Geleneklerimiz Anılarımız

Köyümüz ve köylülerımız

zergildalkılıç Üye
Sayın hemşerilerimönemlı bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Doğudaki köylerimizde yaşayan insan bulamazsınız, terör belası yuzünden. Tamam bunu anladık. Ya sayın hemşerilerımbizim köylere ne diyeceksinizne oluyorbizlere, gidin bakın yüzhanelik köydeon kişiye rastlayamazsınız. Ne oldu da böyle olduk, ya adamın köyde malı mülkü var sen gel Nizipte sabahtan akşama kadar kahvede okey oyna yada altında motorla Nizibiniçini turla. Bu insanlarımızhangi aklahizmet ediyor bu köy ve köylükonusunu kafama fena taktım.Saygılarımla
zergildalkılıç Üye
sayın köylüm nerde kalmıştık biraz kendimden bahsedim 42.yaşndayım ve.13 yaşımdan berı şehirde yaşıyorum ve hala bir işçiyim yani 0 kere 0 elde var 0 ben bu geçen zaman içerıde eyer köyümde kalmış olsaydım inanıyorumki şuanki durumdan çok iyi bir durumda olurdum köyde kalan çoçukluk arkadaşrlarımı görüyorum hpside benden çok iyi durumdalar bu hata telafi edilemez ben şahsen pişmanım işte bundandır bukadar dertl oluşum sayğılarımla köylüm.
zergildalkılıç Üye
sayın hemşerılerım yaşanmış bir olayı bu olay mardinlı arkadaşımın başından geçmış arkadaşın dayısı şehire yerleşiyor bilinen birşey mardinlıler kısayoldan zengin olmasını bilirler adam altına güzel bir araba alıyor ama arabanın asından anlamaz ne yapacak adam şöför tutuyor mardin yolunu tutar söför arkadaş matrakmış yolda araba yalpalamaya başlamış adam soruyor neoluyor şöför abi tekerı arı sokty adam iner bakarki teker balon yapmış şişmiş adam şofüre döner ulenoğlum alahvere matora zarar vermiye demiş.
zergildalkılıç Üye
sayın hemşerılerım kölerımız köylümüz diyorduk sayın köylüm diyebilirsi ya arkadaş köyde iş güç yok hayır köylüm köylerımızde yapılacak öyle işler varki tarlaları ekmiyorsunuz neden su yok diyemesınız sular boşa akıyor neden seracılık yapmıyorsunuz hayvancılk dersek hiç oğraşmiyorsunuz arıcılık dersem onuda yapmıyorsunuz peki siz ne yapmak istiyosunuz yangelıp yatmakmı sayın köylümuz inanın köyde yapılacak çok iş var sayğılarımla köylüm.
admin Yönetici
Zergil abi, şimdilerde şehireden köye dönüşlerde oluyor değilmi ?
Omer Copur Üye
Yanlız başlık tam TRT programı gibi olmuş. Resmi aç .
zergildalkılıç Üye
selam hemşerılerım bizim bir köylü beygirıle çüt sürmeye gider birkaç hat gitıktensora saban bir kayaya takılır kırılır adam ne yapabilirım diye düşünürken aklına parlak bir fikir gelir fıstık ağacına çıkar fıstık sakızı toplar sabanını yapıştırır çütüne devam eder Resmi aç aynı köylüm çützamanı bitince beygırını nizibe satmaya getırır pazarda atı satın almak istiyen müşterı kardaş atına birmilyon verim der köylüm adam tersters bakar ne bir milyonu ya kardaş sen üçyüzbin da beşyüz bin de kardaş ya Resmi aç .
zergildalkılıç Üye
sayın kardeşım şaka bir yana olay çok daha büyük ve üstünde durulması gereken bir konu bu konuya muhakakki daha duyarlı ve geniş bir pencerden bakan insanlarımız olmalı vede olması gerktıyine inanıyorum ha TRT olayıda iyi espiriydı teşekürler
zergildalkılıç Üye
SELAM NİZİPLILER ZERGİLDE DÜYÜN VAR VE KÖYE GELEN DÜYÜN EKİBI NİZİPLILER ÇOK İYİ TANIR ZURNACI BİLAL AĞA AKŞAM KINADAN SONRA GENÇLER BİRARAYA TOPLANIRLAR RURNACI BİLAL AĞA BAŞLAR ÇALMAYA SAHAT EPEYCE İLERLER TABİKİ ALKOL ALAN GENÇLER YORULMAK BİLMİYORLAR ZURNACI BİLAL DAYI DAHA FAZLA DAYANAMAZ KURBANOLİM DAHA NEZAMANAKADAR ÇALACAM DER GENCIN BİRİ HOROZ ÖTENE KADAR DER BİLAL KURBANOLİM AĞEY ALAHIN KUŞUDUR YA ÖTER YA ÖTMEZ DER BAŞLAR İSYAN ETMEYE Resmi aç .
zergildalkılıç Üye
