Daha kısa bir süre öncesine kadar, sadece birkaç bankanın bulunduğu 29 ilden büyük olan 130.000 nüfuslu ilçemiz, gösterdiği hızlı büyüme ile özel sektör bankalarının da dikkatini çekmeyi başardı.
[URL="http://www.nizip.com/gallery/files/1844-112.JPG"]Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç[/URL]
İlçemizde vatandaşlar tarafından yapılan banka işleri daha önce mevcut olan Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, İşbank, Akbank ve Halk Bank, gibi Türkiye çapında birçok ilçede bulunan bankalar arasında kalarak büyük bir yoğunluk yaşamaktaydı. Genelde insanlarımızın para çekmek için değil de çeşitli fatura ve ödemelerini yatırmak için kullandıkları bankalarda vatandaşlar bazen saatlerce beklemek zorunda kalıyordu.
[URL="http://www.nizip.com/gallery/files/1844-113.JPG"]
[/URL]
Son dönemlerde ise sadece nüfus olarak değil hem ekonomik hem de yatırım olarak çok büyük gelişme kaydeden ilçemiz sonunda diğer özel bankalarında dikkatini çekerek ilçemizde bir bir şube açmaya başladılar.
Önce Garanti Bankası ardından Yapıkredi Bankası, Türkiye Ekonomi Bankası derken son olarak ta Finansbank, HSBC ve Şeker Bankta ilçemizdeki yerlerini alarak hizmete başladılar. Ardı ardına yaşanan bu gelişme ilçemizin ekonomik olarak ne kadar büyüdüğünü, çok açık şekilde göstermektedir,
[URL="http://www.nizip.com/gallery/files/1844-114.JPG"]
[/URL]
Gelişmeler bununla da kalmayıp ilçemizde hizmet veren PTT yeni yapılanma ile PTT BANK olarak hizmet vermeye başladı, Önceleri eski PTT diye adlandırdığımız yerinde hizmet veren kurum, şimdi mevcut yerinde hizmet vermekle kalmayıp her türlü telefon elektrik ve banka işlemlerini, açmış olduğu 2. şube olan hükümet konağı şubesinde de ilçemiz insanına en iyi hizmeti sunmaya başlamışlardır. Mevcut gelişmeler ise sadece ilçemizin görünümü, ekonomik olarak yatırımları ve cazibesi ile kalmayıp, insanımıza geniş kapsamda iş alanı da oluşturmuş bulunmaktadır.
Bu kadar yaşanan gelişmeye rağmen halen bankalarda oluşan ve hatta özellikle Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Akbank ta meydana gelen yoğunluk akıllara bu bankaların 2. şubesini açması gerekmiyor mu sorusunu getiriyor. Özellikle Nizip Organize Sanayi bölgesinde biten altyapı çalışmalarından sonra bu alanında faaliyete geçmesiyle ve bu bölgeye yapılacak üst düzey yatırımlar ile öyle görünüyor ki, açılan bu kadar banka bile yetersiz kalabilecektir.
[URL="http://www.nizip.com/gallery/files/1844-115.JPG"]
[/URL]
Bu gelişmeleri şu anda her ne kadar ilçemiz insanı açısından değerlendirmiş olsak ta, sadece Nizipliler için değil, ilçemize gelen, öğrenciler, şehir dışından gelen misafirler, askerler vs. gibi insanlarımızın da ihtiyaçlarını karşılamaktadır. İlçemize herhangi bir görev veya ziyaret için gelmiş olup, en ufak bir fatura yatırmak veya para çekmek için Gaziantep’e gitme zorunluluğunu ortadan kaldırmıştır.
Sonuç olarak ilçemiz her alanda büyüyor ve gelişiyor, bırakalım yıllar önceyi 2-3 yıl öncesine kadar bile değerlendirmiş olursak, göz ardı edilemeyecek farklılığı göreceğiz, ama daha önceki yazımızda dediğim gibi, önemli olan planlı bir şekilde büyümektir. Bu şekilde en sağlıklısı olacaktır.
018_Sizden Gelenler
Nizip Bankaların Gözdesi Oldu
Bankalar Ekonomik gelişmelere paralel olarak şube açarlar.Bu da Nizip Ekonomisindeki gelişmişligin ve hareketliligin bir göstergesidir.Yakın bir gelecekte Faizsiz işlem yapan özel finans kurumlarının da Nizip'te şube açacaklarına inanıyorum.
Ancak şunu unutmamak lazım bankalar gelişmişligin bir ölçüsü degi ticari alışveriş ve üretime yani satışlara yönelik para transferinde bir ölçü olabilir diye düşünüyorum.Selamlar
Bankalar Nizipte sadece ihitiyaç kredisi dagıtıyorlar.
Para cepte kalmıyor ki kardeşim. Maaş hesaba yatıyor borçlar kredi kartı hesaplarından ödenir piyasada sıcak para sıkıntısı var.
slm arkadaslar bence bu kadar sb acılmasının zararınıda ılerde gorecegız NİZİP li olarak guleceksınız ama kapı onlerınde bedeva dagıtılan resmen yakasına yapısıp zorla kredı kartı dagıtılan bı ulkede bılıncsız vatandaslarımızın kredı kartını alıp kullanması sonucu ılerıde olusacak yanlıslarıda dusunelım ben calısan personelımızden hısseler cıkarınca NİZİP' i dusunemıyorum
Nizip'de ilginçtir, birisi bir işten fayda gördümü diğerleride o işe hücum eder ve aynısnı yapmaya çalışırlar. Zaman içerisinde aralrında birçoğu elenir, sadece birkaçı sağlam adımlarla yoluna devam eder. Bankalar hususunda da böyle olabileceğini düşünüyorum. Bununla birlikte her türlü ödemenin ve tahsilatın hatta maaşların bile bankalar üzerinden yapıldığı neredeyse zorunlu olduğu günümüzde bankaların ilçemizde uzun süreli olarak kalacaklarıda düşünülebilir. bunları zaman gösterecek.
Ümit ediyorum ki kredi kartlarında yaşanan bilinçsiz ve hovarda kullanım şekli, kredi kullanımlarında da yaşanmasın.
Sadece bankalarda değil son günlerde marketlerde de bir atılım yaşanmakta ilçemizde. Bununla birlikte küçük esnafın korunması ve trafiğin aksamaması içinde radikal önlemler alınmalı diye düşünüyorum.
evet uzun zaman dan beri nizip e gitmemiştim bu sefer gittigimde
3 bankanın haricinde diger bankaların nizip e ilgi göstermesi benim için mutluluk verici bir olay tabiiki bankaların haricinde nizip harika olmuş
acaba nizip gerçekten ekonomik olarak büyüyormu yoksa benmi farkında değilim ki doğma büyüme nizipliyim hatta atadan dededen nizipliyim ve ben nizipte hiçbir ekonomik büyüme göremiyorum,eğer bunu bilen veya görenler buraya rakamları ile yazarsa sevinirim nizipin neresi büyüyormuş .bencede bu bankaların gelmesi iyi oldu bende sevindim ama pekte hayra alamet değil allah sonumuzu hayır eyleye.
Ya bankaların gelmesinin faydasının yanında zararı çok büyük bugün küçük esnafların bir çoğun kredi kartı makinesi yok ve vatandaşın %80'ninde kredi kartı var ee böylece ne oluyor vatandaş kredi kartı ile büyük alışveriş merkezlerine gidiyor bylece yavaş yavaş küçük esnaf ölüyor.İşin öbür yanı daha vahim açılan bankalrın hepsi faizli işlem yapan bankalardır ve nizipliler her gittikçe faiz batağına düşüyor.Allah sonumuzu hayr eylesin bence sevineceğimize üzülelim bu gidiş çok kötü.
arkadaşlar bende bir nizipli olarak şuanda kocaelinde askerlik yapmaktayım bu bankaların şehrimize ilgi östermeleri beni çok mutlu etti ve sizlerede teşekür ederim böyle bir site kurduğunuz için.
ben çok il gördüm şu bankalar doğuda çoğu ilde yok nizip çoğu ilden gelişmiş ve güzel coğu ilçede ziraat bankasından başka banka yok onun için nizipli hemşerilerim nizipin kıymetini bilinsin nerede yaşadıklarının farkını bilsinler
Ya Bencede Yeni Bankaların Açılması çok Güzel Bir Icraaat
Iyi Olur Inşaallah
Bundan önce Nizip'te alış veriş yaptığımda ya vakıfbank kredi kartı (Türkiye'de kaç kişide var merak ediyorum)yada buna benzer kartlar istiyorlardı. Bizde mecburen bütün alışverişlerde Antep'e gitmek zorunda kalıyorduk bu yönüyle sevindirici..
İhtiyacı olan herkese hayırlı olsun....
Faizsiz işlem yapan özel finans kurumlarının olduğuna gerçekten inanıyormusunuz... Bir banka düşünün faizsiz işlem yapsın... imkansız bu, değirmenin dönmesini nasıl sağlayacak.Tarhan;134823 wrote:Bankalar Ekonomik gelişmelere paralel olarak şube açarlar.Bu da Nizip Ekonomisindeki gelişmişligin ve hareketliligin bir göstergesidir.Yakın bir gelecekte Faizsiz işlem yapan özel finans kurumlarının da Nizip'te şube açacaklarına inanıyorum.
Bankaların açılması hayra alamet değil, para bankalar arasında dolaşıyor. nakit görmek çok zor. Bankalar hizmetten çok her halükarda para kazanmaya bakarlar.
Bankaların bir suçu yok. Ancak bazı vatandaşlar kendilerini kontrol edemeyip gereksiz harcama yapıyorlar. Bankalarda bunlara faizi acımasızca bindiriyor. Bence bu durumda harcama yapan suçlu. Banka zorla kredi kartı vermiyor ki. Alma kardeşim nefsine hakim olamıyorsan. Git nakit paranla alışveriş yap, paran yetişmiyorsa bir ay bekle sonra al ne alacaksan.
Kredi kartı mağdurlarının kendi aptallıkları için bankaları suçlamamak lazım. :D:D
kredi karti magdurlarina APTAL dememek lazım!!!!.zira onlarda keyfinden o sıkıntıya düşmüyorlar.birincisi durumunda o an olamiyor.eskisi gibi insanlarda iş görme yok.bakKAla gitse borca ekmez alamaz örnegin.KALKİPTA O KREDİ KARTİYLA ARABA FALAN ALMIYOR YANİİ.ikincisi o magdurlarin hepsi cok dar gelirli kişilerden olusuyor.sen hiç hali vaktinde birinin kredi kartı magduru oldugunu gördünmü.eleştirirken yazılarına dikkat etmelisin.
dengeli kullandıktan sonra hiç bi şey olamz sadece geri ödeneceğini unutmamak lazım aman kardeşlerim geç olsun güç olmasın bi şey alırken acele etmeyin kre3di kartı var bir daha olamz falan düşünmeyin dengeli kullanın siz daha karlı çıkan c-hip para falan:)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.