Malum içme sularında yaz aylarında sorunlar oluşuyor. Gerek borulardaki kaçaklardan, gerekse kaynaktan..
Nizip ilçesi, arıtma tesisi ve Fırat kaynağından elde edilen su sayesinde ülkenin en güzel ve sağlıklı suyunu içiyor diyebiliriz. Birecik baraj gölünün "içme suyu baraj gölü" statüsünde olması nedeniyle ve henüz çevrede çarpık yerleşim başlamamışken, göl temiz kalabiliyor ve gölün 100 mt kadar altındaki o soğuk ortamdan çıkarılan su yine çok modern bir tesis olan
Belkız Su Arıtma Tesisi nde arıtılarak 5 - 7 km mesafeyi kat edip Nizip halkının istifadesine sunuluyor.
Bu ana kadar son derece steril ve saf olan bu su, ilçeye girer girmez ana boru tesisatındaki kaçaklar ve çatlaklar yüzünden içerisine çamur ve yabancı madde alabiliyor. Yıllardır bu kaçakların hızla bulunup azaltıldığı düşünülürse de büyüyen şehirde yeni problemler doğabiliyor.
Benim bahsetmek istediğim ise;
Bu kalitedeki suyun şişelenip satılması !
Belediyemi satar ?
Başka kuruma ihalemi eder ?
Oradaki suyu ayrı bir sayaçla, isteyen herkesemi satar ?
Bilemiyorum... Ama bu suyun şişelenip satılması imkanınıda düşünmekde fayda var.
Diyebilirsinizki
su zaten ilçeye yetmiyor . Ben de derimki su yetiyor ve buradan elde edilebilecek gelirle çok güzel işlerde yapılabilir.
Fizibilitesini bir yaptırın bakalım ne çıkacak ?