Geleneklerimiz Anılarımız
Unutulmadan burada paylaşalım.
Tarihimiz Kültürümüz
Dürümcü Emmi ile lokantasında tanışmamla birlikte Nizip hakkında anlattıkları beni öylesine etkiledi ve duygulandırdı ki Antep ilinin bu güzel, gizeml
nizibimizdeki taziye evleri 1nolu .2 nolu dierek geciyor.onun yerine şehitlermizin ismi verilse iyi olmazmı.mesala Şehit Mustafa Bagcı Taziye evi.hem
Nizip'in ilk kütüphanesi Sayın ALİ DİLER'in kendi kitaplarını hediye etmesiyle şimdiki Okan Parkında bulunan binanın içine açılmıştı ben tarihini çok
Yaşar Kemal ‘’Demirciler Çarşısı Cinayeti’’ adlı romanında ‘’O iyi insanlar, o güzel atlara bindiler, gittiler’’ der. İyi olmak; iyi şeyler yapmak, ço
Sayin arkadaslar, kaç zamandir gündeme getirecegim hep unutuyorum.Nizipteki tarihi Kabaltini bilen var mi? Oradaki kemeri,kesme tastan evleri, dükkanl
İnternette Nizip üzerine araştırma yaparken Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğünün web sitesind
Belkıs höyüğü yanardağmıymış bu teori kime ait ben o bölgede hiç volkanik kalıntı görmedim ve bildiğim kadarıyla tepedeki krater gibi görüntü yıllarca
İstanbulda bulunan Davutpaşa Kışlası, şimdiki Yıldız Üniversitesi Yıldız kampüsünün ana bina girişinde mermer üzerine gömülü bu yazıları gördüm resiml
Slm arkadaslar bu aksam iş yerimizde durumcu emmide yemekte yonetmen mısafırlerımız vardı. Yonetmen Cem AKYOLDAS dızılerı,karayılan,serserı,kopek,kara
Sizce En Guzel Mahhale Hangisi ?**
NİZİP İL OLMAYI HAK EDEN BİR İLÇE İlçemiz Adrese dayalı nüfus sayımına göre Nizip merkez : 91,500 Köyler 38,000 Toplamda : 129.432 kişi dir. Bir başka
ben istanbulda yaşayan bir nizipliyim daha önceleri nizipte yaşarken at arabası ile babamın tarlasında zeytin toplamaya gidergik o günleri çok özledim
Şimdiki adı Sekili olan kasabanın adı geçmiş yıllarda Orul olarak anılıyordu. Elimizde çok fazla bilgi olmamasına rağmen Sekili Kasabası Eski Höyük Ca
.................
Bir zamanlar Nizibimizde Yıldız sineması vardı.Yıldız hamamının ve eski karakolun arkasında olan güzel bir sinemamız vardı. Öğlenleri alt katında akşa
İki bin yıl gibi dünya tarihinin en eski geçmişine sahip bir deger olan tarihi ipek yolu günümüzde bile halen önemini kaybetmiş degildir.Birçok alanda
Nizip'tanımamız için gereken tüm şeyleri arayalım bulalım Mesela Dünyanın en kaliteli en lezzetli en aromatik biberi Nizip Biberi dir (hani o dolmalık
Sevgili Nizipli hemşehrililerim cumartesi günü Nizibimizin ilçe oluşunun 94. yıl dönümü. 1904 yılından beri Birecik'e bağlı olan Nizibimiz, 26 Nisan 1
Atalay Otobüsleri
Sevgili arkadaşlarım, işlerden fırsat buldukça bir şeyler yazmaya gayret ediyorum. Bu günde Fattım bacıyı yazdım biraz zaman aldı ama sonundada yazdığ
Anadoludan toplanan bağışlarla alınan ilk uçaklarla kurulan Türk Hava Kuvvetleri, 97. yaşını kutluyor
Bir sitede rastladım bu yazıya çok hoşuma gitti ve paylaşmak istedim.. Yaşı yeterince olgun olanlar hatırlarlar.. Evvel zaman içinde, kalbur saman içi
TDK tarafından https://tdkterim.gov.tr/ttas/ adresinde bugün yeni bir çevrimiçi sözlük sistemi hayata geçirildi. Çalışması uzun zamandır süren bu sözl
Burası Tam olarak Neresi... Şuan nereye denk geliyor... Beni aydınlatırsanız sevinirim... şimdiden çok sağolun..
Küçük bir araştırma yaptım. Çevremde ülkemizin çeşitli bölgelerinden bir sürü arkadaş var. Aşağıdaki insan isimleri yalnızca Nizip ve çevresinde var d
NİZİP SAVAŞIYıl 1839’dur. II. Mahmut ile Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa kuvvetleri arasında meydana gelen “Nizip Savaşı”nda Osmanlı ordusuna Hafız Ahmet