013_İbrahim Halil ER

Sevdiklerimizi Yeterince Seviyor muyuz?

ibrahimhaliler Üye
Bundan bir süre önce beş yaşındaki oğlum kaza geçirdi. Ciddi bir yaralanmaydı. Onu yerde kanlar içinde baygın görünce dünya başıma yıkıldı. Sanırım onun o baygın halinin resmi zihnimden hiç silinmeyecek. İlk tepkim yaşayıp yaşamadığını kontrol etmek oldu. Yaşadığını anlayınca tekrar canlandım. Kaptığım gibi arabaya kadar koşarak götürdüm. En yakın hastahaneye doğru son surat yola çıktım. Fakat Ankara trafiği geçit vermiyordu. Dörtlülerin yanması ve korna çalmamda sürücülerin yol vermelerini sağlamadı. Bense her geçen saniyenin hayati öneme sahip olduğunu görüp, bütün riskleri göze alarak karşı şeride geçtim. Karşıdan araçlar, otobüsler, kamyonlar geliyordu. Bana selektör yapmalarına rağmen ben şeridi değiştirmediğim gibi aynı suratla üzerlerine sürmeye devam ettim. O anda kafamda tek bir düşünce vardı. Oğlumu hastahaneye yetiştirmek. Eğer o ölürse benim için zaten hayatın bir anlamı yoktu. Geç kalırsam zaten ölebilirdi. Bu nedenle karşıdaki arabaların bana vurması önemli değildi. Benim kararlı ve ölümü göze alışım bütün yolların bana açılmasına neden oldu. Aynı hızla hastananeye ulaştım. Acil serviste ilk müdahele yapıldı. Durumun ciddi olduğu söylendi. Oğlumun yarı baygın ve serumlu haline bakarak düşünceye daldım. Ben, onunla yeterince ilgilenmiş miydim. Ona sevgimi gösterebilmiş miydim. O anda şunun farkına vardım. Hayatın hay huyu arasında ona yeterince sevgimi göstermemiştim. Hep yanımda olduğunu düşünmüştüm. Ona bir şey olursa beni en çok yıkacak olan onu doyasıya sevememiş olmak olacaktı. Bir şeyi neden kaybedince değerini anlıyoruz. Biz milletçe neden yaşayanlara gerekli ilgiyi göstermiyoruz. Neyseki yapılan mudahaleler sonucu iyileşti. O günden beri çocuklarımla daha çok ilgilenmeye başladım. Çünkü onlar büyüyorlardı. Onların bu çocukluk halleri geçip gittiğinde bu yaşlarını çok arayacaktım. Televizyonda bir şehit babasının ölen oğlunun resmini öperken söylediği “seni yaşarken öpmedim. Ölürken doyasıya öpeyim” sözünü daha iyi anlıyordum. Ayrıca, ölürken değil yaşarken doyasıya öpmenin ve onları okşamanın hazzını yaşamaya çalışıyordum. Siz siz olun sevdiklerinize daha bir sıkı sarılın. Unutmayın ki bu sarılış sizin son sarılışınız olabilir. Gömüleceğiniz mezar kazılmış, sarılacağınız kefen dikilmiş olabilir. Henüz fırsat elinizdeyken bunu kullanın.
Mustafa Bilici Üye
seviyoruz ama nasıl bağırarak çağırarak kırarak ne yazık ki kaybedincede üzülüyoruz... SEVDİKLERİNİZE SEVDİĞİNİZİ SÖYLEYİN....
ufaklık Üye
çok iyi bir ders çıkarmışsın abi, tebrik ederim. Kİmisi başına gelenlerde aldırmadan yaşamına öylece devam ediyor,hiç bir şeyin farkına varmadan. paylasım için teşekkrler.
Gökhan Dokuyucu Üye
Hocam çok geçmiş olsun kardeşimizin iyi olmasına çok sevindim. Bir toplum olarak sevgiyi gerekti zamanda değilde bir vesile araçılığı ile gösteririz. Örnek verecek olursam Küçüklüğümde benim babam beni çok severdi ama bir gün şöyle içten sarılıp öpmemiştir sadece geceleri ben uyuduktan sonra gelip üstümü örter ve öper bana saatlerce bakardı bende bunu bildiğim için geceleri babamın gelmesini bekler uyumuş numarası yapardım:) yani hocam biz sevgiyi gizliden aldık gizlidende veriyoruz. Sevgilimize Seni Seviyorum kelimesini söylerken kızarıp bozarıyoruz sebebi de sevgimizi içimizden geldiği gibi ifade edememiz diye düşünüyorum... Örneğin bir sanatçı öldüğünde çok kıymetli olur günlerce Televizyonlarda programlar yapılıp yaad edilir. Bu adam yaşarken hiç bu kadar tv çıkmamıştır. Hocam ben öğrenci olduğum için memleketimi, ailemi çok özlemişimdir ancak buraya geldikten sonra o özlem o bitiyor ve o zaman ki ruh halimden eser kalmıyor:) Acaba onlara daha yakın olduğum için mi? Aslında yollar bizi sevdiklerimizden uzaklaştırmıyor, bilakis onlara yaklaştırıyor.
miksam1988 Üye
walla ben çok seviyorum bunu oda biliyor acaba oda beni çok mu seviyor yoksa azmı seviyor :(

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim