Geleneklerimiz Anılarımız
Unutulmadan burada paylaşalım.
Tarihimiz Kültürümüz
Adrese dayalı nüfus sayımına göre Nizip merkez : 91,500 ( E: 45000 B:46500) Köyler 38,000 Toplam : 129.432 kişi . .................... Toplam - Kadın
İsmi Tarihe Geçmeyen Türk Albayı(Nizip Savaşı) Biliyoruz ki, Nizip'te Osmanlı orduları, Mısır ordularına yenildiler. Buna sebep ordularımıza kumanda e
Müdür yardımcımız Aydın hoca telefon ettiğinde büyük bir heyecan duydum.Yıllardır dilden dile anlatılan ve ünü ülke sınırlarını çoktan aşmış olan Bara
Eski kitapları karıştırıyordum Anne Annemin 1960 yılında yazmış olduğu bir şiir elime geçti. ölümünün yirmiyedinci yılında onu rahmetle anarken Ankara
Şahinbey Bey Savaşları: Gaziantep’teki Fransızlar tamamen mahsur bir vaziyete düşmüşlerdi. Şehirden çıkamıyor, dışarıdan da kuvvet alamıyorlardı. Erza
Bir zamanlar Nizip gerçekten yeşildi.Bırakınız kırsal alanlarını, Nizip’in yerleşim alanı dahi bağlarla, bahçelerle, bostanlarla; fıstık ve zeytin ağa
Gaziantep ticaret odasının hazırladığı belgeselde Gaziantep'in dünyaya Türkün gücünü gösterten bi savunma savasinin ne zor sartlar altinda yapildigini
NİZİP : İNSANLIK TARİHİ İLE ÖZDEŞLEŞEN BİR KENT İnsanlık tarihiyle özdeşleşmiş olan bu kent, Tarih öncesi dönemde mağara insanlarının yaşadığı Nizip ç
ÖZET Yüksek Lisans Tezi NZP BÖLGESNN (AKSARAY) FLORASI VE ETNOBOTANK ÖZELLKLER Meryem ÖZTÜRK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyolo
Nizip ilçesinin tarihi MÖ 2000 yılına kadar iner. efsaneye göre Hz.süleyman zamanındaki saba melikesinin adı Gaziantep - Gaziantep Türkiye'nin Güneydo
Hemen yanıbaşımızda G.Antep'ten 17 km ötede Danacık köyü civarlarlarında yatan,efendimiz s.a.v. in hayattayken cennetle müjdelediği ''CENNETTE BENİM A
KUREYŞAN/HACI KUREYŞ OCAĞI Bu soydan dedelerin anlattığına göre Hacı Kureyş, Seyyid Mahmut Hayrani'nin soyundan gelmektedir. Düzgün Baba da Hacı Kurey
Gelin tüm Nizip Türkmenleri bu başlık altında toplanalım. Türkmen misiniz? Bilmiyorsanız ailenizden bir büyüğünüze "Biz Türkmen miyiz?" sorusunu sorun
Nizipte 1820-1830 arasinda cok eskiden kalma yikik bir hamam vardi ama kullanilacak durumda degildi. O zamanlar halk gusul ihtiyacini cullugun pinarin
İbrahim 27 forumda anlamlı bir konuya değinmiş. Tebrikler ve teşekkürler.Evet!..Nizipli olup da lakapsız kalan azdan da az kimse yok gibidir. Bunun (y
Size sacma gelebilir ama bence Nizip'in adi degismeli!Yesil Nizip adini kullanarak, giderekdaha da fazla kuruttugumuzbir yereyesil diyerek, yalanci du
GİDİLECEK BİR KÖYÜ OLMAK İnsanın bir gün dönüp gelebileceği bir evi olmalı. Bir köyü, bir mahallesi, eşi dostu, çocukluğunu birlikte geçirdiği arkadaş
Emailime gelen bu gravürü sizle paylaşıp neresi olduğunu bulmayı umuyorum. Lütfen bilgisi olan arkadaşlar bizle paylaşsınlar veya email adresime bilgi
Türkiyede herkes eski yüzünü öne çıkararak turizm geliri elde ederken biz uzunçarşıyı yıktık kiliseye ve zeugma kalıntılarına sahip çıkamadık. Varmısı
Çocuktum, kaç yaşında olduğumu anımsamıyorum. Antep’i gavur başmış dediler. Bu gavurun adı ingilizmiş. O zamana kadar gavur sözcüğü, eski bir kiliseni