Geleneklerimiz Anılarımız
Unutulmadan burada paylaşalım.
Tarihimiz Kültürümüz
Ben Anteplime söz vermişim ağam. Fransız arabaları cesedimi çiğnemeden Antebime giremeyecektir. (Şahinbey) -Şu an ölüm bana, Ağustos ayında soğuk su i
373 numaralı ‘ayntàb lvàsı mufassal tahrìr defter
Çerkez Hasan vakası ,Sultan Abdülaziz'in ölümünde rol oynadığı savıyla.serasker Hüseyin Avni Paşa ile bazı devlet adamlarının Çerkez Hasan tarafından
Muallim Ahmet Rıfkı?! Yıl 1915... Çanakkale’de kızılca kıyametin koptuğu günler... Aylardan Mayıs... Vefa Lisesi Fransızca Muallimi Ahmet Rıfkı her gü
Öz Idare cografiyesine dair istenilen cevaplar 15/12/931 tarih ve 521 e/966 kalem numarali tahrirati aliyei vilayet penahileriyle talep buyurulan sual
GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET SARI’NIN 8 ŞUBAT 1921 TARİHİNDE GAZİANTEP’E “GAZİLİK” UNVANI VERİLMESİ SEBEBİYLE YAYINLADIĞI BASIN BİLDİRİSİ Tarih
Malazgirt Savaşı Öncesi Sultan Alparslan'ın Nizip'te Konaklaması Tüm dünya tarihçileri tarafından tarihin akışını degiştiren yeryüzündeki Nadir Kumata
Geç kalmış değiliz önde gidenlerden çok fazla avantajımız var ! Çünkü keşfedilmemiş, el değmemiş bir çok güzelliğimiz var. Turizmin yalnız ülkemiz değ
akçaketlilere neden enikçi diyorlar bilen varmı
Nostaljik manada eski Nizip ev yaşamlarına özgü geleneklerimizi canlandırabileceğimiz tarihsel güzelliklere haiz yerler arıyoruz… Öneri -1 Çarşı camii
Eskiden Nizip'te düğünlerde yığınakçılar olurmuş. Ne yaparlarmış? Bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.
Nizip'te evlenmeler genelde görücü usulü dediğimiz ana-babanın istemesi ile olurdu. Gencin(bana filanın kızını isteyin) sözüyle olmasıda çok az olduğu
Bir tane Zeugma antik kenti varmış. Biri bunun mozaiklerini çalmış. Biri çıkan mozaikleri Gaziantep müzesinde sergilemiş. Biri isim hakkını satın almı
Asker kınası nasıl yakılır? Belli kuralları, adetleri var mıdır? Bu konuda bilgisi olanların yazmasını rica ediyorum...
12 Eylül öncesi terör ve anarşi tüm Türkiyeyi etkisi altına aldığı gibi Nizibimizide etkisi altına almıştır. Okullardaki boykot liselerden orta okula
jupon soyisminin nerden geldiğini öğrenmek istiyorum
20 Şaban 1307 tarihinde düzenlenen orjinal metinde arapça alfabeyle yazılan vakıf senedini günümüz Türkçesine çevirdiğimizde ecdadımızın vakıflara ola
Ben merak ettiklerimi buraya yazacağım.Bilen varsa cevap yazsın.Başka merak eden varsa o da sorsun..Biliyorsam cevaplarım.veya bilen varsa cevaplar.Bu
Alparslan’ın oğlu Sultan Melikşah, Selçuklu Devletini ihtişamın zirvesine çıkarmış bir idarecidir. Yirmi yllık saltanatı esnasında ilim ve adalet güne
ZEUGMA"NIN "DALGALI" ZENGİNLERİ Birecik Barajı yapıldıktan sonra "Zeugma sular altında kalıyor" diye kimi çevrelerce yaygara koparılmıştı. Zeugma"yı b
KARABAĞLI GÜNLER Yazları deniz kenarlarında, yazlıklarda; kışları kayak merkezlerinde tatil yapmak veya herhangi bir yere tatile gitmek bizden uzaktı.
Diyet, perhiz, rejim gibi faaliyetler hedefte Türk delikanlılarının ve genelde de Türk milletinin devamını engellemek için dış mihraklar tarafından gü
Nizip davası adındaki destanı 133 sene evvel Kilis'in Musabeyli nahiyesine tabi Körtüncü köyünde doğmuş Aşık Ali isminde biri tertip etmiştir. Bu zatı
çocuk, çocuksu heveslerle evlerinin yanıbaşındaki saha camiine girdiğinde hoca deccali anlatıyordu...yüksek ses tonu ile korkunç bir canavar tarifesin
GAZİANTEP EFSANELERİNDE ŞEKİL DEĞİŞTİRME MOTİFİ ÜZERİNE Yrd. Doç. Dr.Behiye KÖKSEL* Gaziantep efsaneleri üzerinde bugüne kadar herhangi bir bilimsel ç
Antep 'li balcan ı çok tüketir. balcan da nikotin oranı yüksek olduğu için, balcan mevsiminde, balcan delisi olurmuş. Kilis 'li zeytin toplarken, ağaç
Gaziantep Doğumluyum,orta Okulu Gaziantep'te Bitirdikten Sonra 1974 Senesinde Istanbul'a Eğitimime Devam Etmek Ailece Göçtük. Babam Gaziantep M.rüştü