Geleneklerimiz Anılarımız

Hösdürüym Hösdürüym Hösmüyler

nizip27700 Üye
Hösdürüym Hösdürüym Hösmüyler (1970 yılında İstanbul'dan Gaziantep'e naklen atanan bir öğretmenin okuldaki ilk gününde başına gelenler) Öğretmen sınıfa girer: -İyi günler çocuklar. Adım Sevinç Mutlu. İstanbulluyum. Bekârım ve annemle birlikte kalıyorum. Şimdi sırasıyla sizleri tanıyalım. Herkes sırayla kalksın isim soy ismini ve babasının mesleğini söylesin otursun. - Benim adım Hökkeş Dalkesen, bobam gondura boyacısı. - Memik Dürbekeci, bobam zuvakcı. - Ayyuş Mahmil, bobam ölük, örtmenim ögsüzüm. - Adeviye Gânne, bobam bâkgal. - Fikriye Cücük, bobam kâhgeci. - Firdöös Ölbeoğlu, bobam köşger. - Maamet Sındı, bobam loğantacı. - Mısdık Çeksündür, bobam cartlak keapcısı. - Sülbiye Dişigırıkgil, bobam geçindi. Öösüzüm. - Ünzile Galındeynek, bobam meamur. - İrecep Beligırık, bobam palikeci. - Hakmet Süllüm, bobam sütcü. - Hösüyün Sulubekmezgil, bobam malangoz. - Hayce Küşümlü, bobam alamancı. - Sülemen Kekiç, bobam hambal. Öğretmen hiç bir şey anlamamış bir şekilde, - Tamam çocuklar yeter bu kadar. Böyle giderse tek kelimenizi anlayamayacağım. Sınıf başkanı kim? - Benim örtmenim. Adım Memik Dürbekeci. - Oğlum soyadının anlamı ne? - Örtmenim, hani gelinçilerde herifler çalar da avratlar da oynarya, o çalacağın adına dürbeke dirler. - Oğlum, şu sınıfı sustur ben hemen geleceğim. - Pekey örtmenim. Memik arkadaşlarını bir türlü susturamaz. Öğretmen geri gelip, - Ne oluyor oğlum niçin sınıf susmuyor dediğinde, Memik, - Örtmenim uşakları hösdürüym hösdürüym hösmüyler. Ammel beter annacıma geçip beni kerç ediyler. Öğretmen hayretler içinde kalır, Memik'e dönerek, - Memik ne diyorsun anlamıyorum der. - Memik aynı ifadeleri tekrarlar. O arada kapı açılır ve okul müdürü sınıfa girer. - Nası gediy örtmen hanım. Uşaklara alışabildeez mi? - Hocam, böyle giderse zor. Söylediklerinden bir kelime dahi anlamadım. - Neyi anamadın örtmen hanım? - Memik oğlum deminki söylediklerini müdür beye tekrarlar mısın? - Temam örtmenim. Uşakları hösdürüym hösdürüym hösmüyler. Ammel beter annacıma geçip beni kerç ediyler. - Örtmen hanım. Bunda annamayacak bişe yok. Yanı uşak diy kine, uşakları hösdürüym hösdürüym hösmüyler. Ammel beter annacıma geçip beni kerç ediyler. Bunda annamayacak na var. Çocukları susturuymuş susturuymuş susmuylarmış. Daha beter karşısına geçip alay ediylermiş. Buader marak etme, bi hâfdıya galmaz Antepceyi sökersin. Müdür çocuklara dönerek, - Baa bahın uşaklar, örtmeninizi maraklandırmayın, sona örtmensiz galırsınız. Bu gış gıyamatta başga örtmen de bulamam, ahıllı olun oturun oturdoonuz yerde. - Müdür sınıftan çıkar. Öğretmen sosyal bilgiler dersinde konu anlatmaya başlar. - Çocuklar, yurdumuzdaki hayvancılık iki türlüdür, büyük baş hayvancılığı ve küçük baş hayvancılığı. Büyük baş hayvancılığa kim örnek verecek? Parmaklar kalkar. - Kalk kızım Ünzile sen anlat. - öküz örtmenim, inek örtmenim, at örtmenim, deve örtmenim. - Bir dakika kızım, ne o öyle her hayvanın sonunda öğretmenim demek? Dikkatli konuş lütfen. Otur yerine. - Küçük baş hayvanlara kim örnek verecek? - Kalk Süleyman sen söyle. - Tavuk örtmenim, horuz örtmenim, gaz örtmenim, culluk örtmenim. - Otur oğlum otur! Anlaşılıyor sizinle çok işim var benim. Der ve zil çalar… ********************************************************************************** Ayyuş: Ayşe Hökkeş: Ökkeş Dürbekeci: Darbukacı Mahmil: Dolap Gânne: Cam şişe Cücük: Civciv Ölbe: Yuvarlak ahşap kutu Sındı: Makas Hakmet: Hikmet Hayce: Hatice Süllüm: Ahşap merdiven Küşümlü: Mahcup Kâhgeci: Simitçi Köşger: Çarık diken ayakkabıcı] Cartlak keapçısı: Ciğer kebapçısı Palikeci: Fabrikatör Hösüyün: Hüseyin Sülemen: Süleyman Kekiç: Çekiç Pekey: Peki
Mustafa Bilici Üye
süperdi abi eline sağlık...
YILDIRIMBEY Üye
Okuyup ta gülmeyenin psikolojik sorunu vardır.:)
igo_ibrahim Üye
çok iyi yaw
admin Yönetici
Bir solukta okudum, ellerine sağlık Abdulla
esento Üye
sayın adminime katılıyorum bi solukta okudum yüreğine sağlık....
sütcühössün Üye
çok güel bi paylaşım emeğinize sağlık....:D
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.829
abi eline sağlık çok güsel olmuş :D
benbaskan Üye
süper bir paylaşım emeğine sağlık... teşşekkürler...
mehmet2763 Üye
Süper olmuş..........
muhtar33 Üye
çok güzel olmuş teşekürler
ibrahim Üye
çok teşekkürler abi, gerçekten güzel olmuş...
tilfarlı-ertuğrul Üye
memleketim ve güzel insanları iyiki varsınız hemşerilerim iyiki varsın antep ben antepliyim gururluyum ne mutlu antepliye
miksam1988 Üye
iyiki zil çalmış :D ancak bu kadar olur ellerinize sağlık
fsoyarik Üye
Olay Akça kente geçer; Ögretmen sınıfa girer ilk önce yoklama yapılır ve bu arada Bakırlardan biri ögretmene şikayete başlar. -Örgetmenim aha bu kardaşım feramuz sabahleyin iki bazlama ile bir sahan yogurdu yedi baa vermedi. Ögretmen başını sallar otur oglum otur. Derken ders başlar ders konusu tarih ve Yıldırım Bayazıt devri ögretmen sorar Bayazıt kim dir diye sorar. Talabenin biri bir daka örgetmenim der ve gidip beyaz bir itin boynuna ip baglayıp sınıfa getirmezmi.Zavallı ögretmen nerdeyse saçını başını yolacak. -çıkar şu iti der
nizip27700 Üye
Forumda yazıyı okuyan ve teşekkürle beni onurlandıran değerli dostlarım sevgili, Mustafa Bilici, YILDIRIMBEY, igo_ibrahim, admin, esento, sütcühössün, fevzi çilkız, benbaşkan, mehmet2763, muhtar33, ibrahim, miksam1988, ve fsoyarik kardeşlerime teşekkürler.....
vatan27 Üye
Süper bir yazı olmuş. Abicim ellerine sağlık sabah sabah çok güldüm :D:D:D Senden yine böyle süper yazılar bekliyorum
aozoglu Üye
valla elinize sağlık süper olmuş,ben de nizip'te çocukluk yıllarımda "nacar" mahmut'un yanında "şeertlik" yapmıştım,memleketimin herşeyi güzel
Kemal Üye
Fsoyarik -- Ögretmen sınıfa girer ilk önce yoklama yapılır ve bu arada Bakırlardan biri ögretmene şikayete başlar. -Örgetmenim aha bu kardaşım feramuz sabahleyin iki bazlama ile bir sahan yogurdu yedi baa vermedi. Olay dogru ama bakirlar degil, Demirciler. :D
Cali Üye
Abdurrahman abi teşekkürler...:) Böyle YazıLarının devamını bekliyoruz abi:)
admin Yönetici
Kemal;145473 wrote:Fsoyarik -- Ögretmen sınıfa girer ilk önce yoklama yapılır ve bu arada Bakırlardan biri ögretmene şikayete başlar. -Örgetmenim aha bu kardaşım feramuz sabahleyin iki bazlama ile bir sahan yogurdu yedi baa vermedi. Olay dogru ama bakirlar degil, Demirciler. :D
Bak seeen, nanca ançeketli varmış :)
baba_sultan Üye
kardeş ellerine saglık güzel olmuş devamını bekliyoruz.
M.KÜÇÜK Üye
Bu ançeket'te bakırlar'la demirciler arasında bir rekabet var galiba, iş tellioğulları ve seferoğullarına dönmesin.
cumali kılıç Üye
harika bir şey yazmışsın ellerine sağlık
hayri murat bakırcı Üye
öküz örtmenim, inek örtmenim, at örtmenim, deve örtmenim. - Bir dakika kızım, ne o öyle her hayvanın sonunda öğretmenim demek? Dikkatli konuş lütfen. Otur yerine. - Küçük baş hayvanlara kim örnek verecek? - Kalk Süleyman sen söyle. - Tavuk örtmenim, horuz örtmenim, gaz örtmenim, culluk örtmenim. örtmenim anamadın mı ?

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim