorum....
daha cok paylasımlarını bekliyoruz basak....
admin;132293 wrote:Tekrar teşekkür ediyorum ellerinize sağlık. Lüzumsuz okadar konunun içerisinde bu tür gelenek ve göreneklerimizi arşivleme yolundaki konularınız daha çok ilgimizi çekiyor.
admin abi esas ben size çok tşk ederim böylesine güzel ve seviyeli siteyi kurduğunuz için bazen morelim bozuluyor ama ne olursa olsun ben nizip'i ve nizip.comu çok seviyorum saygılarımla
miksam1988;132294 wrote:aynen katılıyorum.... daha cok paylasımlarını bekliyoruz basak....