Kızılelma ve asi mavi bence artık şu sorununuza bir çözüm getirin. Valla bizimde kafamız karışmaya başladı.
Genç Muhabbet
GÖNÜL BAHÇESİ
ORHAN ABİ BEN DE ANLAMADIM BEN YORUM YAZARKEN SORUN OLMUYOR SİTEYE BİR GİRİYORUM BENİM ADIMLA YORUM YAZILMIŞ.İLK OLDUĞUNDA AYNI CAFEDE FARKLI ZAMANLARDA BULUNMUŞUZ ONDAN OLMUŞTU SONRA BENDEN ÖZÜR DİLEDİ.ŞİMDİ NEDEN BÖYLE OLDU ANLAMADIM.HEP AYNI PC Yİ KULLANIYOR OLMALI O CAFEDE.İSTERSENİZ BİR DE ONA SORUN VALLAHİ ELİMDEN BİR KAZA ÇIKACAK ÇOK SİNİRLENMEYE BAŞLADIM
EVET GERÇEKTEN ORHAN ABİ HAKLI.
oo kardeş sinir yapma yanlış anlaşma var hee bu arada bu bölümde sinirlenme yasak öykülerinizi bekliyoruz..
gökhan üstad noldu yav burası 13 14 sayfa değil miydi???
soykırıma mı gittin ne yaptın??
yoksa ben yoken harp mi çıktı?
muhabbet fedaileri
Onlar Muhabbet Fedaileri;.
Onlar Dövene Elsiz, Sövene Dilsizler.
Yanlış Bilmeyin SakınKorkak Değiller,.
Vurdukları Yerden Ses Getirmeyi Bilirler.
Ölüme Bile Koşarak Giderler..
Bir Bakmışsınız ATAYURT a Sevgi Götürmüşler,.
Bir Bakmışsınız Kıtaları Aşıp Tohumlar Ekmişler.
Ve Birgün Bakarsınız Yeryüzüne Sığmayı Verirler..
GittikleriHeryere Sevgi Götürürler.
SevgiTohumları Ekerler..
Kimileri Onları Yenlış Bilir;.
GericiDerler:.
Bilmezler Ki Amaçları Daha İlerilere Ulaşmaktır..
Düzen Bozucu Derler:.
Bilmezler Ki Düzen Bozulmasın Diye Çabalar Onlar..
Hatta Misyoner Diyenler Vardır:.
Bilmezler Ki OnlarMüslümanlığı Anlatır, Müslümanca Yaşarlar..
Belkide Bilirler,.
Bilirlerde Bilmemek İşlerine Gelir....
Edited by - uzaklardan on 31.08.2006 15:43:43
Anlamadınsa eğer bir fırıncıyla anlaşacaksın, ekmeği yiyeceksin yiyeceksin öyle geleceksin :). O yazdığın hikayeyi öğrendiğin abilerin ne demek istediğimi anlar. Sağlıcakla....
Bana abiler anlatmadıki.
Unut gitsin...
yok abi aydınlatırmısın bizi
Hayatımı Yeniden Yaşayabilseydim Eğer
Emma Bombeck Avustralya'da kanserden öldü. Ölümünden hemen
önce şunları yazdı...
"Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;
Hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim..
Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım..
Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim..
Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..
Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer, şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım.. Yerler leke olacak diye korkmazdım.. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım.. Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım..
Saçım bozulmasın diye, arabanın camının açılmasını önlemezdim..
Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum..
TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım..
Hamileliğimin bir an önce sona erip, doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim.. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir şey..
Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim.. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..
Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu..
Dikkatle bak. Gerçekten gör. Yaşa. Vazgeçme.
Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..
Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi..
Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..
Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a
şükredin.. Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor.. Umarım her
gününüzü değerlendirirsiniz."
Ben Kimim ?
Benim kim olduğum, o kadar da önemli değil aslında...
Ben, yüreğine sevgi tomurcukları ekmiş, ellerini tebessümlerin kanatları arasına uzatmış, umutları; bir sana bir bana diye paylaştırmış biriyim.
Tebessümlerim gül kokar, gözyaşlarımı silmeye mendiliniz yetmez.
İnsanlara olan sevgi ve şefkatimin miktarını hesaplamaya yetmez hesap makineleriniz.
Yolcu kardeş aramıza hoşgeldin, bizlerde seni aramızda görmekten mutlu oluruz...
hikayen çok anlamlı, devamını dilerim
aramıza hoşgeldin kardeşim...senin kim olduğunu bilmiyorum ama tahminimce gökhan'ın ruh ikizisinidr:))
h geldin.saldıray ve metaldan uzak kal kardeşokudugum kadar insan bi adamsın ama bunlar insanlıktan anlamaz:=)).
Yolcu kardeş sakallı adına senden özür dilerim konunu dağıttığı için,
bu arada sakallı, bence yolcu kardeşimizkısa zamanda hangimizden uzak durması gerektiğini çok iyi anlayacak :-)).
bence de abi bak hemen konuyu nasıl dağıtmasını biliyo...ya yolcu kardeşim yakında görür kimden uzak kalcağını metal abinin de deği gibi...
Aramıza hoşgeldiniz.
senden bi tane daha yok bu dünyada...
Unutma. Senden bir tane daha yok bu dünyada.
Gülümsemeyi asla unutma.
