Kapama,ilkbahar yemeklerimizden biridir.İlkbaharda doğadan toplanan taze ve çeşitli otlardan yapılan yöresel bir yemeğimizdir. malzemeler 1 kg karışık ot(kuzu kulağı,yarpuz,ebegümeci,gelincik) 2 su bardağı pilavlık bulgur 4 su bardağı su 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı pul biber 2 adet soğan tuz,karabiber Yapılışı otlar ayıklanır,yıkanır, ince ince doğranır.soğan yağda pembeleştirilir.otlar ilave edilir.su,salça ve bulgur eklenir.suyu çekinceye kadar pişirilir.5 dk dinlendirildikten sonra servise hazırdır. not:tarif yaklaşık 6-7 kişiliktir. Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç
Başakçığım çok çok teşekkürler.Annenizin ellerine saglık sitemize ait gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyorsunuz,annenile beraber sitemizin zenginlligisiniz. Selamlar
bende nizipliyim ama yeni geldim sayılır memleketime yaw memleketimin yemekleri gerçekten çok güzel dışarıda olduğumuzdan tanıyamadık fazla sizlere teşekkür ederim sayenizde tanıyoruz memleketim yemeklerini eve gidip vereceğim tarifini akşama hazırlayın diyeceğim
HakanSahin;129691 wrote:tşkler başakcım elline sağlık
hakan abicim bende size tşk ederim
ekrem karabacak abi ne zaman isterseniz kapama yersiniz inş.
fsoyarik;129692 wrote:Başakçığım çok çok teşekkürler.Annenizin ellerine saglık sitemize ait gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyorsunuz,annenile beraber sitemizin zenginlligisiniz. Selamlar
fatih amca bende size güzel yorumunuz için çok tşk ederim saygılarımla
emin27700;129746 wrote:bende nizipliyim ama yeni geldim sayılır memleketime yaw memleketimin yemekleri gerçekten çok güzel dışarıda olduğumuzdan tanıyamadık fazla sizlere teşekkür ederim sayenizde tanıyoruz memleketim yemeklerini eve gidip vereceğim tarifini akşama hazırlayın diyeceğim
nizip yemekleri gerçektende çok güzel.nizip e hoşgeldiniz akşama kapama yiyecekseniz şimdiden afiyet olsun:)
yalnız kurt;129789 wrote:başakcıgım cok cok teşekurler vallahi ne desem abisi bahar geldiginde nizipte kapama mervsimi acıldı şimdi orada olmak vardı kapama yemek icin
abicim bu otlar türkiye nin her yerinde var malesef bizde nizipte oturmuyoruz :okeşke bizde nizipte otursaydık saygılarımla
Yahu bu kapamanın diğer adı yani yöresel adı:Otlu pilav değilmi..
Valla çok güzel bir yemektir. ayrıcada son derece sağlıklı..
Severim valla...sevgiler..
mehmet gül;129910 wrote:bacım ellerine saglık seninle başımız belada ne yapalım bilmiyorum sana verilecek ceza bulamıyorum artık hadi bakalaım ellerinize ve yüreğinize saglık
mehmet abicim bende size tşk ederim elimizden geldiği kadarıyla yöresel nizip yemeklerini sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz saolun saygılarımla
aşk-ı muhabbetYahu bu kapamanın diğer adı yani yöresel adı:Otlu pilav değilmi..
Valla çok güzel bir yemektir. ayrıcada son derece sağlıklı..
Severim valla...sevgiler.. bende size tşk ederim saygılar