Nizip.com
Üye ol

Tarihimiz Kültürümüz

Tarihimiz Kültürümüz

Alt kategoriler

5 kategori

Konular

135 konu

Antep’in Gizemli Ilçesi Nizip

Dürümcü Emmi ile lokantasında tanışmamla birlikte Nizip hakkında anlattıkları beni öylesine etkiledi ve duygulandırdı ki Antep ilinin bu güzel, gizeml

andfilm 17 cevap
Nizip'in ilk kütüphanesi

Nizip'in ilk kütüphanesi

Nizip'in ilk kütüphanesi Sayın ALİ DİLER'in kendi kitaplarını hediye etmesiyle şimdiki Okan Parkında bulunan binanın içine açılmıştı ben tarihini çok

müslüm akpek 18 cevap

O iyi insanlar

Yaşar Kemal ‘’Demirciler Çarşısı Cinayeti’’ adlı romanında ‘’O iyi insanlar, o güzel atlara bindiler, gittiler’’ der. İyi olmak; iyi şeyler yapmak, ço

Kemal Cengiz 11 cevap

Kabaltı çarsısı

Sayin arkadaslar, kaç zamandir gündeme getirecegim hep unutuyorum.Nizipteki tarihi Kabaltini bilen var mi? Oradaki kemeri,kesme tastan evleri, dükkanl

Subutay 13 cevap
Belkıs höyüğü yanardağ mı?

Belkıs höyüğü yanardağ mı?

Belkıs höyüğü yanardağmıymış bu teori kime ait ben o bölgede hiç volkanik kalıntı görmedim ve bildiğim kadarıyla tepedeki krater gibi görüntü yıllarca

yazgan 16 cevap
Ayıntaplı ayni

Ayıntaplı ayni

İstanbulda bulunan Davutpaşa Kışlası, şimdiki Yıldız Üniversitesi Yıldız kampüsünün ana bina girişinde mermer üzerine gömülü bu yazıları gördüm resiml

müslüm akpek 4 cevap

Nizip İl Olmayı Hak Eden Bir İlçe

NİZİP İL OLMAYI HAK EDEN BİR İLÇE İlçemiz Adrese dayalı nüfus sayımına göre Nizip merkez : 91,500 Köyler 38,000 Toplamda : 129.432 kişi dir. Bir başka

zeytin27 5 cevap

Eski nizip

ben istanbulda yaşayan bir nizipliyim daha önceleri nizipte yaşarken at arabası ile babamın tarlasında zeytin toplamaya gidergik o günleri çok özledim

shark 1 cevap

Sekili orul kasabası

Şimdiki adı Sekili olan kasabanın adı geçmiş yıllarda Orul olarak anılıyordu. Elimizde çok fazla bilgi olmamasına rağmen Sekili Kasabası Eski Höyük Ca

admin 0 cevap

Tarihi İpek Yolu Ve Nizip

İki bin yıl gibi dünya tarihinin en eski geçmişine sahip bir deger olan tarihi ipek yolu günümüzde bile halen önemini kaybetmiş degildir.Birçok alanda

hazal1 2 cevap

NİZİP TE İLKLER

Nizip'tanımamız için gereken tüm şeyleri arayalım bulalım Mesela Dünyanın en kaliteli en lezzetli en aromatik biberi Nizip Biberi dir (hani o dolmalık

Mteroglu 16 cevap

çocukluğumun Kaybolan Yüzü

Bir sitede rastladım bu yazıya çok hoşuma gitti ve paylaşmak istedim.. Yaşı yeterince olgun olanlar hatırlarlar.. Evvel zaman içinde, kalbur saman içi

alakus 2 cevap

Nizip Ağzı Sanal Alemde...

TDK tarafından https://tdkterim.gov.tr/ttas/ adresinde bugün yeni bir çevrimiçi sözlük sistemi hayata geçirildi. Çalışması uzun zamandır süren bu sözl

Subutay 6 cevap
Bu Sokak Neresi

Bu Sokak Neresi

Burası Tam olarak Neresi... Şuan nereye denk geliyor... Beni aydınlatırsanız sevinirim... şimdiden çok sağolun..

Gökhan Dokuyucu 20 cevap

Bu isimler yalnızca Nizip'te var...

Küçük bir araştırma yaptım. Çevremde ülkemizin çeşitli bölgelerinden bir sürü arkadaş var. Aşağıdaki insan isimleri yalnızca Nizip ve çevresinde var d

Subutay 21 cevap

Nizip Savaşı....

NİZİP SAVAŞIYıl 1839’dur. II. Mahmut ile Mısır Valisi Mehmet Ali Paşa kuvvetleri arasında meydana gelen “Nizip Savaşı”nda Osmanlı ordusuna Hafız Ahmet

rasimm 8 cevap
WhatsApp iletişim