Nizip.com
Üye ol

Tarihimiz Kültürümüz

Tarihimiz Kültürümüz

Alt kategoriler

5 kategori

Konular

135 konu

Barakda hürmetin sınırı yok.

Müdür yardımcımız Aydın hoca telefon ettiğinde büyük bir heyecan duydum.Yıllardır dilden dile anlatılan ve ünü ülke sınırlarını çoktan aşmış olan Bara

isaavci 15 cevap

Unutamam Nizip'imi!!!

Eski kitapları karıştırıyordum Anne Annemin 1960 yılında yazmış olduğu bir şiir elime geçti. ölümünün yirmiyedinci yılında onu rahmetle anarken Ankara

Mustafa Bilici 4 cevap

BİR ZAMANLAR NİZİP ÇAYI

Bir zamanlar Nizip gerçekten yeşildi.Bırakınız kırsal alanlarını, Nizip’in yerleşim alanı dahi bağlarla, bahçelerle, bostanlarla; fıstık ve zeytin ağa

Kemal Cengiz 1 cevap

Aksaray da Nizip Bölgesi

ÖZET Yüksek Lisans Tezi NZP BÖLGESNN (AKSARAY) FLORASI VE ETNOBOTANK ÖZELLKLER Meryem ÖZTÜRK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyolo

felsefefe 2 cevap

Ansiklopedilere göre Nizip

Nizip ilçesinin tarihi MÖ 2000 yılına kadar iner. efsaneye göre Hz.süleyman zamanındaki saba melikesinin adı Gaziantep - Gaziantep Türkiye'nin Güneydo

Yılmaz Korkmaz 0 cevap

Nizip Türkmenleri

Gelin tüm Nizip Türkmenleri bu başlık altında toplanalım. Türkmen misiniz? Bilmiyorsanız ailenizden bir büyüğünüze "Biz Türkmen miyiz?" sorusunu sorun

Subutay 20 cevap

NIZIPTE ILK HAMAMLAR

Nizipte 1820-1830 arasinda cok eskiden kalma yikik bir hamam vardi ama kullanilacak durumda degildi. O zamanlar halk gusul ihtiyacini cullugun pinarin

delta oscar 6 cevap

Yiğit Lakabıyla Anılır

İbrahim 27 forumda anlamlı bir konuya değinmiş. Tebrikler ve teşekkürler.Evet!..Nizipli olup da lakapsız kalan azdan da az kimse yok gibidir. Bunun (y

Kemal Cengiz 4 cevap

Nizip’in adini degistirelim

Size sacma gelebilir ama bence Nizip'in adi degismeli!Yesil Nizip adini kullanarak, giderekdaha da fazla kuruttugumuzbir yereyesil diyerek, yalanci du

Muharremkaplan 31 cevap

Gidecek bir köyü olmak

GİDİLECEK BİR KÖYÜ OLMAK İnsanın bir gün dönüp gelebileceği bir evi olmalı. Bir köyü, bir mahallesi, eşi dostu, çocukluğunu birlikte geçirdiği arkadaş

oktay.cankesen 16 cevap
Bu köprü neresi ?

Bu köprü neresi ?

Emailime gelen bu gravürü sizle paylaşıp neresi olduğunu bulmayı umuyorum. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bizle paylaşsınlar veya email adresime bilgi

admin 65 cevap

KÜLTÜR KENTİ NİZİP KAMPANYASI AÇALIM

Türkiyede herkes eski yüzünü öne çıkararak turizm geliri elde ederken biz uzunçarşıyı yıktık kiliseye ve zeugma kalıntılarına sahip çıkamadık. Varmısı

hyigit 26 cevap

ADLE BACI’NIN SOPASI

Çocuktum, kaç yaşında olduğumu anımsamıyorum. Antep’i gavur başmış dediler. Bu gavurun adı ingilizmiş. O zamana kadar gavur sözcüğü, eski bir kiliseni

nizip.com 0 cevap
WhatsApp iletişim