emegi gecenlerden Allah razi olsun.
Binalar Yapılar
Nizip Devlet Hastanesinin Yeni Halini Gördünüz mü?
admin abim sana son derece katılıyorum herkes güzel yazmış ama senın yorumun daha cok hoşuma gitti aynısı bizimde basımıza geldi doktor bir anda 3 -5 kişi ile ilgileniyordu, yinede eskisinden kat kat ii olmuş tekrar'dan bu hizmeti bize getirenlerden allah c.c. razı olsun
SabredeLim MevLam NeyLer, NeyLerse MevLam Güzel EyLer...
Kesinlikle haklı olduğunuz noktalar var,itirazım yok. Ama izin verirseniz şu açıklamayı yapayım;
-Devlet hastanemiz ,değişimden önce günlük 600 hastaya hizmet veriyordu,ama personel ,teçisat ve oda sayısı artırlınca hasta sayısında adeta bomba patladı ve günlük hasta sayısı 1.200 'e çıktı. Gerek başhekimimiz ve gerek doktorlarımız adeta şok oldular.Hasta sayısı günlük 600 iken 1.200 'e çıkması ,hesapta olmayan bir rakamdı.Yükseleceğini bekliyorduk ama bu kadarını asla beklemiyorduk,UZ.DR. Hasan Çağıl beyfendi ile son görüşmemizde,bir ek bina daha yaptıracağını ve personel sayısının yeniden artırılacağını beyan etti. Eskiden sadece Nizip'liler devlet hastanesine giderlerdi. Ama şimdi Suruç,Bozova,Birecik,Karkamış ve Ş.urfa 'dan da hasta geliyor.
-Bazı branşlarda doktor sayısı birden ikiye çıkarılması önerilmiş,doğru kabul ediyorum. Ama doktorlar ilçelerde görev yapmayı istemiyorlar. Devlet buna şöyle bir çözüm buldu,çakılı kadro diye bir kadro olayı çıkardı. Yani 5 yıl boyunca tayin isteme hakkın yok,görev süren dolduğu zaman,yeniden sözleşme imzalayacaksınız. İşsizliklen yakınan insanımız boş gezme pahasına ,görev yerlerine gitmediler ve şu an Türkiye'de binlerce çakılı kadro personeli boşta gezmesine rağmen,doğu ve güneydoğuya illerine gitmediler..
-Eveeet şimdi gelelim bazı doktorların yaptığı yanlışlara,bu yanlışlar tamamen bir ahlak meselesidir. İnsanların ahlakını düzeltemezsiniz ki veya bunun için kanun çıkaramazsınızki,hele bir de bunlar yıllarca mürekkep yalamış tıp öğrencileri ise,ne yapmak lazım size sormalı.
(sözüm bazı doktorlara)
-Hazır doktorlardan bahsetmişken, DR.Hasan Çağıl'a,Dr.Bekir Sıtkı Paksoy'a,DR.Ömer Aykut'a diyorum ki ; Nizip için yaptıklarınızı asla unutmayacağız.
arkadaşlar çeşitli problemler ve sıkıntılar yaşıyor olmamız bizim elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmamıza engel olamaz yani bugün hastanelerin ne kadar hijyenik ne kadar refah ne kadar temiz olursa bizim içn okadar iyi değilmi bu çalşımların evamını dileriz
Elbette ki yapılan iş takdire şâyândır. Kimse bunu inkar edemez, yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin demişler. Lakin güzel bir binadan ziyade güzel yürekli doktorlara ihtiyacımız var. Nizip Devlet Hastanesi'ndeki birkaç doktorun yapmış olduğu yanlışı tüm doktorlarımıza mal etmek tedoğru olmaz ... ama bir çürük elma diğer sağlam elmalarada çürük kokusunu sindirir.. bu yüzden çürük elmaları seçelim derim.. Artık bu seçme işini kim yapar onu ben bilemem.
Orhan bey yazısında demiş ki:-Eveeet şimdi gelelim bazı doktorların yaptığı yanlışlara,bu yanlışlar tamamen bir ahlak meselesidir...
orhan bey size sonuna kadar katılıyorum.. artık ahlak denilen fazileti kendisinde barındırmayanlara ne denildiğini herkes iyi biliyor.
Ama bunu söyleyip kenara çekilmek te ahlak(sız)lara buyrun yol sizin demekten başka da birşey değildir..
Admin abim demiş ki:Fakat birimiz kalkıpta dilekçemizin altına imza atmıyoruz!
Admin'im ben o dilekçelere imza atmaya hazırım.
saygılarımla
"quote" Orhançelik demişki:
-Bazı branşlarda doktor sayısı birden ikiye çıkarılması önerilmiş,doğru kabul ediyorum. Ama doktorlar ilçelerde görev yapmayı istemiyorlar. Devlet buna şöyle bir çözüm buldu,çakılı kadro diye bir kadro olayı çıkardı. Yani 5 yıl boyunca tayin isteme hakkın yok,görev süren dolduğu zaman,yeniden sözleşme imzalayacaksınız. İşsizliklen yakınan insanımız boş gezme pahasına ,görev yerlerine gitmediler ve şu an Türkiye''''de binlerce çakılı kadro personeli boşta gezmesine rağmen,doğu ve güneydoğuya illerine gitmediler..
-Eveeet şimdi gelelim bazı doktorların yaptığı yanlışlara,bu yanlışlar tamamen bir ahlak meselesidir. İnsanların ahlakını düzeltemezsiniz ki veya bunun için kanun çıkaramazsınızki,hele bir de bunlar yıllarca mürekkep yalamış tıp öğrencileri ise,ne yapmak lazım size sormalı.
(sözüm bazı doktorlara)
Şimdi bu hocalarımız mezun olurken hipokrat yemini ediyorlar. Bu arada hipokrat yemini; "Hekimlik mesleği üyeleri arasına katıldığım şu anda, hayatımı insanlık yoluna adayacağımı açıkça bildiriyor ve söz veriyorum.Hocalarıma saygı ve gönül borcumu her zaman koruyacağıma, sanatımı vicdanımın buyrukları doğrultusunda dikkat ve özenle yerine getireceğime, hasta ve toplumun sağlığını baş görev sayacağıma, benden hizmet bekleyen kimselerin sırlarına saygılı olacağıma ve onları saklayacağıma, hekimlik mesleğinin onurunu ve temiz töresini sürdüreceğime, meslektaşlarımı kardeş bileceğime, din, milliyet, ırk, siyasi eğilim ya da toplumsal sınıf ayrımlarının görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğime, insan hayatına kesinlikle saygı göstereceğime, baskı altında kalsam bile tıp bilgilerimi insanlık değer ve yasalarına karşı kullanmayacağıma, açıkça, özgürce ve namusum üzerine and içerim."
Hipokrat yemini bu şekilde, aslından değiştirilmiş olarak yapılmaktadır. şimdi bu arada bizler gibi güvenlik için çalışan arkadaşlar, Hakkari, Şırnak,Ağrı,Kars, Edirne ve daha nice uç ve terör bölgesi olan yerlerde çalışırken bazı doktor arkadaşlarımızın bu yemini ile yaptığı icraatlar, ve eylemler örtüşmektemidir?
Ben çocuğumu hasteneye götürmüştüm. Doktor bana ve çocuğa öyle sert bir ses tonuyla, sorular sorduki, bir anlam veremedim. Sanki niye hasta oldunuz demediği kaldı. Ben de ardından tedavisini reddettim. başka bir doktora gittim. Bu tip doktorlarımız da var. Diğer doktor arkadaşlarımızı tenzih ediyorum.herkes işini ve görevini en iyi şekilde yapacakki, insanlarımız ve hemşehrilerimiz sağlıklı,güvende mutlu bir hayat yaşasın.
