Nizip.com
Üye ol

Tarihimiz Kültürümüz

Tarihimiz Kültürümüz

Alt kategoriler

5 kategori

Konular

135 konu

ABA GÜREŞLERİ NİZİPTE UNUTULDU MU?

Yıllar önce Nizip Şehir stadındaki aba güreşlerinin heyacınını aylar öncesinden takip ederdik.Etrafımızdaki tanıtıklarımızın bu güreşler için nasıl ha

hazal1 1 cevap

GILMAMIŞ İLGİ BEKLİYOR

Tarihi en az Zeugma kadar eski olan yanıbaşımızdaki Gılgamış harabeleri ilgisizlik yüzünden kaderine terkedilmş durumda.Son olarak 2003 yılında Alman

hazal1 1 cevap

Nizipin Turistik Envanteri Nelerdir?

Sevgili dostlar, bu gün düşündümde,"acaba şehrimizin belli başlı turizm envanterleri neler olabilir" diye bir tarama yaptım.Kendimce bazı öncelikler d

musaeken 1 cevap
TAŞBAŞ DAĞI ve İNANÇ TURİZMİ

TAŞBAŞ DAĞI ve İNANÇ TURİZMİ

Bilal-i Habeş’in makamının olduğuna inanılan yer... Hz. Ali’nin atı Düldül’ün ayak izi... Sert kabuklu, yeşil ve siyah renkli Taşbaş Böceği ... Ve kut

Kemal Cengiz 31 cevap

Nizip’in eski adı Nicippe

Nizip'in eski adının ya da Nizip adının nerden turedigini, anlamını merak eder dururdum ve her defasında karsıma Nisibin diye bir isim cikar ve o da N

Muharremkaplan 50 cevap

İnternet Sözlüğünde NİZİP

İnternet sözlüğünde Nizipimizin tanımı ve özelliklerinden aşağıdaki gibi bahsediyor,biraz eksik ama Gaziantep'e bağlı mekan. çırçır fabrikaları vardır

ibrahim 6 cevap

HABEŞ EFENDİ

SEVGİLİ HEMŞERİLERİM NİZİPİ KURTARAN KİŞİNİN NİZİP DE HEYKELİNİN BİLE OLMAMASININ EKSİKLİĞİNİ BELİRTMEK İSTEDİM.

İbrahimMertSayın 8 cevap

Taşköprünün Tarihi

1969 yılında İlhan Özcan tarafından derlenen ve Nizip gazetesinde de neşredilen Nizip ve Nizipliler adlı kitapta İlhan Özcan Taşköprü hakkında şu satı

Kasım Böler 10 cevap

Kimliksiz Nizip (2)

Tarihsel güzelliğe haiz bir Nizip evi tasvirimi sizlerle paylaşmak istedim. Benimde doğduğum evin sokağına girip tarihsel bir yolculuk yapalım. .

Kemal Cengiz 9 cevap

Kimliksiz Nizip (1)

Geçmişine saygısı olmayanlar tarihsel güzelliklerini koruyamayanlar kimliksiz yaşamaya mahkumdurlar. Tıpkı Nizip gibi !... Kimliksiz Nizip (1) Bir yer

Kemal Cengiz 8 cevap

NIZIPTE ILK SABUNCULAR

İlk olarak bundan 125 yil once haciahmet ve hacimehmet fehmi kardesler sabun yapmaya karar verip halep'te sabun kazanlari yaptirdilar. Pazar camisi ya

delta oscar 4 cevap
WhatsApp iletişim