Geleneklerimiz Anılarımız

Gurbetten Nizip'e Hasret

hukukçu27 Üye
Gurbette Olupta Nizipi özlememek Eldemi Herkese Selamlar Nizipli Hukukçu
Nizipliyik Üye
Valla bende diyar diyar dolastim,daha 17 yasinda nizipten gitmenin hayalini kurdum,21 yasinda gittim bircok avrupa ülkesinde bulundum,daha sonra kanada ve amerikaya kadar gittim,ama nizibi ve cocuklugumu özlüyorum,bazen keske diyorum hic cikmasaydim,ama kismet te varmis,eskiden nizipten gitmenin hayalini kurarken simdilerde geri dönmenin hayalini kuruyorum,birdefasinda kanada nin pasifik sahillerinde yani 12-13 bin km.uzaklarda burnumun diregi sizladi,gercekten icim titredi,ne isim var bu kadar uzakta diye,oysa ben o an nizipte olmayi isterdim nebileyim damda yatmayi,güzel cay icmeyi ama 12 sene oldu ve ben hergecen gün dönmeye daha yakin oldugumu hissediyorum,insallah burdan genc arkadaslarima sesleniyorum,memleketinizde kalin eger illada gitmeniz gerekiyorsa belki baska bir sehre gidin ama yurtdisina cikmayin,sadece tavsiye,buradaki hasret dolu yazilari görüyorsunuz,gitmeyen belki 1 pisman gidenlerde ise binlerce pismanlik var.neyse insallah busene izine gelecegim,hasret giderip motive olmus bir sekilde tekrar dönecegim ama 40 yasina yurtdisinda girmeyi düsünmüyorum yani en fazla 5.6 sene,neyse selamlar
fatihsonmez27 Üye
Onceleri derdim'' memleket hasretide neymis " !!!!! Televizyonda izlerdim millet , memleket hasreti vatan hasreti , icimden bunlar abartiyor derdim,Iste tam 8 aydir yurtdisindayim . Buyuk konusmusum demekki.Yaniyor icim ,insanin elinin kolunun bagli olmasi gibi zorcok zor bir durum bu hasretlik.Yemek icmek ayri ; karin dedigin bir simitle bile doyar, fakat selam almak vermek gezmek gormek bunlar iste cok farkli , Memleketin herseyine kurban olayim . ALLAH C.C , Ezanimizi - Bayragimizi - Ulkemizi - Memleketimizi hep daim eylesin dusmanlarada firsat vermesin . Herkese selamlar Fatih sonmez
admin Yönetici
Amin .
M.KÜÇÜK Üye
Daha Hala Rüya Görürken Bile Nizipten Rüyalar Görüyorum
Kalpsiz_Antepli Üye
MEMLEKETİM Bir taşın için can veririm MEMLEKETİM Ne şehitler verdin bağrında Senin için can veririm bil MEMLEKETİM Senden ayrı ülke görmedim Senin AY YILDIZ bayrağını öptüm Başka bayrak öpmedim bil MEMLEKETİM Şahidim olsun ALLAHÜEKBER dağları Sana zarar verene sıkarım kurşunları İmanımı kim koparır senden gayrı bil MEMLEKETİM Boz kırlarında boz şaha kalkınca Heybetli dağlarda kalınca Şehitlerin üzerine BAYRAK sarılınca Göz yaşı akıtırım senin için ölene bil MEMLEKETİM Senin için türkü söyler gelin bacım Süpürge olsun sana siyah saçım Sana pınar olsun gözyaşlarım BİL MEMLEKETİM Suan Konyada okuyorum Hernekadar 6 aydaa Bil gelsemdee O 6 Ayın HAsretii Çöküyoo içimee Nizip İn Degerni bilelim Bilmeyenleri Uyaralım SAygılarım Kalpsiz_Antepli NİZİP Gurbetcisi
M.KÜÇÜK Üye
Kalpsiz_Antepli;127503 wrote:MEMLEKETİM Bir taşın için can veririm MEMLEKETİM Ne şehitler verdin bağrında Senin için can veririm bil MEMLEKETİM Senden ayrı ülke görmedim Senin AY YILDIZ bayrağını öptüm Başka bayrak öpmedim bil MEMLEKETİM Şahidim olsun ALLAHÜEKBER dağları Sana zarar verene sıkarım kurşunları İmanımı kim koparır senden gayrı bil MEMLEKETİM Boz kırlarında boz şaha kalkınca Heybetli dağlarda kalınca Şehitlerin üzerine BAYRAK sarılınca Göz yaşı akıtırım senin için ölene bil MEMLEKETİM Senin için türkü söyler gelin bacım Süpürge olsun sana siyah saçım Sana pınar olsun gözyaşlarım BİL MEMLEKETİM Suan Konyada okuyorum Hernekadar 6 aydaa Bil gelsemdee O 6 Ayın HAsretii Çöküyoo içimee Nizip İn Degerni bilelim Bilmeyenleri Uyaralım SAygılarım Kalpsiz_Antepli NİZİP Gurbetcisi
HELAL SANA KARDEŞİM
okyanus_27 Üye
Bende Nizip'ten 1989 yılında çıktım ,odur budur gurbetteyim tekrar taşınmak kısmet olmadı.En zor olanda bayramlarda gurbet ellerde olmak,rüyalarımda bile nohut dürümü görüyorum:) Su gelir deste gider Ayrılır dosta gider Gurbet yansın, yıkılsın Sağ gelen hasta gider
gurbet Üye
Kalpsiz_Antepli;127503 wrote:MEMLEKETİM Bir taşın için can veririm MEMLEKETİM Ne şehitler verdin bağrında Senin için can veririm bil MEMLEKETİM Senden ayrı ülke görmedim Senin AY YILDIZ bayrağını öptüm Başka bayrak öpmedim bil MEMLEKETİM Şahidim olsun ALLAHÜEKBER dağları Sana zarar verene sıkarım kurşunları İmanımı kim koparır senden gayrı bil MEMLEKETİM Boz kırlarında boz şaha kalkınca Heybetli dağlarda kalınca Şehitlerin üzerine BAYRAK sarılınca Göz yaşı akıtırım senin için ölene bil MEMLEKETİM Senin için türkü söyler gelin bacım Süpürge olsun sana siyah saçım Sana pınar olsun gözyaşlarım BİL MEMLEKETİM Suan Konyada okuyorum Hernekadar 6 aydaa Bil gelsemdee O 6 Ayın HAsretii Çöküyoo içimee Nizip İn Degerni bilelim Bilmeyenleri Uyaralım SAygılarım Kalpsiz_Antepli NİZİP Gurbetcisi
cok gzl yazmissiniz size tsk ederim kalbimden geceni siz burda dile getirmis oldunuz:) gurbette yasamak cok zor hep nizip hayali ile geciyo günlerimiz
ziya_eren27 Üye
slm tek dilegim rabbim sabir versin cumlemize
Cali Üye
Selam ziya aramıza Hoş Geldin Kardeş. Gurbette Olan Tüm Hemşerilerimize Yüce Allahtan Sabır diliyorum.
mercanli_27 Üye
mahmut sen neredesin öncelikle onu yazsaydin yurticimi yoksa yurt disimi onu anlayalim evvela
anteplibertug Üye
selam bende istanbul dogumluyum ama anne baba nizipli tatlıcaklı ama 25 yıldır gelemedim mayısta gelicem fakat 1 günlügüne ama olsun görsem yeter diyorum tek istegim nizip tatlıcagı görmek küçükken çok giderdik fıstık zamanı damlarda yatardık ya bende herseyiyle bir baska güzel benim memleketim özellikle yemekleriyle siteyi yapanların eline saglık çok güzel olmuş bu arada soyadım genç belkii akrabamda çikar çok sevinirim nizip tatlicaklı herkese selamlar
M.KÜÇÜK Üye
mercanli_27;128899 wrote:mahmut sen neredesin öncelikle onu yazsaydin yurticimi yoksa yurt disimi onu anlayalim evvela
Viran kalasıca Bursa
mehmet karacali Üye
slm ben de alm. mehmet _ gurbeti cekene sor hasreti bilene sor
muslum_91 Üye
köyleri daha da bir guzel nizibimizin
M.KÜÇÜK Üye
muslum_91;129353 wrote:köyleri daha da bir guzel nizibimizin
35 yaşıma kadar hiç köy özlemi çekmedim.Ben Nizip doğumluyum annem ve babam da öyle hatta dedelerim de öyle, ama 35 yaşımdan sonra hep bir tarafımın köylü olmasını istedim, bir tane afedersiniz ahırım bile olsaydı herhangi bir köyde hiç olmassa yazın çıkıp gelirdim burasıda benim derdim.Nizip'imin dere köyleri de güzel barağıda güzel hepsi çok güzel.
aozoglu Üye
Vallahi Benim De Nizipten çıkalım 11 Sene Oldu Polis Olduğumuz Için Diyar Diyar Dolaşıyoruz Işte,şimdi Bursa Orhangaüzi'deyiz ,her Zaman Da Gelemiyoruz En Son üç Sene önce Gitmiştim Nizip'e,memleketimiz Burnumuzda Tütüyor,buralarda Insanlık Kalmamış,bütün örf Adetlerimiz Unutulmuş,bizim Orada Bir Kirvelik Müessesesi Var ,komşuluk Akrabalık Var,memleketimin Gözünü Seveyim
M.KÜÇÜK Üye
aozoglu;129780 wrote:Vallahi Benim De Nizipten çıkalım 11 Sene Oldu Polis Olduğumuz Için Diyar Diyar Dolaşıyoruz Işte,şimdi Bursa Orhangaüzi'deyiz ,her Zaman Da Gelemiyoruz En Son üç Sene önce Gitmiştim Nizip'e,memleketimiz Burnumuzda Tütüyor,buralarda Insanlık Kalmamış,bütün örf Adetlerimiz Unutulmuş,bizim Orada Bir Kirvelik Müessesesi Var ,komşuluk Akrabalık Var,memleketimin Gözünü Seveyim
Valla hemşerim Türkiyenin 55 ilini 250'ye yakın ilçesini gezdim hiçbirisi beni kesmedi İllede Nizip illede Nizip.
1dost Üye
kimin nasil geleceyini allah bilir allh hepimize anayurdumuza hayirli dönusler nasip etsin ama ayakta ama tabutta hayrlisini nasip etsin insallah dortmund tan sevgiler
ziya_eren27 Üye
hsblk cumali kardesim
mustafa karabulut Üye
arkadaslar sizler grbetteyiz diyorsunuz kiminiz istanbul kiminiz izmir vs.ama yine vatan topraginda yine minare altinda ezan sesi duyuyorsunuz ben almanyadayim asil gurbet burasi memlekete nizibime ezanima hasretim belki nizipte yasayan niziplilerin yaninda hic birsey degil ama nizibin nohut dürümü bile burnumda tütüyor 5 yil önce 8.siniftan birakip geldigimokulumu (fatma alkan ilkögretim okulu)nasil özledigimi anlatamam bu dünyaninda almanyaninda anasini ne olursa olsun gelecek yil türkiyeye kesin dönecem burada nizibimizin kiymetini bilmeyen hemserilerime sesleniyorum ne olur nizibimizin kiymetini bilelim gurbette yasamanin ezan sesinden ayri kalmanin ne oldugunu ancak
chewic06 Üye
kıymetini bilin memleketin arkadaşlar bende yıllardın hasretim :(:(:(:( tatilde geliyorum fakat bir nefes kadar kısa sürüyor sanki :(:(:( çok özlüyorum tüm nizipli dostlara selamlar
sakalli0727 Üye
8 yildir gurbetteyim.geçen geldim nizibe.ne kadarda degişmiş dedirtti bana.ama agustosta yine bana hasret yine bana yollar görüncek.nizipi temiz tutun he
sevilay Üye
Bende 1996 da nizipten çıktım gurbetteyim nizip doğup büyüdüğüm yer nizipi çok seviyorum bence nizipimiz gerek yemekleriyle misafir perverliğiyle muhteşem bir yer

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim