Nizip'tanımamız için gereken tüm şeyleri arayalım bulalım
Mesela Dünyanın en kaliteli en lezzetli en aromatik biberi Nizip Biberi dir (hani o dolmalık meşhur yeşil biberlerimiz top biber)
Patlıcanı yine öyledir kebaplık ayrı yemeklik ayrı ve patlıcandan en fazla çeşit yapan memleketiz(ha patlıcan deyip geçmeyin antiseptik,yatıştrıcı.mide ve bağırsak çalışmasını düzenleyici özelliklerinide unutmayalım)
Nizip'ten başka dünyada Nizip yada adı altında herhangi bir yerleşim yeri yoktur.
Tarihimiz Kültürümüz
NİZİP TE İLKLER
Nizip'in herşeyi güzel arkadaşlar
ben bununla ılgılı bır arastırma ıcınde yım çok yakında yazarım bulduklarımı
Nizipli mehmet kardeşim araştırmanızın sonucunu merakla bekliyoruz benim gönlümde Nizip tek onun için dünyadadatekolması biz Niziplilere ayrıcalıklı olduklarını hatırlatması dileyiile selamlar
ilkokul(resmi)=sübyan mehtebi
ilk ilkokul=cumhuriyet ilkokulu
ilk orta okul=ali alkan (yaptıran ali alkan eylül 1948 temel ilk taş koyan hanifi çavuş (demirkıran)
ilk orta okul müdürü=ratip akdeniz
ali alkan ortaokulu ilk mezunu=diploma nosu 1 olan teoman yazgan
ilk elektrik fabrikası= 1938
ilk elektrikçiler=habeş seven, mehmet çeviker
ilk elektrik fabrikası makinisti =ziya başkesen
ilk içme suyunun gelişi=1949
Nizip elbet güzel ama Nizip'li ayrıcalıklı, Nizip'li böyle; Nizip'li şöyle demek... Bilmiyorum ben yakıştıramıyorum.. Bir insanın kendisini sürekli övmesinden de hiç haz etmem. Bu konu ona çok benziyor, hoşuma gitmemesi bundan kaynaklanıyor belki de. Meyve veren ağacın dalları aşağıda olur, Nizip'liye de bu yakışır derim ben.. Mütevazi olmak
Nizip'te yaşanan ilkler olmalı bu konunun içeriği.. Tıpkı yukarıdaki gibi
Nizip memleketimiz olduğu için hep güzel yanlarını görebiliriz ama örnek teşkil etmemesi önerilen durumlarda mevcut.
Mesela
Yolun ortasında yürüyen vatandaşlarımız Türkiyede bence ilktir.
Motor sayısının çok olduğu şehir sıralamasında belki ilktir.
elinde tarihi değerlerin en güzeli varken kıymetini bilemeyen bir imkan sunulmayan (zeugma) tek şehir olabiliriz.
NİZİPLİ mehmet kardeşim ellerinesağlikmdeyerlizamanını harcayıp yapmış oldugun ilk ler araştırmasıiçin teşekürler
BEN NİZİBİMİZİN O YEMEYİP YEDİREN GİYMEYİP GİYDİREN DOSTU İÇİN CANINI ORTAYA KOYAN İNSANINI ARIYORUM.SELAMLAR
valla Nizip gibisi yok bence :D:D:D
ilk elektrik motoru lokomobil= diesel liverpool
ilk elektrik motorunu getıren belediye baskanı=İzzet Efendi (Oğuz)
ilk sesli sinema=1947
ilk gösterilen flim=çöl şahinin
ilk itfaiye aracının gelişi=1953
ilk köprüyü yaptıran= Şerif Öğüt 1965
ilk itfaiye aracının getiren bld. başkanı= Necip Mahmut (Uygur)
ilk buz fabrikası=1947
ilk buz fabrikasının sahibi=Mehmet Sayın
ilk sebze hali=1945
ilk nohut dürümü=1947
ilk nohut dürümünün satan =Azzov Ahmet (Yıldırım)
ilk parke taşı döşenmesi =1952
ilk parke taşı döşemesi yaptıran bld. başkanı= Necip Mahmut (Uygur)
ilk asfalt= 1965
ilk asfalt yaptıran bld. başkanı =Ahmet Öğüt
ilk otomobili gören kişi ve nerede gördüğü= Sağır Zarif (Öğüt) Halep'te görmüştür.
Niziplinin ilk gördüğü otomobil= İran Veliahtının otomobili (Taş köprüden gecerken)
ilk gazete= Nizip postası
Sahibi= Turan Uygur 1957
ilk hastane= Salih Ekmekçi Sağlık Merkezi
ilk belediye binasının yapan usta = Mehmet Ali Usta
ilk hükümet konağı= 1958
ilk müftü=M.Kemali (1926-1930)
ilk eczane =Ümit eczanesi (Ecz. Mazlum Aydın)
memo bunları nerden buluyon soylede bızde bulalım yardımcı olalım
aynı zamanda NİZİP dünya tarihinde ilk mediniyetin olduğu yerdir (Zeugma)
abı bız sızın gıbı o özelliklere sahip degerlı abılerımızı bulduk allah razı olsun sızlerdenfsoyarik;78919 wrote:BEN NİZİBİMİZİN O YEMEYİP YEDİREN GİYMEYİP GİYDİREN DOSTU İÇİN CANINI ORTAYA KOYAN İNSANINI ARIYORUM.SELAMLAR
Nizip bence en çok zengin fakir ilişkilerinin güzelliği ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle ramazan aylarında zengin abilerimizin fakirlere nasıl yardım ettiklerini gözlerimle müşade ettim. İnanın Türkiye'nin bir çok yerinde bu dayanışmayı bulamazsınız.
Sanırım konuyla pek alakası olmadı ama , hadi neyse :)
bazı fabrikalarda hem işyeri sahibi hem muhasebeci hem pazarlamacı hem alıcı hem satıcı olan yer bence niziptir.
nizipte ilk denmez ama yazdım bi kere!!!
Türkiye'nin ilk zeytin yağı fabrikası Nizip'te kurulmuştur. Ülfet zeytin yağı fabrikası.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.