Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Şiveydis
Yöresel yemeklerimizden unutulmaya başlayan,ilkbahar mevsiminde taze soğan ve sarımsakların çıktığı zamanda yapılan yemeklerimizden biride şiveydistir.
Malzemeler
500 gr parça et(kemiklide olabilir)
1 su bardağı nohut
yarım kg taze soğan
yarım kg taze sarımsak
500 gr süzme yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
tuz
üzerine sos için
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı safran
yapılışı
Nohut geceden ıslatılır,ertesi gün düdüklüde nohut ve et pişirilir.soğanlar ve sarımsaklar ayıklanır,yıkanır.3-4 cm aralıklarla doğranır.Et suyunun içine 10-15 dk kadar pişirilir.diğer tarafda yoğurdun içine 1 yumurta kırılır,un ilave edilir,çırpılır.Üzerine ılık et suyu ilave edilir,başka bir tencerede bir taşım kaynatılır.Pişmiş olan soğan ve sarımsakların içine nohutla beraber ilave edilir.Bir taşım kaynatılır.üzerine yağda safran hafif pembeleştirilerek dökülür.Biraz dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
not:tarif yaklaşık 7-8 kişiliktir.
Şiveydis
annenın ve senın ellerınıze saglık basakcım.
yasmin abla çok tşk ederim saolun
bu resimi çekebilmek için tüm bulaşıkları yıkamak zorunda kaldım:( tşk ederim annecim ellerine sağlık:):)
çok severim. olsada yesek
walla güzel olur hakan abi
Dünyanın işi :)
Başak ellerinize sağlık.Bence siz bir yemek kitabı çıkarmalısınız.
Başakcığım Ellerine sağlık. Gurbet te olan hemşerilerimize Yemeklerimizi hatırlattığın için teşekkür ederim.
Başkan güzel bir fikir Yemek dergisi çıkartmak. Ama sende biliyorsun derginin de maliyeti var.mehmet karakas;132956 wrote:Başak ellerinize sağlık.Bence siz bir yemek kitabı çıkarmalısınız.
Başagın öyle bir niyeti olursa sponsor hazır bence.Nizipcom olmalı.
bencede cok haklısınız basaga destek verılmelı nızıp.com olarakmehmet karakas;132960 wrote:Başagın öyle bir niyeti olursa sponsor hazır bence.Nizipcom olmalı.
Biz daha 3.derginin parasını ödeyemedik :)
Vay anav vay hastayım bu yemege başakçığım çok teşekkürler , annenizin eline saglık.Selkamlar
Bacım yine döktürmüş ellerine sağlık afiyetle yemişsinizdir inşallah.annene allah kolaylıklar versin....
hakan abicim nizipte oturuyorsunuz bizden şanslısınız sebzeleri alma şansınız var biz semt pazarını beklemek zorundayızHakanSahin;132928 wrote:çok severim. olsada yesek
admin abi dünyanın işi bitmez benim sınavlarımındaadmin;132939 wrote:Dünyanın işi :)
zeynel abi bende size tşk ederimzeynel1982;132958 wrote:Başakcığım Ellerine sağlık. Gurbet te olan hemşerilerimize Yemeklerimizi hatırlattığın için teşekkür ederim.
mehmet abi size tşk ederim nizip.com dergisinde bir sayfam olmasını çok istemiştim ailemden izin alamadımmehmet karakas;132960 wrote:Başagın öyle bir niyeti olursa sponsor hazır bence.Nizipcom olmalı.
yasmin abla çok tşk ler saolunyasmin;132962 wrote:bencede cok haklısınız basaga destek verılmelı nızıp.com olarak
fatih amca çok tşk ederim saolun saygılarımlafsoyarik;132964 wrote:Vay anav vay hastayım bu yemege başakçığım çok teşekkürler , annenizin eline saglık.Selkamlar
miksam tşk ler annemde aynısını söylüyor aminnnnnnmiksam1988;132975 wrote:Bacım yine döktürmüş ellerine sağlık afiyetle yemişsinizdir inşallah.annene allah kolaylıklar versin....
başak kardeş bizde geçen hafta yedik,tadı olağanüstü resimde mükemmel görünüyor ellerinize sağlık teşekkürler
yuksel abi bende tşk ederim sizede afiyet olsunyuksel_fb;133029 wrote:başak kardeş bizde geçen hafta yedik,tadı olağanüstü resimde mükemmel görünüyor ellerinize sağlık teşekkürler
basak kardeşim bu yemeği yapmak zor yav kolay tarifler olsun,annenizin ve sizin ellerinize sağlık
BACIM TEŞEKKÜR ETTİM PAYLAŞIM İÇİN
ANNENİNDE ELLERİNE SAĞLIKKKK
sen YAPTA YİYELİM ACIK
GELDİĞİNDE ;)
kepotto abi bende size tşk ederim kolay yemek tarifleride var arşivde abikepetto?;133136 wrote:basak kardeşim bu yemeği yapmak zor yav kolay tarifler olsun,annenizin ve sizin ellerinize sağlık
fevzi abicim bende tşk ederim ben bu yemeği yapamam zor :omesela yağlı köfte yapabilirim:);)fevzi çilkız;133214 wrote:BACIM TEŞEKKÜR ETTİM PAYLAŞIM İÇİN ANNENİNDE ELLERİNE SAĞLIKKKK sen YAPTA YİYELİM ACIK GELDİĞİNDE ;)
fevzi abicim bende tşk ederim ben bu yemeği yapamam zor :omesela yağlı köfte yapabilirim:);)[/quote]
yaza yapacaksın tabii ki köfte:D;):confused:
Başakcım teşekkür ederim.Tadıda,ismide güzel bir yemek...:)
yaza yapacaksın tabii ki köfte:D;):confused:[/quote] yok öyle fevzi Köfteyi sen yapacakdin:p:p unutduk sanma:Dfevzi çilkız;133338 wrote:fevzi abicim bende tşk ederim ben bu yemeği yapamam zor :omesela yağlı köfte yapabilirim:);)
vallahi harika.başak emeğine sağlık.hem memleket dışındasınız.hemde bu kadar tariflere sadık kalıyor annen. tariflerinizin hepside tam nizip usulu. helal olsun
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.