Nizip.com
Üye ol

Tarihimiz Kültürümüz

Tarihimiz Kültürümüz

Alt kategoriler

5 kategori

Konular

135 konu
çerkez hasan vakası

çerkez hasan vakası

Çerkez Hasan vakası ,Sultan Abdülaziz'in ölümünde rol oynadığı savıyla.serasker Hüseyin Avni Paşa ile bazı devlet adamlarının Çerkez Hasan tarafından

fsoyarik 3 cevap

G.Antep vilâyeti celilesine

Öz Idare cografiyesine dair istenilen cevaplar 15/12/931 tarih ve 521 e/966 kalem numarali tahrirati aliyei vilayet penahileriyle talep buyurulan sual

nizip.com 14 cevap
Gazilik Ünvanının yıldönümü

Gazilik Ünvanının yıldönümü

GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ SAYIN MEHMET SARI’NIN 8 ŞUBAT 1921 TARİHİNDE GAZİANTEP’E “GAZİLİK” UNVANI VERİLMESİ SEBEBİYLE YAYINLADIĞI BASIN BİLDİRİSİ Tarih

admin 3 cevap
Turizmde Geç Kalmış Değiliz !

Turizmde Geç Kalmış Değiliz !

Geç kalmış değiliz önde gidenlerden çok fazla avantajımız var ! Çünkü keşfedilmemiş, el değmemiş bir çok güzelliğimiz var. Turizmin yalnız ülkemiz değ

admin 9 cevap
NİZİP KÜLTÜR EVİ için

NİZİP KÜLTÜR EVİ için

Nostaljik manada eski Nizip ev yaşamlarına özgü geleneklerimizi canlandırabileceğimiz tarihsel güzelliklere haiz yerler arıyoruz… Öneri -1 Çarşı camii

Kemal Cengiz 71 cevap

Hani bana, al sende kazan dibi yala...

Bir tane Zeugma antik kenti varmış. Biri bunun mozaiklerini çalmış. Biri çıkan mozaikleri Gaziantep müzesinde sergilemiş. Biri isim hakkını satın almı

Subutay 23 cevap

Asker Kınası...

Asker kınası nasıl yakılır? Belli kuralları, adetleri var mıdır? Bu konuda bilgisi olanların yazmasını rica ediyorum...

Subutay 25 cevap

mehmet

jupon soyisminin nerden geldiğini öğrenmek istiyorum

mehmet34 1 cevap

Sultan Melikşah

Alparslan’ın oğlu Sultan Melikşah, Selçuklu Devletini ihtişamın zirvesine çıkarmış bir idarecidir. Yirmi yllık saltanatı esnasında ilim ve adalet güne

Subutay 80 cevap
Karabağlı günler

Karabağlı günler

KARABAĞLI GÜNLER Yazları deniz kenarlarında, yazlıklarda; kışları kayak merkezlerinde tatil yapmak veya herhangi bir yere tatile gitmek bizden uzaktı.

mehmetagpak 2 cevap

Nizip Davası Destanı

Nizip davası adındaki destanı 133 sene evvel Kilis'in Musabeyli nahiyesine tabi Körtüncü köyünde doğmuş Aşık Ali isminde biri tertip etmiştir. Bu zatı

m.yılmaz 9 cevap

nenem,ben ve deccal

çocuk, çocuksu heveslerle evlerinin yanıbaşındaki saha camiine girdiğinde hoca deccali anlatıyordu...yüksek ses tonu ile korkunç bir canavar tarifesin

murat coşkun 2 cevap
NİZİP EFSANELERİ

NİZİP EFSANELERİ

GAZİANTEP EFSANELERİNDE ŞEKİL DEĞİŞTİRME MOTİFİ ÜZERİNE Yrd. Doç. Dr.Behiye KÖKSEL* Gaziantep efsaneleri üzerinde bugüne kadar herhangi bir bilimsel ç

nizip.com 5 cevap
WhatsApp iletişim