Gözlerinin içi gülsün gülerken, bakışların pırıl pırıl olsun ve
her zaman nemli kalsın göz pınarların.
Unutma kendini sevilebilecek bir insan haline getirmeyi ve
ondan sonra da kendini sevip kendine sarılmayı.
Zamana güven ve onun senin en büyük dostlarından biri olduğuna.
Acılarının ve felaketlerinin ancak onun koynunda uyuyabileceğini unutma.
Unutma. Başına gelenlerin günün birinde kişisel tarihinin ayrıntılarından
biri olmaya mahkum olacağını unutma.
Her çiçek sevgilin olsun, her sevgilin ise bir çiçek.
Açık tut gönlünü tüm güzelliklere.
Yasalar, günahlar, yasaklar sen olduğun için vardır.
Ve sen bir tane olduğun için bu koca dünyada, gir günaha çekinmeden, çiğne yasayı.
Ay dedenin sihrini gönderdiği gecelerde uyuyarak çalma hayatından saatlerini.
Gecenin içinde yolculuğa çıkmayı unutma.
İçinde hiç ölmeyecek bir gençlik virüsü yarat ve kaç yaşında olursan ol, her zaman yirmi beş yaşında kalman gerektiğini unutma.
Asla taviz verme seni sen yapan yanlarından.
Onurlu bir yaşam sürebilmen için, şartlar ne olursa olsun direnmeyi sakın unutma.
İçindeki seni katletmeye kalkma sakın.
Kendine vuracağın her darbenin seni senden biraz daha uzaklaştıracağını unutma.
Korkma mahallenin delisi olmaktan.
Doğrucu davutlar ne kadar çoğalırsa mahallende,
hayat mutlaka daha iyiye gidecektir, unutma.
Hatanın affedilmeyecek olanından kaç, ama hata yapmayayım
diye de yakıp geçme yıllarını.
Unutma ki, hiç hata yapmayan bir insan yapabileceklerinin
en iyisini yapamamış demektir hayatta.
Korkma insanca korkularından.
Ve korkunun kendisinden çok, onun beklentisinin daha korkutucu olduğunu unutma.
Bir anlamı olsun kendinle yaptığın kavgaların.
Ve hep ileriye taşısın seni kavgada attığın her adım.
Açık bırak pencereni ve sabah güneşinin rüzgarı önüne katarak
perdelerle yapacağı raksa dönük olsun bakışların.
Küçücük mutlulukların görkemine inandır kendini ve gülümse.
Umutların bitmesin asla ve umutların bittiği yerin,
hayatın da bittiği yer olacağını asla unutma.
Ve kulak ver:
´ Senden bir tane daha yok bu dünyada
Osmancım bu hikaye, gökhanın çocuk bahçesi, pardonnnnn gönül bahçesi bölümündeHikayeler konusundamevcut, bununla beraber ilginç ve güzel bir çok hikayeyi orada bulabilir yenilerinide oraya yazabilirsin...
osman hikayeni okurken sanki üşüdüm, tüylerim diken diken oldu işte dostluklar böyle olmalı.....
ewet
osman hikayelerin için sağol fıkra da bu da güzeldi metalinde dediği gibi gönül bahçesine yazabilirsin bu ikiside orada mevcut..
Edited by - cengizkrbck on 9/11/2006 09:56:40 AM
Gecenin Bir Vakti
Bunca zaman kaçtım senden.. Ve inan hiç ummadığım yerde yakalandım tekrar sana.. Gülüşüne.. Gecenin bir vakti.. Gecenin bir saati… Ağzımdan artık kelimeler çıkmaz derken, sel oldu aktı kelimeler..
Forumda en son ne zaman ağladınız diye bir yazı vardı.. Ben çok uzun zamandır ağlamamıştım.. Ağlamakta neymiş.. İnsanlar neden ağlar yazacaktım oraya.. Ona bile cesaret edemedim.. Ama biliyor musun? Bana bu gece ağlamayı hatırlattın.. Hiç ummadığım bir anda.. Hiç ummadığım bir zamanda..
Nasıl başarmışım senden kaçmayı? Nasıl başarmışım senden uzak kalmayı? Gözler görmeyince gönül katlanıyormuş sahiden.. Kaçtıklarıma yakalandım bu gece.. Gülüşüne yakalandım.. Unuttuğum ya da unuttuğumu sandığım gülüşüne yakalandım..
Neden kaçtım senden bilmiyorum.. Belki de korktum.. Kabullenemedim bazı şeyleri.. Herkesin bildiği şeyleri bile inkar ettim.. Ve en büyük yalanımın arkasına gizledim..
“Seni Artık Sevmediğim”
Biliyorum bu gece de bitecek.. Ve biliyorum ben yine seni arayacak, sesini duyacak gücü bulamayacağım kendimde.. Kendimi işime vereceğim.. Yorgunluktan bayılana kadar çalışacağım.. Yine kaçmaya çalışacağım senden.. Bir gün o eşsiz gülüşünle tekrar karşılaşmamak için dua edeceğim.. Bu kadar acıyı bir daha hissetmemek için dua edeceğim..
Kaçtım senden uzaklara.. Görmemek, adını duymamak istedim.. Ama dedim ya hiç ummadığım anda yakalandım o eşsiz gülüşüne.. Gecenin bir vakti.. Gecenin bu saati..
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.