Nizip.com
Üye ol
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri

Menengiç Kahvesi

Görüntülenme: …

Subutay Üye
Menengiç Kahvesi

Menengiç Ağacı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde ekimi yapılmadan Ekolojik olarak yetişir.Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır.

Latincede pistacia terebinthus diye anılan Menengiç ,Yörelere göre Çitlenbik,Çıtlık,Çitemik,Çedene,Bıttım, gibi Farklı isimler almıştır, Menengiç Kahvesi bu ağacın meyvesinden üretilmektedir. Menengiç Kahvesinin içinde kimyasal madde yoktur % 100 DOĞALDIR

FAYDALARI:
Öksürüğü keser,balgam söktürür.,nefes açıcıdır,nefes darlığına iyi gelir, antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır,solunum yollarına faydası vardır.Ayak terlemelerini önler ,yaraları tedavi eder,böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur, ses tellerine iyi gelir,mide ağrılarını dindirir.

MENENGİÇ KAHVESİNİN HAZIRLANIŞI
Menengiç Kahvesi Türk Kahvesi tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi,Hazır kahve tarzında da kullanılabilir.

Türk Kahvesi usulü pişirmek için cezveye her fincan için iki çay kaşığı kahve,isteye göre şeker ilave edilip kısık ateşte bir iki taşım kaynatılır.Biraz bekledikten sonra servis yapılır.

Hazır ( İnstant ) Kahve usulü hazırlamak için her fincan için bir çay kaşığı kahve iki çay kaşığı kahve kreması, isteğe göre şeker ilave ederek üzerine kaynar su konup karıştırılır.Bu hazırlanış şekli pişirmeye göre daha kolay ve pratiktir.

https://www.videosofturkey.com/forum/images/57_2[1].jpg [Eksik eski medya kaydı]
Menengiç Ağacı
nizipli_mehmet Üye
Öksürüğü keser,balgam söktürür.,nefes açıcıdır,nefes darlığına iyi gelir, antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır,solunum yollarına faydası vardır.Ayak terlemelerini önler ,yaraları tedavi eder,böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur, ses tellerine iyi gelir,mide ağrılarını dindirir.
HakanSahin Üye
çok faydalı bir içicektir. tşkler subutay
Mustafa KANAL Üye
Güzel bir içecek. Miss gibide kokarr..
saldiray27 Üye
tarçın gibi ya...yani fayda olarakk...tşkler abi...
Subutay Üye
Geç de olsa teşekkürlerinizi kabul ediyorum. Öyle böyle değil bir sene önce açmıştım ben bu konuyu. Ben teşekkür ederim.
nizipli_mehmet Üye
abı walla yenı fark ettım yoksa daha once bu konuyu guncellerdım
mehmet karakaş Üye
Çok güzel oluyor melengiç kahvesi.Konuyu güncelleyelim:)
müslüm akpek Üye
Nizip'te bunu en iyi kim yapar, bende özledim menengiç kahvesini.
Subutay Üye
Kahvelerde ben hiç rastlamadım. Ama uzun çarşıdaki attar esnafların hepsinde bulmak mümkün. Yapılışı ile hemen hemen normal Türk kahvesi ile aynı. Her fincan için bir ya da iki çay kaşığı atmak gerekiyor. Üstinde durulması gereken bir nokta ise bu kahvenin buz dolabına koyulmaması ve kavanozun içinden kahve alınmadan önce mutlaka iyice karıştırılmasıdır. Yalnız az şekerli pek tadı olmuyor.
müslüm akpek;152790 wrote:Nizip'te bunu en iyi kim yapar, bende özledim menengiç kahvesini.
mehmet karakaş Üye
subutayın da dediği gibi Nizipte melengiç kahvesi yapan kahve yok.Müslüm abi 1.sınıf melengiç kahvesi içeçeksen antepte tahmis kahvesi var.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim