Ekmek Köfteside olarak bilinen, fakat ilçemizde Pissik köftesi denilen bu kolay lezzetli yemeği sizlerle paylaşalım istedik. Yemeğin hazırlanışı son derece basit olsa da, sanırım lezzeti peynirinde özellikle yoğuranın (Bünyamin) maharetli ellerinde gizli olsa gerek. Ateşe ve ete gerek olmadan yapabileceğiniz, tam öğrenci işi bir yemektir.
Malzeme :
1- Sacda yapılmış ev ekmeği
2- Domates
3- Yeşil Biber
4- Kuru Soğan
5- Binam peyniri
6- Pul biber
Yapılışı :
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç Kuru ev ekmeği leğene konularak, ufalanır,
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç üzerine bir miktar suyla soyulmuş domates, kuru soğan ve yeşil biber eklenir.
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç Yoğrulmaya devam edilir.
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç Bir kaç dakika içerisinde hazırlanmış olur.
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç Sıkkımlanarak servis yapılır.
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç İşte böyle yanilir. Afiyet olsun
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Ekmek Pissik Köftesi
Admin acıktı galiba :):):):)
tşkler sayın adminim. bünyamin abi yapınca daha bir güzel oluyor. :)
gercektende çok guzel oluyormus
olsada yesek yaawwwwww....
basagında bununla ılgılı bır konusu wardı
yemeden başka Bir şey bilmezmisin sen dostum ya...:D Tuluk gibi Olmuşsun Hala yemek diyorsun:Dibocan;84481 wrote:olsada yesek yaawwwwww....
ya bünaymin abi aklıma geldi hemen çok güzel yapmıştı :D zaten resimlerde o yapılandan:D
olsa da yesek yaw
hazırlaması kolay ama bir emekçi lazım her adam uğraşmaz ama bünyamin abi gezide yapmıştı da çok güzel olmuştu...
bu ne yaaaa
vah vah
orhan o kadar acıkmış ki iki eliyle yiyor
admin abi, valla bu fotografları gözümüzün içine soktun 18 ağustosta da bunu önümüze getirirsin artık...
yada öğlenede olur:p
walla simdi olsa ben simdi yerim :p:p
Yoğurabilecek arkadaş varsa, nevaleyi getirteyim evden
valla tadımlık olsa gene yeter
tadımlığı bırak gıdımlık olsa gene yeter :p
nefis görünüyor, çok lezzetlidir hakkaten.
ben yoğururum yeterki pissik köftesi olsun :D
ya arkadaşlar gurbetteyiz yapmayın ne olur...öğle vakti işteyiz olsada yesek.ooooooooof...benim halam harika yapar ellerine sağlık ellerinden öperim.çoooooooooooooook özledim memleketimi çoooooooook....
orhan abı once ıtıraz edıyordu ben yemem dıye ama en basta kendısı yedı hemde hazır olmadan afıyet olsun orhan abı :D
yorum göynümüz çekti ha
elinize sağlık
allah yemek yeme becerisini tek bize nasip etmiş valla karadeniz de sebze yeşillik yemeden usandık yav:)
Le yorum pissik küfteside ne hos oluy yav afiyet olsun nizipli oldugum icin gururluyum
evet ya müthiş şu anda nizipte olamadığım için çok kötüyüm ekmek köftesini çok seviyorum
Yemek Tanitimin Da Orhan Abinin De Olmasi Sadece Türkiyeye Değil Dünyaya Da Tanitma Firsati Olmuş :) Afiyet Olsun
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.