DİĞER BİRDEYİŞLE" İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN"
sevgi ve saygılar.
Önce şunu hatırlatayım, hükümet idareci konumundaki doktorlara özel muayene açamayacağı hususunda bir yasa çıkardı ama ne kadar doktor görevinden istafa etti belki bilirsiniz. Bununla beraber Orhan kardeşim arkadaşlar yazdıklarında haklı. Sen iyi kötü bilgisayardan anlıyorsun bak şimdi gelen doktorun bismilllah deyip kafasına formatı atacaksın ve sonra bilgileri tek tek yükleyeceksin. Neyi mi mesela
-sabah 10'da değilde 8'de mesainin başladığını ve akşam saat beş'te bittiğini
- vatandaşın zaten hasta ve yüreğinin yangın olduğunu bu yüzden azarlanamayacağını,
-asla ve asla özelime gel kelimesini kullanmayacağını vs. vs.
bunları hep siyasiler yapmalı, yani ayıp değilmi bunları da yapamayacaksan. sen gitmiş allı güllü duvarlar yapmışsın olmaz bunlar. Adamların kafasını değiştireceksin yani formatı çekeceksin windowsu yükleyeceksin. He mi?
gerçekten bu resimler Nizip devlet hastanesine mi ait?.
emği geçenlerin ellerine sağlık ..
.
öncelikle düşünen tüm ilgililerinden allah razı olsun amaaaa (bilboard)kardeşimizin bir yorumu göz önünü alınırsa hicde haksız degil ağzına sğlık canım kardeşim
derviş abi çok güzel bir konuya değinmişsin, keşke burada yazdıklarımız dikkate alınsa.....
eger burada yazdıklarımızı yetkililer okuyupta somut adımlar atmıyorlarsa biz burada boşuna kürek çekiyoruz demektir...
Nizipteki uzman doktor eksiği malesef yıllardır var olan bişey, ama ben kendi adıma söyleyeyim bu tür eksiklerin talebi nerden yapılır bilmiyorum, il sağlık mı?, kaymakamlık mı vs. ama daha önemlisi talebi kim yapıyorsa niye yapsın ki;
sanki Nizipte 1 tane hastane var !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sanki Nizip'in nufusu 100.000 üzerine çıkmış, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sanki Nizip'te öyle hergün acil hasta, hayati tehlikelik durum oluyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
evet bunlardan hangisine evet diyelim ki yetkililer uzman doktor için talep yapsınlar
Biz burda 1000 kere yazarız ama onların başına gelecek 1 musibet bütün işleri halledecektir.
DERVİSDORTBUDAK KARDESIME CEVAP
.
Sevgili kardeşim güzel bir konuya parmak basmıssın ama bu sorun yalnız Nizip in sorunu değil ülkemizin yıllardır kanayan yarasıdır..
maalesef mesleğe başlarken Hipokrat yemini eden hekimlerimiz is görev yapmaya geldiğinde büyük bir ayrımcılık yaparak bazı bölgelere gitmemekte ısrar etmektedir..
.
Bunun suçlusu hayırseverler değildir, asla olmamalıdır. Tamamen kendi imkanlarıyla ve büyük fedakarlıklarla,hiçbir menfaat beklentisi olmadan yapılan bir hayır işinin bu derece acımasızca eleştirilmesi üstelik de çok büyük bir acı yaşadığımız şu günlerde bunun yapılmış olması sizin adınıza utanç vericidir.
Oysa Siz ve sizler gibi kişilerden beklenen şey yapılan bu hayır işine maddi olarak olmasa bile manevi olarak destek olmak ve sözünü ettiğin o uzmanları ilçemize kazandırmak için girişimde bulunmaktır.
Üzülerek belirtmek isterim ki ülkemizde milyonlarca insanın yaptığını yapıp havanda su dövmüşsün biz bu hazırcı zihniyeti terketmediğimiz sürece ve birileri bizim için herşeyi hazırlasın biz sefasını sürelim mantığından vazgeçmediğimiz sürece ülke olarak ta vatandaş olarak ta hiçbir yere varamayız.
Hadi hastaneyi biz yaptırdık doktorları da siz getirin,biz işin maddi kısmını hallettik manevi yönü için de siz girişimde bulunun. Oturduğun yerden ahkam kesmek kolay lafla peynir gemisi yürümez.
Yarı o olmayan uzmanlara senin ya da senin bir yakınının da ihtiyacı olabilir unutma.
o zaman da DURUMCU EMMI YI mi suçlayacaksın yine ?
RUSTEM CANKESEN.
Evet bu konu yaklaşık 2 sene önce açılmış bir konu....Değişen bişey var mı..? yoookkkk.. Gene aynı tas, aynı hamam...
Hastanemiz çok güzel, doktorlarımız çok iyi, personelimiz iyi niyetli, hemşirelerimiz bir melek ama bunlarla olmuyor. Dediğimiz gibi acil olarak uzman doktora ihtiyacı var hastanemizin.Hemde gecedeğişikli olarak nöbete kalacak UZMAN DOKTOR'a
Acil ünite binasına başlanırken DÜRÜMCÜ EMMİ şu şekilde konuşmuş. Bu acil ünite binası için elimden gelen maddi manevi ter türlü yardımı yapacağım. Çünkü iki kardeşimi Antep yolunda Antebe ulaşmadan yolda kaybettik. O zaman Nizib'in acilden sevki çok oluyordu.
Şimdi durum ne? Değişen bir şey oldumu? Maalesef olmadı. DÜRÜMCÜ EMMİ duyarlı bir Nizipli olarak acil ünite binasına büyük katkıda bulundu, en azından bizden gitti elden gitmesin düşüncesiyle bir hayırseverlik yaptı.
Ama geçen günde amcası oğlu CİĞERCİ UĞUR Abimizi uzman doktor yokluğundan anteb'e sevkle yolda kaybettik. Keşke acil ünite ile birlikte 2 tanede uzman doktor getirseydin DÜRÜMCÜ EMMİ...
Tabiki bunlar Taktir-i İlahi buna inancımız sonsuz. Ama bu tür vakaları aza indirgemek için eğitimli insana ve uzman doktora çok acil olarak ihtiyacı vardır hastanemizin.
İmkan varda yapılmıyorsa bu işin vebali gerçekten çok büyüktür. Ölen insanların yakınlarının bedduaları vallahi kimseyi iflah etmez... Bizden söylemesi...Selametle.
RÜSTEM CANKESEN KARDEŞİM....
Konuyu yukarıda tekrar yineledim..Bir kez daha okursanız beni daha iyi anlarsınız. Ben ve tüm Nizipliler DÜRÜMCÜ EMMİ'ye teşekkür ediyoruz. Kendisini eleştirdiğimiz falan yok ALLAH kendisinden razı olsun. Bizim sıkıntımız yazıda dadile getirdiğim gibi işiüstlenmeyen siyasilerdir. Bir hayırsever çıkmış Acil binasını yapmış, maalesef siyasiler 2-3 tane uzman doktor getirememiş. Derdimiz budur...Yazıdada bu açıkca belli iken sizin beni yanlış anlamanız şahsımı ziyadesiyle üzmüştür.
Ayrıca Ciğerci UĞUR abimiz 15 senelik komşumuz, yıllardırda baba dostumuzdur. Acınız bizim acımızdır. ALLAH mekanını cennet etsin, rahmetini üzerinden eksik etmesin....
Hem bizler oturduğumuz yerden ahkam kesmiyoruz. Ben bir yazımda 2 sene önce bu konuya değindim. NİZİP'İN ÇOK ACİL OLARAK 2-3 UZMAN DOKTORA İHTİYACI VAR diye. Daha öncekiyazıyla birlikte bu yazıyı yazdım. Ancak RAMAZAN bey o yazıyı kaldırmış. O yazımıda okursanız bu konuda ne kadar duyarlı olduğumuzu ve ne şekil uğraş verdiğimizi daha iyi anlarsınız inşallah.
Ramazan bey tekrar söylüyorum, üsttede söyledim. 2 sene önce yazılan yazıyı konunun başına ilk gönderdiğim gibi ekleyin. Bak arkadaşlar bizi birşeyler yapmıyorsunuzla itham ediyor.
RÜSTEM kardeşim tekrardan Sizin ve Tüm Nizip'in BAŞI SAĞOLSUN.
Ama geçen günde amcası oğlu CİĞERCİ UĞUR Abimizi uzman doktor yokluğundan anteb'e sevkle yolda kaybettik. Keşke acil ünite ile birlikte 2 tanede uzman doktor getirseydin DÜRÜMCÜ EMMİ...............
Keske yukarıdakı yazmıs oldugunuz sekılde degılde asagıdakı yazmıs oldugunuz gıbı konuyu yazsaydınız o zaman cevap hakkıda dogmazdı bıze neyse nıyetım burada yazılarımla kımseyı ıncıtmek degıl konuya bırazda olsa acıklık getırmektı saygılarımla
Ben ve tüm Nizipliler DÜRÜMCÜ EMMİ'ye teşekkür ediyoruz. Kendisini eleştirdiğimiz falan yok ALLAH kendisinden razı olsun. Bizim sıkıntımız yazıda dadile getirdiğim gibi işiüstlenmeyen siyasilerdir. Bir hayırsever çıkmış Acil binasını yapmış, maalesef siyasiler 2-3 tane uzman doktor getirememiş. Derdimiz budur...
Malesef uzman doktor konusunda büyük şehirlerin dışında her tarafta sıkıntı var . bunun çözümü için yıllar gerekli. ciğerci Uğur Cankesen e Allah tan rahmet diliyorum.
Hastanemizi bu seviyeye çıkaranlardan Allah razı olsun.
Her kes hak etiğini görecek bundan zere kadar endişem yok. Yanlız bence DERVİŞ kardeşin dediği yanlış yorumlanmış.Her halde yazının tamamıda zan edersem DERVİŞİN değil.
OYSAKİ DERVİŞ KARDEŞ SAYIN DÜRÜMCÜ AMCA ACİLİ YAPARKEN BENİM İKİ KARDEŞİM DOKTOR YOKLUĞUNDAN ANTEBE GİDERKEN YOLDA VEFAT ETİLER BİRDAHA BÖYLE ACILAR OLMASIN DİYE ACİL ÜNİTESİNİ YAPTIRDI. OYSAKİ BAKIYORUZ GECENLERDE SAYIN DÜRÜMCÜ AMCAMIZIN AMCASI OĞLU YİNE ANTEBE SEVK ETİRİLDİ VE YOLDA ALLAHIN RAHMETİNE KAVUŞTU.ALLAH MEKANINI CENET ETSİN amin.. İŞTE BEN VE DERVİŞ KARDEŞ GİBİLER BUNU SÖYLEMEK İSTEDİK AMA İNSANLAR ................. OLDUĞU İÇİN BÖYLE YAZMADILAR.... SAYIN DÜRÜMCÜ AMCAYA SAYĞILAR SUNAR İNŞALLAH UZMAN DOKTOR İÇİNDE GİRİŞİMDE BULUNMASINI İSTERİM.BİR DİĞERİ ŞU ANDA NİZİP DEVLET HASTANESİNDE KARDİYOLOJİ BÜLÜMÜNÜN ÜNİTESİ YOK LÜTFEN SAYIN YETKİLİLERDEN RİCA EDİYORUM BU ÜNİTE ACILSIN.......ALLAH SAĞLIK VE SELAMET İÇİN CALIŞAK HER KESTEN RAZI OLSUN amin
İbrahim kardeş konuda küçük bir yanlış anlaşılma vardı ve düzeltildi. İki tarafta birbirinin gönlünü aldı. Hayırdır seni biraz sinirli gördüm :) Asıl konumuz kimin nasıl yazdığı değil, Dr. sayısını arttırmak için çaba sağlanmasınahatırlatmadır. Lütfen bu konuda yazalım.
.
Waaawwwww...... ibram abim gelmiiiiiiiş.... Yahu nerdesin sen be abicim.... Sakallarına kurban olduğum,bizleri öksüz koyma... Tamammı...?.
"dogan hocanin" buna bagli bir yazisi var, bendeniz onu site anasayfasinda gorunmesi uzerine gorus belirtmistim ama dikkate alan olmadi!....
eger ses getirmek istiyorsaniz ve de dikkate alinmak, magazinden ote biseyler yapmalisiniz!.....
'Nizip.com denildiginde insanlarin seslerini duyurabildikleri bir adres oldugunu bilmeleri ve yetkililerin dikkate deger bir yer oldugunu dusunmeleri gerektigine inaniyorum!..
gerisi 'akif beye' kalmis!....
Yusuf bey butüreleştrileri site yönetimine eleştiriler konusunda tartışırsak daha sağlıklı sonuç alırız.
Doktor konusuna gelince, ilçemize birçok doktor geldi ve diğerleri içinde çalışma yapılıyor. Fakat bu açık hiç bitmeyecektir :)
Doğan hocam gibi değerli ve sözü yerini bulan bir abimizin yazdıkları bizim için onurdur.Nizip.comun seviyeli ortamınıgördüğü için değerli yazılarını esirgemiyor. Köşe yazıları bölümüne yazdığı için bir sonraki yazısı geldiğinde diğeri ile değiştiriyoruz.Önceki yazılarıda kendi bölümünde duruyor.
HACI MEHMET BEY,KEŞKE DİYORUM BAZILARIDA SİZİN GİBİ KONUYA DUYARLI OLSA..!!
BU KONU AÇILDIĞI GÜN, BİRİLERİ YAZININ BAŞ(LIĞ)INDAN,KIÇINDAN! SAĞINDAN, SOLUNDAN OYNAYA OYNAYA KONUYU BERBAT ETTİ. ama OLSUUNNN canı sağolsun.... Yeterki birileri kendini tatmin edebilsin. Aslolan nete girdiğinde zevk alabilmektir...Her ne kadar karikatür çizemesekde,yazı yazmasını becerebiliyoruz..YANİ ANLAYACAĞIN BİZ DE KENDİMİZİ TATMİN EDEBİLİYORUZ...
Senin gözlerinden, Ramazan Abimin! ellerinden öperim!
SELAMETLE...
alıntı:
"quote" admin demişki:
İbrahim kardeş konuda küçük bir yanlış anlaşılma vardı ve düzeltildi. İki tarafta birbirinin gönlünü aldı. Hayırdır seni biraz sinirli gördüm :) Asıl konumuz kimin nasıl yazdığı değil, Dr. sayısını arttırmak için çaba sağlanmasınahatırlatmadır. Lütfen bu konuda yazalım.
.
SELAMLARSevgili, derviş kardeş bende yanlış anlaşıldığın kanatindeyim hatta eminim.zaten karşılıklı görüşülerek konuda düzelmiş sevgili kardeşler;
saglık bakanlığı branşlara göre personel dağılımı ile ilgili PDC dediğimiz standar dağılım sağlayarak hastanelerin kadro yataksayılarına göre hekim ve diğer sağlık personelini yerleştirmeye çalışıyor ancak daha yolun başındalar bu işi milli eğitim az çok halletti sayılır fakat bu personel dağılımını ehil insanlar belirleyemiyor.
zaten TÜRKİYEDE işler ehline teslim edilmediği için bu çileyi çekiyoruz Yani ankarada oturan bir Tedavi hizmetleri genel müdürü ile bir personel genel müdürü ve dahası müsteşar Nizibin harita yerini bilmiyorki Orada bir beyin cerrahi uzmanının bir ortapedi uzmanının ne kadar kıymetli olduğunu takdir edebilsin
Dostlar bu hususta yapabileceğiniz çok şey var ancak başarabile imkanınız çok a z . bu girişim yani ilçenin kaymakamı milletvekili belediye başkanı dahi devreye girse nizibe gelip giden o doktorun torpili ilde daha fazla olarak karşınıza çıkıyor.dahası doktor istifa ile tehdit ediyor çünkü özel hastane imkanı devletden daha fazla
EĞİTİM VE ALLAH KORKUSU LAZIM EĞER İNSANLARIN SİNESİNDE YASASIZ VİCDAN TESİS EDEBİLİRSEK O ZAMAN ÜLKE OLARAK MÜKEMMELİ KOVALARIZ
Fatih bey özel hastane kozu veya kendi muayenehanesinde çalışma kozu doktorların elinde var. Son derece haklısınız.Peki neden bir doktor özel hastaneyi tercih eder. Sorunumuzun çözümü bence bunun içerisinde yatıyor. İmkanları çok olduğundan, bundan dolayı hasta sayısının fazla olmasından , bundan dolayıda gelirinin fazla olmasından.
Ozaman bizim büyüklerimiz Nizip Devlet hastanesinin imkanlarını arttıracaklar. Zaten bunun içinde uğraşıyorlar. Değerli büyüyümüz Mehmet Cankesen abinin dişinden tırnağından arttırıp da ilçemize kazandırdığı acil ünitenin binası gerçekten görülmeye değer. Sayın Hasan Çağıl doktorumuzunda hastanemizi geliştirme çabaları hepinizce malum. Gerek belediye başkanım gerekse Milletvekilim Mehmet SARI, bu hastanenin gelişimi için (tabir yanlış kaçmasın) adeta yırtınıyorlar. Zaten bu çabalar sonucu hastane bu seviyeye geldi ve sonucunda hasta sayısı 5 yıl öncenin 10 katı civarında. Bugün Birecik'ten, Suruç'tan civar ilçelerin tamamından ilçemize hasta geliyor.
Hastanenin bu durumunun doktorlarımıza iyi anlatılması lazım. Bu işler önce gönül işi sonrasında da gelir işidir. Doktorlarımızın geliri arttıkca ilçemize gelmekten tereddüt etmeyeceklerdir.
Umarım söylemek istediklerimi anlatabildim.
Arkadaşlar bunu asıl yök e söylemek
YÖY efendi doktor sayımız az
Nolur ellerini ayaklarını kravatını öpeyim
bize birkaç tıp fakültesi daha aç
mevcutların sınıflarını arttır
nolur elleini ayaklarını kravatını öpeyim
YÖK efendi sen bizim efendimizsin
senin her yaptığın doğruda
hani sümerece hititce latinceokulları yerine
tıp gibi mühendislik gibi okullar açsanız
Ben elbette hititce sümerce binlerce bilimsel kaynak var bunları öğrenmemiz gerektiğinden he ne kadar eminsem de bu dillerin ülkemiz için bilimsel ilerlememiz için bunların yanında tıp gibi mühensilik gibi az önemli konularda insan da yetiştirmemiz gerektiğiini acizane elbette siz daha iyi olanı düşünürsünüz.
Yani cümlem uzun oldu toparlayamadım
YÖK efendi size yazınca heyecanlandım
hani o yüzden
yoksa hani bir az da sümerce bimediğimden olsa gerek
Tıp yada mühendislik okullarını yine de arttırsanız
YÖK efendi sen bizim efendimizsin
nolur elleini ayaklarını kravatını öpeyim
Saygılarımla
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.