doğru bir tespit
Tarihimiz Kültürümüz
Nizip'te lakabıyla tanınmış Hemşerilerimiz. Lakap
HIZARCI YUSUF : YUSUF UYGUR kendisini tanımayan yoktur eskiler ise hızarcı yusuf olarak bilirler
Arap yahya = Yahya aLtınßa$
ßedO = ßedirhan ßayındır
MahLo ßozar = mahmut ßozar
Kifik = irfan demir
KeLe$Li mamet = Memet Demir
Duman HöSSün = hüseyin aK
DeLi nEcmi = neCmi Cantürk
PatPat ißo = ibrahim
Pala dayı yakında devam edeçeğim inşallah.polar;70151 wrote:dahada genişletilirse iyi olur
Sayın AKSOY.: BUNU BİLMİYEÇEK NE VAR TİMUR SEN HOCA BEN.? OLDUMU.ahmetaksoy;70195 wrote:TİMURLENK KİM?
ankaradan yazıyorum benim dedem BERBER ARİF lütfen ekleyin.....
abı sen eklemıssın zaten baska bıldıklerınız warsa ekleyın bızde ogrenelım
bekçi tiken ali ,löko ahmet, motorlu magmet,inneci niyazı,21 kemal, attar obeyt,şekerci ali,bekçi bahro ali, üfürük ahmet,reşit memet, civelek ugur ,
,
ve oğlu emekli eğitimcilerimizden, AĞA SELAH (Selahattin Erdal)diledile;76783 wrote:ankaradan yazıyorum benim dedem BERBER ARİF lütfen ekleyin.....
Uzun boylu olanmı ? Hani Cumhuriyet İlkokulunda görev yapardı.
Aynen öyle, senin zamanının öğretmenlerinden
admin kardeş,cumhuriyet ilkokulunda Selahattin Duyar,öğretmenimiz okul müdürüydü.admin;77416 wrote:Uzun boylu olanmı ? Hani Cumhuriyet İlkokulunda görev yapardı.
Selahattin Duyar öğretmenimizde çok değerli bir müdürümüz ama AĞA SELAH benim babam SELAHATTİN ERDAL'IN lakabıdır.okyanus_27;77419 wrote:admin kardeş,cumhuriyet ilkokulunda Selahattin Duyar,öğretmenimiz okul müdürüydü.
yeğen biz dedenide babanıda tanırız babana allar rahmet eylesin.huseyinb88;70129 wrote:canım dedeciğim seni göremedim ama senin sevgini tadamadım ama seni çok özledim seni seviyoruzzzzzzzzzzzz... Dedem sütcü hösün
ÇOLAK CUMA: CUMA BOZKURT:
YILARCA NİZİPTE SİMSARLIK YAPTI SONRA SANAYICI İŞ ADAMI OLDU. ŞU ANDA NİZİPTE
TANINMIŞ BİR MERCİMEK TÜÇARIDIR.
ÜNÜ İÇ ANA DOLUYA YAYILMIŞ BİR İNSANDIR LAFINI BİLEREK ESİRGEMİYEN BİR İNSANDIR..
SUÇU MEMET CAVUŞ: MEHMET GÜNDAL:
RAHMETLİ COK TEMİZ BİR İNSANDIR NİZİBE İLK SU GETİREN İNSANDIR LAĞAPTA ORDAN KALMA. BABASI YEMENDE ŞEHİT OLMUŞTUR.KENDİSİ ŞEHİT COÇUĞUDUR.ALLAH RAHMET EYLESİN.
DOMATES ALI: ALİ KANPOLAT:
ORUL BELDESİNDE YAŞAR NİZİPTE DOMATE ALİ OLARAK BİLİNİR.İŞ GÜÇÜ KAHVEDE OTURUP ZAMAN GEÇİRMEK YAŞLI VE MÜLAİM BİR İNSANDIR.
OCAKBATIRAN MEMET MEHMET AKSU
bıyık m emet ali
uyuz seyit
berkel mamet ; özdemir mehmet
çangal mamet. mehmet özcan
hörçovvvv: mehmet
ınnı mamet: .....
mılla mamet: memet bulut
varyimez mamet: ,,,,,,,,,,
dımışkı mamet: ,,,,,,,,,,,,,,,
yalancı mamet :memet keskin
şıltın mamet: memet yıldız
şirfitli recer .: racap keskin
patates mamet :memet aydın
ÇİKİR CUMA : cuma gözübüyük
kom halil : HALİL balcı
abıt mamet : memet öztetiK
BUNLARDA ULUYATIRIN GÜZİDE LAKAPLI İNSANLARI DEVAMI HAFTAYA
birde asvalt memet var....benim babam... aslan babam.. senelerce Nizip belediyesinde operatör olarak calıstı.. asvalt silindirini kullandı.. Nizipte yapmadıgı yok kalmadı... her köy ylonunda onunda emegi vardır... simdi emekli oldu.. kendi halinde hayatını yasayıp gidiyor.. allah nizibe ve Niziplilere faydası olanlardan razı olsun...
1960'lı yıllarda sokaklarda kara çarşafı ve elinde akezesi ile gezerek yardım toplayıp geçinmeye çalışan, kızdırınca bastonunu etrafa sallayan, hatta gençliğinde çok güzel olup gönül ehli olan Kör Senemi unutmamak gerekir...[/SIZE][/COLOR][/FONT]
tarıhı bedesten cay evı
KAHVECI HACI AHMET (KILICKIRAN)
BU KAHVE IRFAN MECLISI VE ESNAFLARIN CIFTCILER(ZEYTINCI VE BAHCECI)
DERTLESTIGI PIYASASI IHL GENCLERIN BULUSTUGU CAY EVI YAZIN SICAGINDA
BULUNMAZ SERIN YER KARA YAHYALAR HACI SEPPO CAVUS DAYI SALIH AMACA DEMIRCI HABES KAYANKACI YASAR
MUFTU KARA MUSTAFA KOM KEMAL HAI HAVRAN MAMET MECNUN MUSTAFA OKKES AMCA LASTIKCI MEMHET KAZAKCI AHMET
DEDE EFENDI NOHUTCU MAMET VE FARKLI SIYASI PARTI ADMLARI GELIR TARTISIRLARDI
NERDO O GUZEL ADAMALAR
tarıhı bedesten cay evı
KAHVECI HACI AHMET (KILICKIRAN)
BU KAHVE IRFAN MECLISI VE ESNAFLARIN CIFTCILER(ZEYTINCI VE BAHCECI)
DERTLESTIGI PIYASASI IHL GENCLERIN BULUSTUGU CAY EVI YAZIN SICAGINDA
BULUNMAZ SERIN YER KARA YAHYALAR HACI SEPPO CAVUS DAYI SALIH AMACA DEMIRCI HABES KAYANKACI YASAR
MUFTU KARA MUSTAFA KOM KEMAL HAI HAVRAN MAMET MECNUN MUSTAFA OKKES AMCA LASTIKCI MEMHET KAZAKCI AHMET
DEDE EFENDI NOHUTCU MAMET VE FARKLI SIYASI PARTI ADMLARI GELIR TARTISIRLARDI
NERDO O GUZEL ADAMALAR
ahmet kardeşim bu güzel insanların adını satır olarak tektek yazsan anlayabiliriz.ben bişy anlamadım..
bide SÜMERBANK AHMET varmış eskilerden şimdi istanbuldaymış
Nede çok lakabı olan insan varmış Nizipte Maşallah diyelim artıkk..:) Nede olsa yiğit lakabıyla anılır.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.