Genç Muhabbet

Ramazan DAVULcularını susturmanın yolu

canelsgorta Üye
sapan taşıyla davulu patlatacam:)
mustafasahin Üye
daha uygun çözüm var torpili yak at patlasın birdaha çalarsa bu sefer yak üzerlerine at
fato_1990 Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Allah iyiliginizi versin..... yilda bir defa ramazan oluyor.... birakinda doya doya davul calsinlar :D
fato_1990 Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
ben mutlu olurdum burdada davul calinsaydi....... bence o calinan davulun bile kiymetini bilmeniz lazim........
mercidabık79 Üye
bu davul işi savcılık aracılığıyla yasaklanamazmı acaba ? ben kafalarına karo parçası attım ama bu sefer ileride daha fazla çalmaya başladılar.bu ramazan ayında bunu kaldıranın büyük mükafat alacağı kanaatindeyim.
felsefefe Üye
Toplumunun gelenklerine saygı duymayanın hiçbir manevi değeri yoktur. Bu sol zihniyetin toplumu kendi zevk ve çıkarlarına kendi azınlıklarına tercih etmesi onların asla düzelmeyeceğinin göstergesidir. Akıllı mantıklı vatanını milletini seven ama sol zihniiyet içinde yer alan insanlara tavsiyemiz sakının toplumun değerleriyle oynamayın olacaktır. Çünkü oynadığınız bir temeldir. Temeli olmayan bina yerle bir olur. Bugün kürt açılımı kaçılımı denen saçmalık Laik Kürtlerle laik ve solcu olan insanların birbirine düşmesi sonucu oluşmuştur. Sağcu bir kürtle türkün hiçbir sorunu yoktur.
mustafasahin Üye
benim formmül en iyisi hem uyanmayan uyanıyor hem davulcu korkuyor
ilkaytrade Üye
bugün davulcunun sesini susturmak isteyenler, yarın ezan sesine kafayı takarlar, bırakın boş işleri , duymak istemeyen kulağına pamuk tıkasın. selamlar, ilker
nostradamus Üye
allahaşkına neler diyorsunuz siz... yok toplumun değerleriymiş yok sol bunlarla uğraşırmış...işkembe-i kübradan atıp milleti ajite etmekten başka işiniz yok maalesef..amaç sahura uyanmak yoksa delicesine vurulan davul sesini dinlemek değil..öyle bir çalıyorlarki hemde pencerenizin dibinde korkıyla fırlıyor çoluk çocukheleki balkondayatanlar..bizim arkadaşlar yine aynı ajitasyonda...yok yarındanamazla uğraşırlarmış..
xxhidayet Üye
felsefefe;206638 wrote:Toplumunun gelenklerine saygı duymayanın hiçbir manevi değeri yoktur. Bu sol zihniyetin toplumu kendi zevk ve çıkarlarına kendi azınlıklarına tercih etmesi onların asla düzelmeyeceğinin göstergesidir. Akıllı mantıklı vatanını milletini seven ama sol zihniiyet içinde yer alan insanlara tavsiyemiz sakının toplumun değerleriyle oynamayın olacaktır. Çünkü oynadığınız bir temeldir. Temeli olmayan bina yerle bir olur. Bugün kürt açılımı kaçılımı denen saçmalık Laik Kürtlerle laik ve solcu olan insanların birbirine düşmesi sonucu oluşmuştur. Sağcu bir kürtle türkün hiçbir sorunu yoktur.
Katılıyorum..hem de sonuna kadar. Ramazan davulcuları sadece bir 'uyandırma servisi' görevi görmüyorlar, aynı zamanda bu toplunun değerlerinin de sesi oluyorlar. Bizim burda da Kemal Sunal'ın yazlığı vardı..Kaymakamlığa dilekçe vermiş; "Sabah Ezanından rahatsız oluyorum" diye.. Adam bu sefer ciddi.. Kaymakam ilk önce şaka zannetmiş ama yapılan araştırmada Cami hoporlörlerinin yasaya uygun olduğu yönünde bilgi verilmiş . Kemal Sunal'da gelmiş cami cematine küfretmiş... Millet saygısından bişey dememiş.. Şimdi Kemal Sunal nerde?..
mustafasahin Üye
ilkaytrade;206649 wrote:bugün davulcunun sesini susturmak isteyenler, yarın ezan sesine kafayı takarlar, bırakın boş işleri , duymak istemeyen kulağına pamuk tıkasın. selamlar, ilker[/QUOTE abi saçma buluyorum sözlerini ,davulcuda davulculugunu yapsın gecenin sat 2 sinde başlıyor lar uyku uyutmuyorlar
nizipli_mehmet Üye
sanki muzik dersi almışlar notalı çalıyorlar gelde uyanma :D
müslüm akpek Üye
Özellikle büyük şehirlerde sabahın beşinde millet yollara düşüyor, zaten sahur falanda yapan yok, herkes gece 24 gibi yemeğini yiyip yatıyor, ama kardeşim saat 03,00 de bir gürültüyle uyanıyoruz ama ne çaldığı belli olmayan bir davul sesi, hastası olan var kundakta bebeği olan var, bunları düşünerek bazı belediyelerin yaptığı gibi bu davul çalma adedi artık yok edilmeli, inanın adam apartmanın kapısında çalıyorki herkes ayağa hoplasın diye. Davul çalınmasını gelenektir diye çalınmasını isteyenlere diyorum ki Osmanlı zamanında davul böylemi çalınıyordu, o zamanki gibi çalsınlar ben razıyım, bunlar davul çalmayı gürültü yapmak sanıyorlar.
M.KÜÇÜK Üye
müslüm akpek;206700 wrote:Özellikle büyük şehirlerde sabahın beşinde millet yollara düşüyor, zaten sahur falanda yapan yok, herkes gece 24 gibi yemeğini yiyip yatıyor, ama kardeşim saat 03,00 de bir gürültüyle uyanıyoruz ama ne çaldığı belli olmayan bir davul sesi, hastası olan var kundakta bebeği olan var, bunları düşünerek bazı belediyelerin yaptığı gibi bu davul çalma adedi artık yok edilmeli, inanın adam apartmanın kapısında çalıyorki herkes ayağa hoplasın diye. Davul çalınmasını gelenektir diye çalınmasını isteyenlere diyorum ki Osmanlı zamanında davul böylemi çalınıyordu, o zamanki gibi çalsınlar ben razıyım, bunlar davul çalmayı gürültü yapmak sanıyorlar.
Demekki senin evinin önünde mehter çaldıracağız...
M.KÜÇÜK Üye
Ben davul sesine o kadar hasretimki oğlana davul aldım evde habire çalıyor...
müslüm akpek Üye
Mahmut davul Nizip'te güzel oluyor burada değil.
şükrü çiftçi Üye
davulculardan ne istendiğini anlamadım herkes kendi işini yapıyor
mehmet karakaş Üye
Ramazanda davul güzel ama bazen dayanılmaz oluyorlar.Yavaş çalın kardeşim ya yavaş çalın.
xxhidayet Üye
MENES;206788 wrote:Ben davul sesine o kadar hasretimki oğlana davul aldım evde habire çalıyor...
Ölecem yaa..yine koparttın beni..:p:p:p:p
canelsgorta Üye
mehmet karakaş;206794 wrote:Ramazanda davul güzel ama bazen dayanılmaz oluyorlar.Yavaş çalın kardeşim ya yavaş çalın.
memet bizim sokağa gelenlerin davulu çok büyükk :))) ben gece indim sohbet ettim bizim apt yi geçtikten sonra sizin kapıda çalacaklar:))
boroboro Üye
itirazımız yok davula da ..davulcuya var..cok hızlı calıyor..biraz yavaş çalsın..sokakta ne kadar araba varsa alarmı ötüyor...yavaş çal be mübarek yavaş çal...sanıyorsunki deprem oluyor...bunlar bahşiş isteme gelirler elbet..:)
mercidabık79 Üye
bu davula sahip çıkanlar önceden kalk selası yani sahura kalksınlar diye sela okunurdu millet rahatsız oluyo diye kaldırıldı şikayettden dolayı davula sahp çıkanlar selaya neden sahip çıkmıyorlar? bu davul seladandamı önemli?
canelsgorta Üye
mercidabık79;206849 wrote:bu davula sahip çıkanlar önceden kalk selası yani sahura kalksınlar diye sela okunurdu millet rahatsız oluyo diye kaldırıldı şikayettden dolayı davula sahp çıkanlar selaya neden sahip çıkmıyorlar? bu davul seladandamı önemli?
Birde önceden, davulcular mani okuyarak davul çalıyorlardı sanırım, şimdikiler tamamen gürültü yapıyorlar. bizim sokaktaki 4 apartmanın önünde ortalama 50 den fazla araba var, hepsinin alarmları birbirine giriyor, gürültü kirliliğini savunanlar birşeylerle bağalntı kurmaya çalışıyorlar nedense...
şükrü çiftçi Üye
mercidabık79;206849 wrote:bu davula sahip çıkanlar önceden kalk selası yani sahura kalksınlar diye sela okunurdu millet rahatsız oluyo diye kaldırıldı şikayettden dolayı davula sahp çıkanlar selaya neden sahip çıkmıyorlar? bu davul seladandamı önemli?
tabiki selanın okunmasını destekliyoruz. davulculara da yazık abi onlarda çalsın
boroboro Üye
şu an çalıyolar ..sanırsınki deprem oluyor...5 tane arabanın alarmı calıyor..komsunun cocugunun ağlama sesi geliyor...:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim