Resmi aç KAVURMA SAC Kurban bayramının vazgeçilmez yemeklerinden biride kavurmadır. malzemeler 1 kg yağlı ve yumuşak kuzu eti tuz yapılışı Eti kuşbaşı şeklinde doğrayın.sac veya derin bir teflon tavaya koyun.kapağını kapatın ve kısık ateşte arada bir karıştırarak kavurun.et suyunu bıraktığında tuzunuda ilave edin.tavanın kapağını kapatarak kavurmaya devam edin.iyice piştikten sonra servis yapın.isteğe bağlı olarak biraz sıvı yağ dökülebilir.10 dk da yağla kavurulur. not: tarif 6 kişiliktir
başakcım öncelikle TEŞEKKÜRLER :) uzun zamandır böyle yemekler atmıyordun siteye kısacası bi hoşgeldin olduuu devamını beklerizzzz bu arada bayramını içtenlikle kutlarım canım
admin;117558 wrote:Ciğer kavurmanın tadına diyecek yok ama artık bende kolesterol yapıyor. Uzak durmaya çalışıyorum. Yiyenlere afiyet olsun, sizinde elinize sağlık.
Senmi uzak duruyon.Daha bayramdan 2 gün önce elinde ciğer kavurmasını götüriydin hemde yağları aka aka:)Hem baada dimedinmi Mustafa her şeyden vazgeçebilirim, hatta bu Nizip Comdan bile, ama ciğer kavurmasından asla vazgeçmem diyen kimdi:)
admin;117558 wrote:Ciğer kavurmanın tadına diyecek yok ama artık bende kolesterol yapıyor. Uzak durmaya çalışıyorum. Yiyenlere afiyet olsun, sizinde elinize sağlık.
admin abi çok tşk ler walla bende yemedim kavurmayı sevmem
fevzi çilkız;117559 wrote:başakcım öncelikle TEŞEKKÜRLER :) uzun zamandır böyle yemekler atmıyordun siteye kısacası bi hoşgeldin olduuu devamını beklerizzzz bu arada bayramını içtenlikle kutlarım canım
yahu biz eskiden nizipte kurban kestiğimiz zaman kurban etinden öğlen kebap yapardık, bu kavurma işi sonradan icat oldu eskiden kimse kavurma yapmazmıydı yoksa bizim sülale bu işimi bilmiyordu acep