doğrudur sayın admin köylere yeniden dönüşler oluyor olması gerkiyor büyük önder atatürk köylü şehirlının efendsıdır demişse doğrudur mademki efendmizler bunu yapmalılar yoksa ne olur şehirlının hali herkes kendine düşen görevı yerine getirmelıdır sygılarımla köymü ve köylümü cok seviyorum.
serhatkarayilan Üye
Resmi aç merhaba sayin zergilli abi bende zergilliyim ama seni cikaramadim kusuruma bakma köyde pek eylesmedim simdi almanyadayim selamlar
serhatkarayilan Üye
mrb sayin hemserim memet nerelerdesinhafta sonu evde degildim senden bir haber cikmadi yoksa köyemi döndün keske döne bilseydik selamlar
zergildalkılıç Üye
ya kardaş iternette sorun vardı ondan sen nasılsın görüşmiyelı cumbuşle aran nasıl bilırsın bende saz çalıyorum keşke eskisı gibi bir araya gelsekte cumbuş yapsak eski günlerı özlüyorum hadi gel köyümüze gerı dönelım köyümüzü yeniden şenledırelım umarım o günlerı yenıden görürüz hoşçakal
zergildalkılıç Üye
kayıp aranıyor kayıp şehir Nizip kayip kişi hemşerılerım bölge dere köylerı bulan insanyet namına zergil dalkılıçı arsın önemle rica olunur.
zergildalkılıç Üye
sayın kenan karayılan senden birdaha ses çıkmadı nerdeysen bana yaz cavap alamadım seni merak etım
zergildalkılıç Üye
sayın köylüm ahmet karayılan sende kayıpsın Niziplı bir emşerım kenanla akrabalığın varmı bana yazmış tanıyormusun hoşça kal kendine iyi bak
serhatkarayilan Üye
merhaba köylüm memet sen nasilin cok az görüsüyoruz
cetinyildiz Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
SAYIN DALKILIÇ SENİ TANIYAMADIM BENDE ZERGİLLİYİM KÖYDEN BAHSEDİYORSUN İNANKİ KÖY HAYATI ŞEHİR HAYATINDAN ÇOK ÇOK DAHA İYİDİR KENDİ İŞİNİ YAPSAN MESELA HAYVANCILIK TANIŞIRSAK MEMNUN OLURUM ÇETİN YILDIZ ŞİŞLİ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜDÜRÜ
zergildalkılıç Üye
selam çetın ben mehmet dalkılıç istanbul avcular cemil amcanın bacanağı
zergildalkılıç Üye
selam cetın ben sabrı nın oğlu mehnmet dalkılıç cemil amcanın bacnağı
zergildalkılıç Üye
sayın Nizipte oturan köylülerım tahmin ediyorum doğru dürüt işi olan çok az sayıda köylü vardır çoğunuzda günlük işlerde çalışıyorsunuz peki size sorarım halinizden memnunmusunuz tahmın etmiyorum size sorarım hanginizde 2 büyük baş hayvan alacak parası yok veya hanginizde 30 kuzu alacak parası yok köydeki sulu tarlaların ekilmemesıde ayrı bir olay peki arıcılık veya seracılık bunların hangisi yapılamaz hepsıde yapılarbilir seyler peki siz ne yapıyosunuz akşamakadar kahvede oturup okey oynuyorsunuz ne diyelım haydi kolay gelsın
mehmetdalkılıç Üye
selam ben geldım heyyyyyyy kimse yokmu ya kardelerım Nizipte hiç köylü yokmu şaşırtmayın beni nizibin yüzde sekseni köyden gelme nerdeyse Nizipte Nizipli bulamayacaksınız bizim köylüler bükadarmı köylerinden komuşlar
mehmetdalkılıç Üye
sayın Niziplı emşerılerım konumuz köyler olunca ben size bir marka köyü tanıtayım evet oköy zergil ve gururumuz olan köyümdır neden marka köy dersenız ortada herşey Nizipteki işadamlarıyla ve esnaflarıyla güzel insanlarıyla ve dahasıda var sematik mizah anlayışı yüsek olan ogüzel insanlarımız Nizipte çok şeyler başarmışlardır ve ben bundan gurur duyorum Nizipte marka ollan firmlarımız sayarsak birkaçtane sayım kaya kuyumculuk güzel muhendizlik akfırat petrol postacıoğlu petrol özaslan petrol bunlar şuanda aklıma gelenler daha bunun gibi nice firmamız var yani Nizipte gerçekten zergil bir markadır
asi_dvrmci Üye
SİZİNLE VE KÖYÜMLE GURUR DUYUYORUM bende bir zergilliyim her memet abiyle kafalarımız uyuşmasada yine saygı bizden diyor ve hörmetlerimi sunarım
mehmetdalkılıç Üye
saın asi kardeşım sen beni tanyorsun ama kendini tanıtmadın tanışırsaak sevinirim kimsin kilrdensın ismin ne

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim