Eski sebze halinin kapasitesinin yetersiz ve konumunun uygun olmaması nedeniyle, Fıstık hali civarıına yeni bir sebze hali yapılıyor. Aynı zamanda Zeytin hali olarakda kullanılacak kompleks içerisinde 131 çeşitili ebatlarda işyeri bulunacak.
Yeni Sebze ve Zeytin halinin bu yıl sonunda hizmete açılabilmesi için özel bir şirkete ihale edildi.
Binalar Yapılar
Sebze ve Zeytin Halinin Yapımı Sürüyor
şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun
Hayırlı olsun inşallah...
Hizmetin kötüsü olmaz. Fıstık Hali şimdiki yerine taşınması ile Nizip esanafına büyük zararı olmuştur.Önceden fıstığını satıp parasına cebine koyan çiftçi esnaftan değişik mal alarak piyasanın canlanmasına vesile oluyordu.Gönül ister ki sebze ve zeytin hali esnafın faydalanacağı bir yere taşınsın.
hayırlı olsun
hayırlı uğurlu olsun
hayırlı olsun niziplilere
hayırlı olsun
rab`bim nizibe hayırlı uğurlu etsin.
ve diyorum ki bu halin belli bir kısmı nizip ilçesinin önceki gibi sabun üretiminde ön plana çıkması için sabun hali gibi bir boyutta değerlendirilse nasıl olur ADMiN abi....
Bence çok yerinde bir düşünce. Fakat bunu değerlendirecek olan, yetkililerdir. Yinede ulaştırmaya çalışalım.
Bence yer olarak yanlış yerde yapılıyor. nedense bu tür yapıları yaparken uzun vadeli düşünülmediği için bir kaç yıl sonra yine problem olmaktadır. Fıstık iş hanı, otogar ve zeytin halinin iç içe olması trafik başta olmak üzere bir çok sorunu beraberinde getireceğini düşünüyorum.
Bu tür yapılar yapılırken bir birinden uzak olmasının daha faydalı olacağına inanıyorum.
Gaziantepde Gatem De Toptancılar Fıstık Hali Sebze Hali Içiçe Trafik Sorunu Olmadığına Göre Halk Memnuniyet Içerisindemehmet2763;138358 wrote:bence Yer Olarak Yanlış Yerde Yapılıyor. Nedense Bu Tür Yapıları Yaparken Uzun Vadeli Düşünülmediği Için Bir Kaç Yıl Sonra Yine Problem Olmaktadır. Fıstık Iş Hanı, Otogar Ve Zeytin Halinin Iç Içe Olması Trafik Başta Olmak üzere Bir çok Sorunu Beraberinde Getireceğini Düşünüyorum. Bu Tür Yapılar Yapılırken Bir Birinden Uzak Olmasının Daha Faydalı Olacağına Inanıyorum.
Sebze Halinin Yer Seçimi Yapılırken Uzun Araştırmalar Yapıldı. Otopark Sorunuda Düşünülmüş Olup. Orada Yapılan Dükkanların Arasında Geniş Sokaklar Bırakılmış Olup Dükkanların Mal Alımı Ve Satım Yerleri Ayrılmıştır. şuanki Sebze Halinde Yaşanılan Bir çok Sıkıntı Göz önüne Alınarak Tasarlanmıştır. Nizip'e Uzun Bir Müddet Için Hizmet Edeceği Kanatindeyim. şimdiden Tüm Niziplilere Hayırlı Olmasını Diler Emeği Geçen Herkese Teşekkürü Borç Biliriz.:)
Sebze hali olarak yapılmaya başlanan inşaat şu anda fıstık hali esnafına ve fıstık tüccarlarına inşaat bittiğinde ek fıstık hali olmak üzere belediye tarafından satılmaktadır.
Bu durumda sebze halinin taşınması bir başka bahara kalmakla birlikte can çekişen sebze hali esnafı fıstık tüccarlarına yenik düşmüştür.
Belediyenin bu uygulamasının geçerli sebebleri elbette vardır ancak sebze halinin şu anda inşaatı süren bölgeye taşınması bir zorunluluktu.
Umarız Nizip belediyesi sebze hali için yeni bir proje üretmiştir yada tez zamanda üretecektir.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.