TANDIRLA ISINDIK.
Tandırla ısındık soğuk günlerde.Uzun kış geceleri tandırda sohbet ne güzeldi.Üşüyen eller ve ayaklar yorgan altında ısınırdı hep.İçimiz ısınırdı fakir sobası tandırla. Mangala hazveli yerleştirir ve örterdik yorganı tandır üstüne.Sohbetler bir hoş olurdu tandırla.Omuz omuza vererek kardeşlik bağları güçlenirdi tandır etrafında..
Fakirin en büyük dert ortağıydı tandırlar. Etrafında aile üyeleri bir başka samimi duygularla otururdu tandır başına.Fakirin halinden en iyi içimizi,bedenimizi ısıtan tandırlar anlardı. .
Ne güzeldi osamimiyet günleri..................Aldı yerini yapmacık duygular.
.
Geleneklerimiz Anılarımız
Tandır Kurmanın Zamanı Gelmedi mi?
tandır çok guzel bır olay ama içinde uyudugumuz zaman her uymada bır çorap yakıyorduk ama çok guzeldı ama yıne tandır olsun da her yatmada bır çorap yakmaya razıyım ben soğukta kalmaktansa.
.
Görünen o ki,üyelerimizi ciddi manada bir tandır özlemi sarmış. Fakat;Nizip.com iftar yemeği,Nizip.com pikniği,Nizip.com közde çayve Nizip.com geceleri gibi Nizip.com tandır sefası yapamayacağımıza göre,tandırı bir sonuca bağlamalıyız. Öyle değilmi?
HEMDE NASIL ÖZLEDIK ORHAN ABI AYAGIMIZ ATES GIBI OLUYORDU VE İÇİMİZ ISINIYORDU
Bende birkac kelimeile katilmak istiyorum.Abiler bir Nizipli olarak .Tandiri bizde kulandik.Ama sagliga zararli oldugunu söylerlerdi dogrumu bilmiyorum gerci kisin soguk havada cok hosuma ogünleri unutmak mümkün degil Hele is dönüsünde harika olurdu .Bunuda söylemeden gecemiyecegim.Benlkis mahallesinden berber ibrahimin kardesiyim.
Tandırı bizde kullandık. Ayrı bir tadı olduğunu söylemeliyim. Soğuk kış günlerinde hele birde güzel sohbetler olduğundaiyi oluyordu. Resmi aç .
orhan abı varsa buranın resmını koyarmısın ben galerıde bulamadım da
ben tandırı çok severim ama ben dayanamıyorum ya nezaman tandırda otursam az zaman sonra bayılıyorum :(
Görünüşü Ile Bile Ayaklarim Isinir Gibi Oldu Başak Kis Sizdede Yok Yok Haa:)
başak helal olsun sana en iyi sensin bu sitede :)
çok Iyi Hatirliyorum Tandirda Uyumuştum Ayağim Yanmişti :) :) :)
çok Güzel Oluyooo
Abi Zamani Var Daha Bana Göre Hele Soğuklar Iyice çöksünnn
hakan abicim çok tşk ler o kadarda iyi sayılmamHakanSahin;100617 wrote:başak helal olsun sana en iyi sensin bu sitede :)
başak tandır için çok tşke ben aradım ama hiç bir yerde bulamadım çok tskler
önemli deilnizipli_mehmet;100653 wrote:başak tandır için çok tşke ben aradım ama hiç bir yerde bulamadım çok tskler
Yine Başak Yapacagini Yapmis Resimleriyle Renklendirmiş Buralari Teşekkürler Basakcim
miksam bende tşk ederim
valla tandır olsa da otursak demek geldi içimden
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.