Tarihimiz Kültürümüz

Nizip'te lakabıyla tanınmış Hemşerilerimiz. Lakap

suat sabuncu Üye
-------GÖZLÜKLÜ MEMET
suat sabuncu Üye
-------MAMO ?IHHO ----------BANDO MAHMUT
suat sabuncu Üye
-------BEG?R HÖSSÜN ---------BEG?R MESTO
suat sabuncu Üye
------GÖZÜ MAVU ?IHLI ---------YUMURTACI HAKKI
suat sabuncu Üye
-------K?RR?K AL?
suat sabuncu Üye
-*--FATMI? AHMET -------Z?B?LC? CEVDET ------TOHTOR MAMET -------KAHVEC? HÖSSÜN -------BAKKAL HAL?L ----------C?DETL? CEM?L --------FINDIK MUSTAFA ------FINDIK EYUP
suat sabuncu Üye
------BAZ CEL?L -----BAZ HÖSSÜN -----BUZ B?LAL --------KEL FAZIL -----KALIPÇ? HABE? ----- DEL? HALUK ---------KÖYLÜ MERYEM ------
mehmet gündal Üye
sucu çavu?(mehmet gündal)
mehmet gül Üye
ARKADAŞLAR BENDE BİRKAÇTANE EKLEMEK İSTEDİM.EFE MINDIK(RAHMETLİ BABAM)TAŞÇI MEHMET,TAŞÇI İBRAHİM,TÜTÜNCÜ KARA MEHMET,ELLİYE ELLİ PORTATİF KUTU YAŞAR,PATPAT NECİP(DAYIM)DELİKANLI AHMET
ottomanempire Üye
mırişkeraş
no name Üye
Nizip in olmazsa olmazı:)). Edited by - admin on 04.10.2006 10:58:40 AM
Subutay Üye
Ralli Yaşar... Daha önce verildi mi bilmiyorum ama bu abimiz acil hasta yetiştirmek içineski antep yolundan Murat 124 taksi ile Nizip'den Gaziantep devlet hastahanesine 15 dakikada girmiş. Edited by - Nizipli_kurt on 9/22/2006 4:28:47 PM
alp27 Üye
komando ismet, hareket mehmet, kavas halil,[rahmetli] sarac ismet,[rahmetli] zor mehmet, kara hacı,[rahmetli] gül mehmet, cino ömer, doyum mehmet, kurubeş müslüm,[rahmtli] balyoz yasin,[rahmetli] kral ahmet, boklu mehmet, calba marif, hirnik mahmut, zomzom hüseyin, hurda abekir, altı aylık salih, kelle hüseyin, yelpeze ali, bucuk yaşar, cin ahmet, .
alp27 Üye
turşu ismail, şeftali mehmet, keci habeş, cebiş halil, dozer mehmet
imported_alagoz27 Üye
abudey (abut alagöz),kör ali (ali alagöz),kör fehmi (fehmi alagöz),abey hasan(hasan alagöz),hurço,ökkeş,kesto hasan,rekko,paşey,derde,miço,cete ahmet,topal alii,hinnikler,
surveillance Üye
Sapkali Cuma, Sapkali Ahmet, Dayi Mecit, Kapris Talip, Cuce Seleh, Hobap Erdal, Ayrilda gel Okkes, Eskiya, Kurdey, Demo Ahmet, Ninni Seleh, Sari Emin, Bayro, Bombali, Parlak Ahmet, .
CANKESEN Murat Üye
Entel Mahmut (ÖZKAN). Balcankebabı Fatih (KOÇ). .
ibrahim utkan Üye
Nizip'te lakabıyla tanınmış insanlar. 1.Hafız Ahmet: AHMET KILIÇATAN: Yıllarca Nizip'de camiilerde müezzinlik yaparak hayatını kazanmaya çalıştı halen çeşitli camiiler'de mezinlik yapıyor. Bekar olup her iki gözü görmüyor. Nizip'de yaşıyor ALLAH kendisine güç kuvvet versin. Halen Nizip'de vatandaşın mevlidine halen gidiyor. 2. Pamuk Memet: MEHMET CENGİZ: yılarca carşı camii'nin yanında sabun satardı hiç kimseye zararı ziyanı olmazdı.tertemiz bir insandı.ALLAH Rahmet eylesin. 3.Kesmik Mustafa: MUSTAFA SEZGİN: Hayatını yılarca vefat eden kardeşinin çocuklarına ve ailesine bakarak geçiren bir insandır.Halen bekar olup hayatını sabun satarak ve hambalık yaparak.yengesine ve yeğenlerine bakıyor ALLAH kendisine güç kuvet versin. 4.Bekçi İbram İbrahim: Nizip emniyet müdürlüğünde emekli olup.hayatını insanların mutluluğu için harcayan bir insandır.şimdi kendine bir bağ bahçe almış orada zaman geçiriyor.insanlarla dertleşmek ve insanlara yardımçı olmak en büyük hobisidir.ALLAH kendisine güç kuvet versin.
admin Yönetici
İlginize teşekkür ederim. Güzel bir arşiv olacak İnşaallah.
ibrahim utkan Üye
5.MOLA CEMİL: CEMİL GÜL Nizip çarşı camiisinde yılarca imamlık yaptı defalarca tahini çıktı tekrar geldi emekli oldu şimdi Holandada. Holandada kendisine no poroblem cemil diyorlarmış ALLAH güç kuvet versin 6.HAFIZ İMAM: İMAM DİKİÇİ: Yılarca çarşı camiisinde meezinlik yapıp ayrıca Nizipte çok sayıda insanada diyanet yetkisiyle kurani kerim dersleri verdi.Emekli oldu ha insanlara dersler vermeye devam ediyor ALLAH kendisine güç kuvet versin. 7.PEPSİÇİ HOCA: NÜRETİN ÖZEROL: Nizipte yılarca gazoz ve pepsi satı esnafın çoğu onu tanır şimdi emekli oldu cumhuriyet mahalesinde halen işyerinde yumurta satmaktadır esnaf kendisine dert babasıda diyor.sorunu olan insanların sorununa careler üretir.ALLAH güç kuvet versin 8.KARA YAHYA: YAHYA CENGİZ: Nizipte esnaftı süper osmanlıça bilirdi.ben son onbeş yılına rastladım hemen hemen her vakit carşı camiine gelir orada insanlara sohbet ederdi bizde yanına gider nasılsın yaha dayı dedeğimizde iyiim der ve cebinden osmanlıça kitabını çıkarır bize okurdu bizde dilinden birşey bilmediğimiz için hayretle gözüne bakar dururduk.O da bize hadi bakalım sizde okula gidiyorsunuz alın okuyun bakalım derdi bizde biz okuyamıyoruz derdik.Oda toho sizin gibi örençilere derdi ALLAH Rahmet eylesin. 9.KİLİMÇİ KÖR ALO: ALİ KORKUT: Yılarca Nizipte kilimçilik yaptı iki gözüde kördü yaşlıydı kurtuluş şavaşı gazisiydi.Birgün öretmenim bana kurtuluş savaşıyla ilgili ders verdi ve git bunu yaşlılarımıza sor dedimişti bende Rahmetli alo amçaya gitim bir gazeteçi gibi kimsin dediğinde kör hamonun oğluyum dedim cavuş varya hani arık kenarında dedim oda başımdan gözüm üstüne dedi buyrun emrini söyle dedi. bende kurtuluş savaşıyla ilgili sorular sordum oda cevapladı. insanlara zarar vermez her vakit duvarlardan tuta tuta namaza giderdi. ALLAH Rahmet eylesin.
miksam1988 Üye
ilginize teşekkürler ellerinize saglık
sonsuzmavi Üye
Hacı muhittin özerol çarşı camisi civarında attarlık yapardı.Benim aklıma gelmez ama şu anda bayrağı teslim alan iki kişi var birisi oğlu Faruk ÖZEROL diğeri ise torunu Baharatçı İsmail. Kayıp olan diğer bir gerçek ise Nizib'in yerlisinin gittikçe azalması...
ibrahim utkan Üye
10.KEKEÇ MUHARREM: MUHARREM AKPRK: Nizip te yılarca esnaflık yaptı.Dürüst ve hayır sever bir insandı.En büyük hayrı NİZİP YATILI BÖLGE OKULUNUN YERİNİ BAĞIŞLAMAKLA YAPTI.Mütiş gazel,uzun hava okurdu.Kendisini dinleyenler VALLAH bu kekeç del derlerdi.ALLAH taksiratlarını afeylesin. 11.MOLLA YUSUF: YUSUF YAŞAR: Yılarca Nizip te imamlık yaptı malla ahmet camiisinden emekli oldu. Şakaçı,ve espiri yapardı. Her zaman güler yüzlü bir insandır.yanına gelen mutlaka gülerdi.Şimde duydum rahatsızmış ALLAH SELAMET versin. 12.MOLLA ŞERİF: ŞERİF ŞAHİN: Yılarca Nizip te imamlık yaptı en son hamam camiisinden emekli oldu.Dürüst iri yapılı hoş görünümlü bir şahsiyeti.Şimdi hasta ve yaşlı oldu için evinde yatıyor ALLAH şifalar versin. Tanıyanların ziyaret etmesini isterim. 13.KARA HAÇI: H.MÜSLÜM EKMEKÇİ: Yılarca Nizip te esnaflık yaptı. Çok insana faydası oldu insanların hatasını insanları yanlız bulduğunda yüzüne söylerdi. Son zamanlarında işini bıraktı haça giti maşallah beş vakit namazını camide kılardı.ALLAH taksıratını af eylesin.
hattüç Üye
nıye hep yaslılar yazılıyor bırazda genclerı yazsanız olmazmı?
sevilmarket Üye
İBRAM27 KARDEŞ ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.BU İNSANLARIN NİZİBE ÇOK FAYDASI OLMUŞTUR.RAHMETLİ KARAHACİ AZ YEMEĞİNİ YEMEDİK HA BİRDE RAHMETLİ MANAV DURDU VARDI

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim