Nizip içinde bulunduğu bu güzel görkemli doğasıyla tanılıyo ( YEŞİL NİZİP )
fakat bizler yani Doğa Derneği bu güzel Nizip doğasını ne kadar yaşatabiliriz?
işte bu düşünceyle yola çıktık ancak Nizip Belediyesi tarafından destek alamadık ve bizi bu konu çok üzdü ama önemli olan insanın kendi yapa bildikleri ve gelin nizip.com olarak birlik te imzamızı atalım bu güzel görüntülere
Gerekli konularda bizler daima yanınızda olmaya çalışacağız ...
sevgiler
Abdullah Yaşar
DOĞA DERNEĞİ
KELAYNAK GÖZLEM SORUMLUSU
TEL: 0 541 785 60 10 ( 0 507 375 59 26 )
Geleneklerimiz Anılarımız
Nizipin doğası
Şöyle etrafımıza baktığımızda Nizip'in yeşil olduğunu iddia etmek doğru olmaz.
Çayın kenarından başka yeşil alanımız mı var?
Topyekin ağaçlandırma kampanyası başlatılmalı.
Her ekim mevsiminde kişi başına bir ağaç dikilse çok değil 5-10 yıl sonra Yeşil Nizip oluveririz.
Abdullah bey ağaç dikmek dışında neler yapılabilir ?
dikilmis agaclara zarar vermemek gerekir !!! cocuklarimizi bilinclendirmek gerekir ayrica böyle kisik kalmamamali sesleri arkadaslarin ... ana sayfaya tasinip tanitimlari yapilmali okuyanlar, özellikle nizipliler vayy be demekki nizipte bunlarda varmis demeli bilincaltlarina i$lenmeli oya gibi almanyadan bakinca yesillik konusuna bizim memeleketimiz hic de yesil görülmüyor !!! bir gün atacagim buralarin yesilliginin fotograflarini ormanlarinin parklarinin derelerinin ayrica bana göre belediyeden de her dernek acilir acilmaz yardim beklememeli önce rü$tünü ispat etmeli sonra kendiliginden gelecektiradmin;221865 wrote:Abdullah bey ağaç dikmek dışında neler yapılabilir ?
Önerilerinizi duymak isteriz.
Öneri meydanda neyi soruyorsunuz, ağaç dikme kampanyası başlatıp Nizip'in her yerine ağaç dikelim, ben hazırım 50 ağaç dikerim, bu kampanyayı Nizip'te hemen başlatalım.
nereye dikilcek ?
bunun arastirmasi oldumu ?
sel gelince fidanlar sökülmemeli
özellikle mesela sabri dayimin kendi capinda agaclandirdigi yerler var müslüm abi sen görmüssündür baraj tarafinda
toprak kaymasinida önler özellikle oralara dikilcek agaclar
belediye gösterecek bizde ağaçlandıracağız, hatta NMYO çevresi bile olabilir, son gördüğümde muhteşem olmuştu, ağaçlandıkça çevre güzelleşiyor, zaten ağaçlanması lazım çünkü baraj yüzünden Nizip'in havası nemlendi.sakalli0727;221908 wrote:nereye dikilcek ? bunun arastirmasi oldumu ? sel gelince fidanlar sökülmemeli özellikle mesela sabri dayimin kendi capinda agaclandirdigi yerler var müslüm abi sen görmüssündür baraj tarafinda toprak kaymasinida önler özellikle oralara dikilcek agaclar
arkadaşlar öncelikle göstermiş olduğunuz bu yoğun ilgiye teşekkür ederim
fakat ağaçlandırma için önce uygun bir yerin krokisi lazım daha sonra resmi izinler falan
ben derim ki işe doğayı tanıtmayla başlayalım.
ben nizip in doğası hakkında panolar hazırlayayım bu panolarıda gereken yerlere dikelim
ÖRN: ( osamanlı parkın girişi ) vb. yine bunuda sizlerin ortaklaşa karar verilen yerlere dikelim
biliyorsunuz ki doğa dediğiniz zaman aklınıza ilk gelen yeşil bir alan fakat bozkırlarda doğadır
koskaca bir nehir in çevreside doğadır
yani demek istediğim biz kendimiz küçük işlerle yükseltip büyük işlere imzamızı atmak
bu kanuda yorumlarınızı bekliyorum
mail adresim aşağıda yazılı
sevgiler
Abdullah yaşar
DOĞA DERNEĞİ
MAİL: abdullah.yasar@dogadernegi.org
Ben size diyorum, Nizip'in en buyuk sorunu belediye diye. Agaclandirmaya niye engel oluyorlar hayret ya!!!!
Birileriyle rant hesaplar var , zahir!
Halbuki hertarafi agaclandirip, suni gollerle cevreyi guzellestirsek! Yapilacak o kadar guzel seyler var ve mumkun ki....
adam sen de.....
ÖNCELİKLE BU KONU HAKKINDA FİKİRLERİMİZİ DÜŞÜNCELERİMİZİ DUYGULARIMIZI OLUŞTURA BİLECEK BİR SALON AYARLAMANIZI RİCA EDİYORUM BEN ORDA NİZİP İN DOĞASINI GÖRSEL OLARAK ANLATIYIM DAHA SONRA NELER YAPA BİLECEĞİMİZİ MASAYA DÖKELİM KATILIMCILAR ÖNCELİKLE FİKİRLERİNİ PAYLAŞSINLAR ORTAYA İYİ ŞEYLERİN DÖKÜLECEĞİNE İNANIYORUM SEVGİLER Abdullah YAŞARadmin;221865 wrote:Abdullah bey ağaç dikmek dışında neler yapılabilir ?
Belediye basta olmak uzere idari ve resmi makamlarin dahli olmaksizin hicbirsey yapilamaz Abdullah bey. Bunu siz de biliyorsunuz. Iyi niyetinizi takdir ediyorum ancak nafile.doga;221980 wrote:ÖNCELİKLE BU KONU HAKKINDA FİKİRLERİMİZİ DÜŞÜNCELERİMİZİ DUYGULARIMIZI OLUŞTURA BİLECEK BİR SALON AYARLAMANIZI RİCA EDİYORUM BEN ORDA NİZİP İN DOĞASINI GÖRSEL OLARAK ANLATIYIM DAHA SONRA NELER YAPA BİLECEĞİMİZİ MASAYA DÖKELİM KATILIMCILAR ÖNCELİKLE FİKİRLERİNİ PAYLAŞSINLAR ORTAYA İYİ ŞEYLERİN DÖKÜLECEĞİNE İNANIYORUM SEVGİLER Abdullah YAŞAR
Yusuf Serçe sen kafayı bozmuşsun belediye diye diye.
Nizip Belediyesi her sene çok sayıda fidan dağıtıyor şehrşn belirli yerlerine yeni açılan yolların çevresine ağaç dikiyor okulların bahçesine fidan dikiyor. Hatta şehrin bir çok yerinde daha önceki belediyecilerin veya işçilerin asfaltın üstüne diktikleri ağaçları yeniden alttaki asfaltı kırıp toprak zemine ekiyor. Ağaç dikimi üzerine burada daha sayamayacağım bir çok çalışmaları var ama bir türlü bu belediyeyi sana beğendiremedik acaba niye???
Neyse seçimlere az bir zaman kaldı sayılır gel aday ol çalışmalara başla projelerini anlat veya desteklediğin adayı açıkla da bizi aydınlat hani sen çok bilgilisin ya .....
Ben de 'rasimm' nerde diyordum:)))) Bak, Abdullah bey kardesim apacik yazmis 'belediyeden yardim alamadik' diye! Benim ne baskan olmaya niyetim var ne de birilerini desteklemeye! Ben sadece sehrimin hakkettigi guzelliklere kavusmasini istiyorum!rasimm;221982 wrote:Yusuf Serçe sen kafayı bozmuşsun belediye diye diye. Nizip Belediyesi her sene çok sayıda fidan dağıtıyor şehrşn belirli yerlerine yeni açılan yolların çevresine ağaç dikiyor okulların bahçesine fidan dikiyor. Hatta şehrin bir çok yerinde daha önceki belediyecilerin veya işçilerin asfaltın üstüne diktikleri ağaçları yeniden alttaki asfaltı kırıp toprak zemine ekiyor. Ağaç dikimi üzerine burada daha sayamayacağım bir çok çalışmaları var ama bir türlü bu belediyeyi sana beğendiremedik acaba niye??? Neyse seçimlere az bir zaman kaldı sayılır gel aday ol çalışmalara başla projelerini anlat veya desteklediğin adayı açıkla da bizi aydınlat hani sen çok bilgilisin ya .....
sayın yusuf bey öncelikle bir insanın isteyip te çevreye yararlı olabilecek bir işi kimse geri çevirmez bu başkanda olsa başbakanda olsa sizin düşüncelerinize harfiyle uymuyorumYusufSerce;221981 wrote:Belediye basta olmak uzere idari ve resmi makamlarin dahli olmaksizin hicbirsey yapilamaz Abdullah bey. Bunu siz de biliyorsunuz. Iyi niyetinizi takdir ediyorum ancak nafile.
Temenni ve duadan ote ben de elimden gelen neyse yapmaya hazirim! Hadi Allah muvaffak etsin.doga;221984 wrote:sayın yusuf bey öncelikle bir insanın isteyip te çevreye yararlı olabilecek bir işi kimse geri çevirmez bu başkanda olsa başbakanda olsa sizin düşüncelerinize harfiyle uymuyorum
Nizip'in çevresi 1920 li yıllarda ormanla kaplıymış, yapılacak bir kampanyayla, yeniden her yer ağaçlandırılabilir, ancak çam ağacı dışında bir alternatif bulunması lazım, çamın ekonomik açıdan hiçbir faydası yok, ayrıca kendi kendini yakan bir ağaç, büyümesi için 15 sene bekliyorsun bir kıvılcımda tamamen yok oluyor.
nizip in çevresi hep agaçtı karşıyaka yine oyledi hep düzensiz yapılaşma ve bundan önceki yerel yönetimin hatası yeşil nizipi yeşillikten arındırdıı... inşallah bundan sonra bir faaliyet olurdu nizip yeşillenir..... bu konuda benımd önerim var nizipte yeterince park var ve bunların bakımı hep belediyenın üzerinde eger bir düzenleme olur ve bu parklar ilkögretım okullarına yeşil alan agaçlandırma için ve korunması görevleri verilirse burada ögrencilere uygulama egitimi ve bu konuda tarım müdürlügünden yardım alınabilir..en azından elimızdeki yeşil alanları kurtarırız... genelikle nizip eagaç olarak hep akasya ve salkım sögüt ekiliyor bu bitkiler aşırı derece su ısterler bu konudfa değişiledbilir...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.