çanakkale ruhu
Şu boğaz harbi nedir ki var mı dünyada eşi En kesif orduların yükleniyor dördü beşi Diyen şair, çanakkale mahşerinin iç yüzünü deşifre etmeye çalışmış
013_İbrahim Halil ER
Şu boğaz harbi nedir ki var mı dünyada eşi En kesif orduların yükleniyor dördü beşi Diyen şair, çanakkale mahşerinin iç yüzünü deşifre etmeye çalışmış
Aslında bugünü anlamak için geçmişe dönüp bakmak gerekir. Osmanlı Devletinin, doğuda Şah İsmail ile bölgeyi ele geçirme kavgasının verildiği dönemdi.
MATEMATİK NEDEN ÖĞRETİLEMİYOR? Ülkemizde okuyan öğrencilere en çok hangi dersten zorlandıklarını sorduğumuzda çoğunluğu matematik der. Neden ülkemin i
MATEMATİK NEDEN ÖĞRETİLEMİYOR? Ülkemizde okuyan öğrencilere en çok hangi dersten zorlandıklarını sorduğumuzda çoğunluğu matematik der. Neden ülkemin i
BABALARIN ÇOCUK HAYATINDAKİ ROLÜ Geçen sayımızda anneler günü nedeniyle annelerden bahsederken, bu sayımızda haziran ayının üçüncü haftasının Pazar gü
GEMİ Amerikan’ın l. Dünya Savaşına Girmesi Amerika’nın l. Dünya savaşına katılması tamamen Almanya’nın İngiltere’ye karşı açmış olduğu denizden abluka
KADINLAR KENDİ SOYADLARINI KULLANSINLAR Türkiye’de kadınlarımızın karşılaştığı en büyük sıkıntı soy isim meselesidir. Evlenen kadınlar, kocalarının so
Kadın önce anadır. Başımızın tacı. Her derdimizin ilacı… Şefkat ve merhametin adı… Kadın, anne olmakla şereflerin en yücesine sahip oldu. O, ana olara
Mehmet Emin Er Hoca, Nizip'in tanınmış şahsiyetlerindendir. Nizib'e bir çok değerli insan kazandıran bir mekteptir. Hocamız, sadece Türkiye'de değil,
Bir eğitimci olarak ve yıllarını Türkiye'nin farklı coğrafyalarında gençlerin eğitimine adayan birisi olarak, eğitim sistemimizi burada tartışmak iste
Artvin’in Şavşat ilçesinde yaşayan Salih amca arabasıyla yolun kenarında köfte satardı. Uzun süredir bu işi yapıyordu ve müşteri sıkıntısı çekmezdi. B
Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretinize gelse, Yalnızca birkaç günlüğüne aniden çalsa kapınızı, Merak ediyorum neler yapacağınızı... Biliyorum a
8 Temmuz İşte Türkiye'deyim; bölge sorumlusu Tommy arkadaşla havaalanından kalacağımız eve giderken hayli uyarıcı bilgiler aldım; 'Hemen başlama, bira
HABER Genel Müdürlüğülümüzün 2001 Yılı Yatırım Programında yer alan ve GAP Projesi olarak adlandırılan, Narlı-Toprakkale (Kömürler-Osmaniye) ve Nizip-
Son günlerin en popüler çocuk filmi Harry Potter hakkında biraz aykırı şeyler konuşmak istiyorum. Öncelikle film; her ne kadar efekt ve oyunculuk açıs
Kurtuluş Savaşı’nda Fransızlara karşı kahramanca savaştığı için “gazi” unvanın alan Gazianteplilerin Çanakkale’de göstermiş olduğu destansı kahramanlı
İnsanlarımızın kanları, emperyalistlerin bölgesel hesapları uğruna dökülmektedir. Televizyonlardan evlerimize yükselen şehit haberleriyle sarsılmaktay
Ramazan, asrı saadette bir başka coşkuyla geçiyordu. Çünkü, Peygamber aralarındaydı. İnsanlar sürekli Rablerinin gözetimi altında olduklarının bilinci
Alman virologlar, meyan kökünün içindeki bir maddenin, akut solunum yetmezliği sendromuna (SARS) karşı kullanılan maddelerden daha etkili olduğunu bil
Peygamberimizin Hastalanması Peygamberimiz artık 63 yaşına girmişti. Bu dönemde sık sık hastalanıyordu. Fakat vefatına yakın bir zamanda hastalığı dah
Bundan bir süre önce beş yaşındaki oğlum kaza geçirdi. Ciddi bir yaralanmaydı. Onu yerde kanlar içinde baygın görünce dünya başıma yıkıldı. Sanırım on
Amerikanın sorumluluğu büyüktü. Örneğin dünyayı kurtarma görevi onundu. Bazen uzaylılara karşı, bazen vahşi bir terör grubuna karşı dünyayı kurtarmak
Ağzına sapan taşı değsin. Cehennem beri sen kırk konak öte Allah Tırnağını Uzatmasın. Başını bağrını yesin. Boyuna ip ölçüle. Çenen çekile. Gözüne bet