Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Domatesli Bulgur Pilavı
Yeşil Nizip'in yöresel yemeklerinden biride bulgur aşıdır.Yaz mevsiminin gelmesiyle domatesli bulgur pilavıda Nizip mutfaklarının vazgeçilmez yemekleri arasında yerini almıştır...
Malzemeler
4-5 adet domates
2 adet soğan
2 adet yeşil sivri biber
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
Yapılışı
Soğanlar doğranır,yağda pembeleşinceye kadar kavurulur.Doğranmış domates ve biberde ilave edilir.10-15 dk pişirilir.üzerine 4 bardak su ve salçalar ilave edildikten sonra kaynayan tencereye bulgur ilave edilir,kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirilir.10 dk dinlendirildikten sonra servise hazırdır...
Domatesli bulgur pilavı [ DoMaTesLi AŞ )
Çok güzel olmuş yapanın eline saglık.Teşekkür ederiz nizip comu böyle canlı tuttugunuz için.Selamlar
Domatesli aşın yanına yaz günü karpuz kesicen dağda öyle yiyecen, evde pek farketmiyor...
Elinize sağlık...
tşkler başakcım eline sağlık.
ellerinize saglık başakcım harika görünüyor.
Ooooh bu güzel pilavın yanında,bir de buz gibi ayran ve salata var.Gelde yeme.teşekkürler başak.
domatesli aşın yanında en iyi soğan gider :D daha iki gün önce tattım bu lezzeti :p
Tskler Basak...
başakcım teşekkürler paylaşım içinn....ellerinize sağlık...güzel görünüyyy :D
hasan hocam ve miksam ağızlarının tadlarını biliyolar demi BACIM :D:D:D
çok güzel duruyo paylaşım için teşekkürler ..pek anlaşamıyoruz domatesli pilav ile ama sen yaparsan yerim başak :)
basakcim emeginize saglik
cooook gzl görünüyo
aşçıbaşımızda fikrinize katılıyor karpuzla güzel oluyormuş tşk ler saygılarımlaMustafa Bilici;138357 wrote:Domatesli aşın yanına yaz günü karpuz kesicen dağda öyle yiyecen, evde pek farketmiyor... Elinize sağlık...
fatih amca bende size güzel yorumlarınız için tşk ederim herşey nizip.com için.saygılarımla:)fsoyarik;138337 wrote:Çok güzel olmuş yapanın eline saglık.Teşekkür ederiz nizip comu böyle canlı tuttugunuz için.Selamlar
hakan abicim bende tşk ederim saolun saygılarımlaHakanSahin;138359 wrote:tşkler başakcım eline sağlık.
esera ablacım çok tşk ler saygılarımlaesera79;138363 wrote:ellerinize saglık başakcım harika görünüyor.
hasan hocam sizin canınız sagolsun sizden kıymetlimi bende tşk ederim saygılarımlaHasan Hoca;138367 wrote:Ooooh bu güzel pilavın yanında,bir de buz gibi ayran ve salata var.Gelde yeme.teşekkürler başak.
miksam afiyet şeker olsun :)miksam1988;138405 wrote:domatesli aşın yanında en iyi soğan gider :D daha iki gün önce tattım bu lezzeti :p Tskler Basak...
fevzi abicim bende tşk ederim he valla biliyler ağam:Dfevzi çilkız;138449 wrote:başakcım teşekkürler paylaşım içinn....ellerinize sağlık...güzel görünüyyy :D hasan hocam ve miksam ağızlarının tadlarını biliyolar demi BACIM :D:D:D
efsanecik valla benimde pek aram yok bu yemekle en iyisi biz makarna yapıp yiyelim olurmu:)efsane;138505 wrote:çok güzel duruyo paylaşım için teşekkürler ..pek anlaşamıyoruz domatesli pilav ile ama sen yaparsan yerim başak :)
saidecim çok tşk ler :)A.e.oniziplisaide;138541 wrote:basakcim emeginize saglik cooook gzl görünüyo
olur başak.. neden olmasın? ben yaparım sana parmaklarını yersin ...:)
ellerin dert görmesin,ne de güzel duruyor.yanında taze soğan ve ayran.... teşekkürler başak
Başak, bende şimdi gördüm domatesli bulgur pilavını, bulgurun sağlığımıza çok yararları var, bir kere bağırsak kanserinin oluşumunu engelliyor (bağırsakları çalıştırdığı için) ben çok severim bu pilavı, ancak resime bakınca inan salata daha çok iştah açıcı duruyor çok güzel yapılmış üzerinde buzda unutulmamış. Ellerine sağlık
arkadaşlar cacıkla da çok güzel oluyor. birde acı biber.
Olsada yesek :)
ellerine sağlık süper gözüküyor
ellerinize saglik basak cok guzel gorunuyo ayrica tum nizip com ve mesajimi okuyan herkesin kandili kutlu olsun
Ninem 88 yasında ve ondan güzel yapana daha denk gelmedim.dedim ona bikeresinde senden güzel yapanı görmedim diye.verdigi cevap manidardı<<<çok yaptigimiz için el alişiyor.bu fukara yimegi şimdikiler bilmez dedi.
Başak yemek çok harika duruyor ellerinize sağlık.Senden başka yemekler ve tarifler bekliyoruz...
başak ellerinize sağlık pilav süper görünüyor.tarif için tşk
ellerinize saglık başak kardeşim ama turşuyu unutmuşsunuz birde turşu olacak şimdi deme gitsin be (bu arada ben yine buradayım hasret bitti yani)
vedat abi bende size tşk ederim saygılarımlavedatakkas;138638 wrote:ellerin dert görmesin,ne de güzel duruyor.yanında taze soğan ve ayran.... teşekkürler başak
selma abla güzel yorumunuz için tşk ler saolun saygılarımlaselma_ozmen;138894 wrote:Başak, bende şimdi gördüm domatesli bulgur pilavını, bulgurun sağlığımıza çok yararları var, bir kere bağırsak kanserinin oluşumunu engelliyor (bağırsakları çalıştırdığı için) ben çok severim bu pilavı, ancak resime bakınca inan salata daha çok iştah açıcı duruyor çok güzel yapılmış üzerinde buzda unutulmamış. Ellerine sağlık
cadde kardeş zor bi yemek değilcadde27;139534 wrote:Olsada yesek :)
ziya abi tşk ederim.hayırlı ramazanlarziya_eren27;140165 wrote:ellerinize saglik basak cok guzel gorunuyo ayrica tum nizip com ve mesajimi okuyan herkesin kandili kutlu olsun
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.