Hay' dan gelen Hu'ya gider.... Bu söz son derece güzeldir... Anlamı: ( Allah'tan gelen yine Allah'a döner ) şeklindedir..
Doğru değil mi?
Fakat bu söz zamanımızda yanlış anlamda kullanılmaktadır... Zıt anlamda kullanılmaktadır...
Hay' dan gelen Hu'ya gider.... Diyerek kötü yoldan gelenin kötü yola gideceğini belirtiyorlar... Allah'ın iki ayrı ismini buna alet ederek yanlış yerde kullanıyorlar..
Netice-i kelam;
Hay' dan gelen Hu'ya gider.... sözünü yanlış manalarda kullanmak çok çirkindir...
Hocam size çok teşekkür edrim böylesine güzel bir bilnçlendirme yaptığınız için bende bu kelimeyi çok kullanıyordum bu yakın zamanda yine kullandığım esnada sizin gibi saygıdeğer bir büyüğümüzün telkini ile öğrendim yüreğinize sağlık
evet hocam ben bunu sürekli idda ediyordum her hangi olumsuz bir durumlarda bunu zıt anlamda kullanarak ne kadar büyük bir hata içerisinde olduğumuzu çok iyi anladık...ama ben doğru anlamını biliyordum...
Abi sağolun Allah razı olsun.size sıhhat ve afiyet bahş eylesin.Tabi bilmeden,unutarak ya da hataen yaptıklarımızdan ötürü rabbimiz bizi bağışlar inşallah.
Hasan hocam aslında herkesin bildiği haydan gelen huy a gider bedavadan gelen faydasız şekilde gider biliniyordu ama aslının öyle olmadığı sizin güzel tesbitinizle ortaya çıkmış oldu.