Nizip Sanayi Sitesinden gelen ve yaydığı pis kokularnedeniyle bazı fabrikalar, vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Özellikle yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber fark edilen pis kokuçevredeki ev ve işyerlerindeki vatandaşları rahatsız ediyor.
Sabun yapımında kullanılan kimyasal maddenin eritilmesihalinde oluşan kokuların mikrop saçtığını dile getiren çevre sakinleri, piskokudan dolayı kapı ve pencerelerini açamaz duruma geldiklerini söyledi.Bölgede oyun oynayan çocukların sürekli olarak hastalandığını dile getirençevre sakinleri, yetkililerin bu duruma çözüm üretmesini beklediklerinikaydetti.
Akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine dek devameden pis kokular yüzünden balkon ve damlarda hatta evin içinde bile yatamazolduklarını söyleyen Nizip İlçe sakinleri; "Canımızdan bezdik, kokular yüzündenevimizi barkımızı satacak duruma geldik. Buna en kısa zamanda bir çözümbulunmazsa mahallede yaşayan bütün insanlar hastalığa yakalanır. Pis kokulardandolayı sağlığımız tehdit altında" diyerek yetkililere seslendiler.

Basından Nizip Haber
Sanayi Sitesi Pis Pis Kokuyor
emin olun somali bu kadar pis kokmuyor....
Koku konusunda, Hindistan'la bizim sanayi bile yarışamaz.Ramazan Tarhan;265107 wrote:emin olun somali bu kadar pis kokmuyor....
Ben söyledim yine söylüyorum Nizipte kimse bu koku sorununu çözemezzzzz...
Sabun için kullanılan ,etlemecilerden alınan yagların Nizip'e girişini belediye yasaklasa inanın hiç koku kalmaz. Etlemeciler tabakhanelerden alınan deri parçalarını çeşitli işlemlerden geçirerek deri üzerinde kalan yagları eriterek elde ediyorlar ve bunları sabun fabrikalarına satıyorlar. ama çogu il ve ilçeler bu yagın bölgelerine girmesine izin vermiyorlar. burada Nizip belediyesini göreve çagırıyorum..
Belediye istese bu yagın ilçemize girişini engeller, bu kokuyu engelleyebilirM.ENES;265116 wrote:Ben söyledim yine söylüyorum Nizipte kimse bu koku sorununu çözemezzzzz...
Biz alıştık bu kokuya.Bu koku giderse yokluğunu çok hissedeceğiz!!!
İsterse:confused:akdem taner;265289 wrote:Belediye istese bu yagın ilçemize girişini engeller, bu kokuyu engelleyebilir
Nizip belediyesi oy kaybına uğrayacağı korkusuyla kşmseye se çıkartmıyor, bir şey yapacaklarını sanmıyorum yapsalardı yaparlardı yıllardır buradan nas bas bağırıyoruz.akdem taner;265137 wrote:Sabun için kullanılan ,etlemecilerden alınan yagların Nizip'e girişini belediye yasaklasa inanın hiç koku kalmaz. Etlemeciler tabakhanelerden alınan deri parçalarını çeşitli işlemlerden geçirerek deri üzerinde kalan yagları eriterek elde ediyorlar ve bunları sabun fabrikalarına satıyorlar. ama çogu il ve ilçeler bu yagın bölgelerine girmesine izin vermiyorlar. burada Nizip belediyesini göreve çagırıyorum..
Şaka maka ben bu foruma girdim gireli bu konu hiç gündemini kaybetmedi.
Nizip te millette iştah mı kalmış işsizlikten geçim sıkıntısından kokuyu düşünecek adam sıftah bile yapmadan evine gidiyor koku vız gelir önce iş sahası yaratmak lazım ondan sonra millet o kokuyu belediyeye gerek kalmadan kendileri çözer. Buna inanın bide o yağların girişleri engellenirse zaten iş yok sabun üretimi bir kaç firma devam ediyor onlarda bırakır hepten nizip booom olur. :)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.