Her yöreye ait hafif ve pratik bir tatlıdır.Taze Nizip peyniriylede yapılır. Malzemeler yarım kg irmik
1 paket margarin(isteğe göre sıvı yağda olabilir)
5su bardağı su
4 su bardağı şeker
2 yemek kaşıgı çam fıstığı veya antep fıstığı Yapılışı Yağ tencerede eritilir.irmik pembeleşinceye kadar kavurulur,fıstıkta ilave edilir kavrulduktan sonra suyu eklenir,şeker ilave edilir.kaynar çıktıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.10 dk dinlendirildikten sonra sıcak servis yapılır.İsteğe göre üzerine tarçın dökülebilir.
not:tarif yaklaşık 9-10 kişiliktir. Resmi aç
esera ablacım çok tşk ederim saolun:) biz yöremizin yemeklerini tanıtabiliyorsak ne mutlu bize herşey nizip.com için,bazıları güya uyanıklık yapıp siteden bizim yemeklerin resimlerini ve tariflerini izinsiz olarak alıp kendi sitelerine ekliyorlar admin abiden izin almaları gerekiyor lüffen emeğe saygı gösterelim
ama burda nerde bulacan taze nizip peynirini
cok cok tskler
saide çok tşk ler bizim buradada tuzsuz nizip peyniri yok:( deli_rüzgar çok tşk ederim:)
HakanSahin;121678 wrote:tşkler başakcım ellerinize sağlık
hakan abicim bende size tşk ederim saolun
miksam1988;121679 wrote:bir keresinde ben sıcakken yemiştim ağzım yanmıstı ondan sonra hep soguduktan sonra yedim :) cok asırı olmasada arada bir yeriz
teşekkürler
miksam bende tşk ederim aman bi daha sıcak yeme abi ne olur ne olmaz:)ablama slm:)
ilke dekor;121717 wrote:s.a. arkadaslar..
irmik helvasını Efendimiz (s.a.v.) çok severmiş. ve onun için CENNET toprağı dermiş..
sayın ilke dekor açıklamanız için tşk ederim cennet toprağı dendiğini ilk defa duydum saolun