Geleneklerimiz Anılarımız
Unutulmadan burada paylaşalım.
Tarihimiz Kültürümüz
Türk yada türkiyeli dediğimiz bireyler topluluğu farklı nitelikleri itibariyle sınıflamaya tabi tutulabilir. Farklı nazariyelerle değerlendirmeler yap
Gerçekten de temiz havayı içimize çekmeye başladığımızda şöyle bir Nizip’e yönümü çevirdiğimde havanın ne kadar fark ettiğini görerek daha bir çok tem
Yıllar önce Nizip Şehir stadındaki aba güreşlerinin heyacınını aylar öncesinden takip ederdik.Etrafımızdaki tanıtıklarımızın bu güreşler için nasıl ha
Tarihi en az Zeugma kadar eski olan yanıbaşımızdaki Gılgamış harabeleri ilgisizlik yüzünden kaderine terkedilmş durumda.Son olarak 2003 yılında Alman
Sevgili dostlar, bu gün düşündümde,"acaba şehrimizin belli başlı turizm envanterleri neler olabilir" diye bir tarama yaptım.Kendimce bazı öncelikler d
Bilal-i Habeş’in makamının olduğuna inanılan yer... Hz. Ali’nin atı Düldül’ün ayak izi... Sert kabuklu, yeşil ve siyah renkli Taşbaş Böceği ... Ve kut
Nizip'in eski adının ya da Nizip adının nerden turedigini, anlamını merak eder dururdum ve her defasında karsıma Nisibin diye bir isim cikar ve o da N
İnternet sözlüğünde Nizipimizin tanımı ve özelliklerinden aşağıdaki gibi bahsediyor,biraz eksik ama Gaziantep'e bağlı mekan. çırçır fabrikaları vardır
SEVGİLİ HEMŞERİLERİM NİZİPİ KURTARAN KİŞİNİN NİZİP DE HEYKELİNİN BİLE OLMAMASININ EKSİKLİĞİNİ BELİRTMEK İSTEDİM.
1969 yılında İlhan Özcan tarafından derlenen ve Nizip gazetesinde de neşredilen Nizip ve Nizipliler adlı kitapta İlhan Özcan Taşköprü hakkında şu satı
Tarihsel güzelliğe haiz bir Nizip evi tasvirimi sizlerle paylaşmak istedim. Benimde doğduğum evin sokağına girip tarihsel bir yolculuk yapalım. .
Geçmişine saygısı olmayanlar tarihsel güzelliklerini koruyamayanlar kimliksiz yaşamaya mahkumdurlar. Tıpkı Nizip gibi !... Kimliksiz Nizip (1) Bir yer
Nizip'te içler acısı tarihi degerlerimiz tek tek yokolmaya doğru gidiyor.Görebildiklerimden sizin için birer fotograf çektim.Lütfen bu degerlerimize s
İlk olarak bundan 125 yil once haciahmet ve hacimehmet fehmi kardesler sabun yapmaya karar verip halep'te sabun kazanlari yaptirdilar. Pazar camisi ya