Geleneklerimiz Anılarımız

Aşkım Nizip

ibrahimher Üye
Çıkıp şu Taşbaş'a seyrine dalsam Görmeye değersin yüksekten Nizip Vuslat nefesini derinden alsam Aşk gibi tütersin yürekten Nizip. Mehtabı hoş olur tadarsın hazı Bülbüller öterde gülde gör nazı Bostan bağ yolunda cananla bazı Çulluk pınarınsa uğramakta Nizip. Baharda dağları misk olur kokar Kışın zeytin yağı güzün bal akar Dört mevsim güzeli, seyrana çıkar Yavuklular bekler yolakta Nizip. Bereket fışkırır toprağı taşı Cömetçe yenilir ekmeği, aşı Şu ülfet sinende bir dudu kuşu Turnası tüllenir telekte Nizip. Cazibenle Fırat mecnuna döner Belkıs'tan içenler kanarda kanar Aşıklara sırdaş dertli bir pınar Karpuzatan dilde dilekte Nizip. Tarihi kiliselerin bilinmez yaşı Yukarıoba'ysa ilk temel taşı Yılları eskitmiş şu Uzun Çarşı Seyyit Hasan gibi Leylekte Nizip. Hele bir nazar kıl, Barak'tan yana Biçer yürür, tırpan vurur,yana yana Hancağız'sa ilham verir insana Oynar balıkları gölette Nizip. ŞAHİN, Nizip anlatılmaz bu tarzda Varmıdır bir eşi kürre-i arzda Sende yaşam hoştur her harukalda Misafirde olsan kalmakta Nizip. Gelin de al gibi ufkunda şafak Bir başkadır sende her yeşil yaprak Sen Cennetsin, Cennet sendeki toprak Görmeyenler kalır merakta Nizip . AHMET ŞAHİN . 10/01/1990.
mehmet2763 Üye
SAYIN HOCAM, BU SABAH SAYIN AHMET ŞAHİN’E AİT BU ŞİİRİ SAYENİZDESİTEDE OKUDUM.GERÇEKTEN ŞİMDİ UYANDIM. ALLAH RAZI OLSUN HOCAM, YANLIZ SİZDEN BİR RİCAM OLACAK. SİZİ SİTEDE DAHA SIK GÖRÜRSEM SEVİNİRİM.. SAYIN AHMET ŞAHİN’E DE ŞİİRLERİNDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM..
memati Üye
Sayın Ahmet Şahin’in bu güzel şiirini insan okurda neşe almaz mı? devamını bekliyoruz. İyiki varsın hocam.saygılarımla.... .
agrin Üye
Ahmet Şahinin Nizip için yazmış olduğu bu şiiri yayınladığınız için teşekkür ediyorum..
nizipli_mehmet Üye
bu şiiri yazan AHMET ŞAHİN’E ve bu şiiri bize okumak için sıteye gonderen syn.İ.H.ERDOGAN’A sonsuz teşekkurlerımı sumarım
admin Yönetici
Ahmet amcamın şiirlerini birkaç kez okumak ve kendisi ile tanışmamda mümkün oldu. Kendisine bir bölüm açalım, Nizip konulu yazacağı şiirlerini orada toplayalım.
Omer Copur Üye
Ahmet Şahin kim?
mehmet2763 Üye
Sayın İBRAHİM HALİL ERDOĞAN Hocam eminim devamını getirecektir. Aslında Adminin dediği gibi Ahmet şahin’e ait şiirlerin sürekli yayınlanması gerektiğini düşünüyorum.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim