Geleneklerimiz Anılarımız

Gurbetten Nizip'e Hasret

M.KÜÇÜK Üye
Nizipten çıkalı 16 yıl oldu, Tarih 17/09/1992 saat 17:30. Çayırağasıyla yola çıktım, önce çok kızmıştım herkese,herşeye sonra aslında kopamadığı anladım, her gün Nizip'in resimlerine bakıyorum her gün Nizip'i konuşuyorum, herkes bıktı artık benden git artık kurtulalım diye, YETER bitsin artık bu özlem bitsin bu çile dinsin bu hasret, vuslat ne zaman ALLAH'ım.
DavutYILDIRIM Üye
abı sen hasretlık cekıyorsun bazılarıda burada kıymetını bılmıyor ıste
M.KÜÇÜK Üye
DavutYILDIRIM;125366 wrote:abı sen hasretlık cekıyorsun bazılarıda burada kıymetını bılmıyor ıste
Ah kardeşim ah 1968 doğumluyum, daha yaşım kaç, çoluğuma çocuğuma vasiyet etmişim beni Nizip'e gömün diye.
zeynel1982 Üye
Mahmut Abi çıkış saatini kalbine yazmışsın.Bizi sadece gurbette olanlar anlar. Bir insana memleketinde güneşin doğuşu bile değişik geliyorsa, Gurbette Bayramda sadece bir iki tanıdık ve şeker, para isteyen çocuklar kapıyı çalıyorsa işte o insanın eşe dosta doğduğu toprağa hasreti vardır. Bir gün ya ayaklarımın üzerinde gidecem doğduğum topraklara yada omuzlarda ALLAH (c.c) CÜMLEMİZİN HAKKINA HAYIRLISINI VERSİN
nizipliakey Üye
mahmut küçük abi ben serkan memnun oldum bende istnbulda oturuyom bende hergün nizip hasreti çekiyom yazın damda yatmayı katmer yemeyi , nohut ve ciger dürümü yemeyi kapuzatana baraja gitmeyi ve en önemlisi sevdiklerimi çok özlüyorum inş elbet birgün temelli nizipte oluruz mahmut abi sen şuan hangi memlekettesin sende düşünüyomusun memlekete elbet bi gün temelli gitmey i zeynel memnun oldum inş sende bu gurbetlikten kurtulursun herkeseslm
M.KÜÇÜK Üye
nizipliakey;125395 wrote:mahmut küçük abi ben serkan memnun oldum bende istnbulda oturuyom bende hergün nizip hasreti çekiyom yazın damda yatmayı katmer yemeyi , nohut ve ciger dürümü yemeyi kapuzatana baraja gitmeyi ve en önemlisi sevdiklerimi çok özlüyorum inş elbet birgün temelli nizipte oluruz mahmut abi sen şuan hangi memlekettesin sende düşünüyomusun memlekete elbet bi gün temelli gitmey i zeynel memnun oldum inş sende bu gurbetlikten kurtulursun herkeseslm
Sevgili Serkan ben Bursadayım, ama Zeynelinde dediği gibi bir gün Nizip'ime geleceğim ama ayaklarımla ama omuzlarda.(Yeterki hayırlı olan olsun)
Omer Copur Üye
Abiler, bilmeyen de dunyanin obur ucundasiniz sanir yani.
M.KÜÇÜK Üye
Omer Copur;125488 wrote:Abiler, bilmeyen de dunyanin obur ucundasiniz sanir yani.
16 yılda iki kere gelebilirsen dünyanın öbür ucu bile yakın kalır herhalde (bir kerede urfaya giderken içinden geçtik)
AYKUT_CANKESEN Üye
yazın çik gel abi bir hata tatilini yap özlemini gider...
bebişim Üye
bende gurbetteyim ne demek olduğunu çok çok iyi biliyorum şimdiki aklım olsa asla gelmezdim evliyim 2 ay sonra bebeğim dünyaya gelecek allah kısmet ederse çok mutlu bir evliliğim var ama ailemi çok özlüyorum nizip'in herşeyi burnumda tütüyo illede nohut dürümü orda olanlar kıymetini bilsin bizim artık oraya dönüşümüz yok eşim samsunlu aynı memleketli olsaydık belki dönüşümüz olurdu anlayacağınız memleketime hasret gidicem senede bir kez geliyoruz ama yinede çooooooook zor kimse gurbete gitmesin....!
nizipliakey Üye
mahmut küçük abi inş elbet birgün dediklerinin olcagına inanıyorum benimde öyle düşüncelerim varmahmut abi bide bizi anlayan olsa şu gurbette kalmayı çok seven kişiler önümüze engel olmasa 1 dk bile istnbulda durmam abi ALLAH hepimizin böyle güzel dualarını kabul etsin kimseye gurbetlik vermesin
nizipli_mehmet Üye
mahmut abı bende nızıpe gelırken ve cıkarken ayrı ayrı sevınc ve huzun yasıyorum ama sonunda hayırlısıyla tekrar donuyorum darısı hayırlısıyla size abi inş.
nizipliakey Üye
nizipli_memet nizibe gelirken hep o anki mutlulugun bitmemesini isteriz rüya gibi gelir günler orda sonra dönecekken insanın içine bişiler olur bi üzüntü kaplar nizipten antep yolu nasıl gecmiş bilemezsin ama elbet bizler nizip aşıkları olarak inş bigün nizipte hep birlikte oturur bugünleri hatırlarız memnun oldum nizipli _memet
yalnız kurt Üye
sene 1984 kasım ayının 2si nizipten cıktık gaziantepte imam cagdaşta yedigimizakşam yemeginden sonra bindik topcam trzm e amasya istanbul edirne konya ankara ve şimdide malatya da yım gurbet gurbet gezmekteyiz daha ne kadar gezecegiz allah bilir degişmeyen tek şey nizip aşkı amagidince nizip e herşey degişmiş bizi tanıyan nerde ise kalmamış gecmiş gelemeyecegine göre biz nizip hayali ile yaşayacagız gibi geliyor haydi hayırlısı
sebastien Üye
nizipli fransizdan saygilar gurbet zor
ilkaytrade Üye
mahmut abi buralarda kötü değil yahu o kadar abartma olayı , biraz daha işten güçten kendimizi arındırmamız lazım . selamlar, ilker
.MAHMUT KÜÇÜK;125358 wrote:Nizipten çıkalı 16 yıl oldu, Tarih 17/09/1992 saat 17:30. Çayırağasıyla yola çıktım, önce çok kızmıştım herkese,herşeye sonra aslında kopamadığı anladım, her gün Nizip'in resimlerine bakıyorum her gün Nizip'i konuşuyorum, herkes bıktı artık benden git artık kurtulalım diye, YETER bitsin artık bu özlem bitsin bu çile dinsin bu hasret, vuslat ne zaman ALLAH'ım.
M.KÜÇÜK Üye
ilkaytrade;125805 wrote:mahmut abi buralarda kötü değil yahu o kadar abartma olayı , biraz daha işten güçten kendimizi arındırmamız lazım . selamlar, ilker
Sevgili ilker hiç bir yazımda buraların kötü olduğunu yazmadım. Ben şimdiki işimden önce tekstil de çalışmıştım Türkiyenin 55 ilini 250'ye yakın ilçesini gezdim Doğu Karadeniz ve doğu anadolunu dışında her yeri gördüm türkiyenin dört denizinde de denize girdim AMA AMA AMA buralarda mutlu değilim sevgili kardeşim, çocukluğumun, gençliğimin geçtiği yerleri arıyorum Bursa gerçekten çok güzel bir şehir ama inan benim için bir anlam ifade etmiyor. Ha niye gelemiyorum burada evlendik çocuklar burada doğdu şimdi bir kişinin mutluluğu için bir sürü insanı mutsuz edemem. sende biliyorsun ben memurum nereye gitsem maaşım değişmiyor yani benim iş kaygımda yok. Ama en büyük hayalim bir gün tekra Nizip' dönmek tabiki önce hayırlısı.
nizip72 Üye
Çokkkkk haklısın Mahmut abi.... Hasretle eş dostla vedalaşarak Ayrılırken dostça kucaklaşarak Sevdiği her şeyden, uzaklaşarak Hicret bir başkadır, gurbet başkadır
Huzi Üye
Gurbet dedinizde aklıma geldi,bende uzun zamandır gurbetteydim...Ama nasıl denir bilmiyom ama,teesüfler olsun size,hiç aramadınız sormadınız.... :(
Subutay Üye
Ben de son günlerde site neden bu kadar zevkli diye merak ediyordum. Meğer ağacın kurdu bedeninde imiş...
Huzeyfe;125846 wrote:Gurbet dedinizde aklıma geldi,bende uzun zamandır gurbetteydim...Ama nasıl denir bilmiyom ama,teesüfler olsun size,hiç aramadınız sormadınız.... :(
M.KÜÇÜK Üye
:confused:
AYKUT_CANKESEN;125504 wrote:yazın çik gel abi bir hata tatilini yap özlemini gider...
ORADA KENDİ EVİMİZ YOK ANNEM,BABAM DA BURADA O YÜZDEN PEK GELEMİYORUM BİR BABA OCAĞI OLSA ORADA SENEDE EN AZ İKİ KERE GELİRİM. SAĞOLSUN EŞ DOST AKRABALAR HER ZAMAN ÇAĞIRIYORLAR AMA İNSANIN KENDİ EVİ GİBİ OLMUYOR.
mehmet gül Üye
Sevgili Hemşerim Bende Senin Gibi Yillardir Istanbuldayim Bende Senin Gibi Hasretlik çekiyorum Ama Arada Birde Olsa Eşimi Ve çocuklarim I Alip Gidiyorum Her Ne Kadar özlemim Bir An Için Bitsede Bir Zaman Sonra Tekrar Başliyor Bende Herşeyini özlüyorum Memleketimi Ailemi Arkadaşlarimi Yemeklerini Ama Elden Birşey Gelmiyor.
saadet Üye
.MAHMUT KÜÇÜK;125358 wrote:Nizipten çıkalı 16 yıl oldu, Tarih 17/09/1992 saat 17:30. Çayırağasıyla yola çıktım, önce çok kızmıştım herkese,herşeye sonra aslında kopamadığı anladım, her gün Nizip'in resimlerine bakıyorum her gün Nizip'i konuşuyorum, herkes bıktı artık benden git artık kurtulalım diye, YETER bitsin artık bu özlem bitsin bu çile dinsin bu hasret, vuslat ne zaman ALLAH'ım.
evet çok hajlısınız gurbet çok zor Allah yardımcınız olsun gurbete ilk çıktığında pek birşey anlamıyosunuz ama zaman geçtikçe hasret dahada artıyo nizipteyken çok normal olan şeyler artık hayal oluyo Rabbim bütün gurbettekilere sabır versin
muratciloglu Üye
mahmut baba ocagı yok diyon ama kardaşlarımız bu kadar nizip com üyesi var elbet bir bardak su bir kaşık çerba veren olur
admin Yönetici
Başımızda yeriniz var kardeş :)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim