Yapılışı: Tokmakla dövülerek hazirlanmis kirmizi et, kiyilmis kuru sogan, salça ve ince bulgurla iyice yogurulur. Ara sira çok az miktarda su katarak yogurma islemine devam edilir bulgur iyice ezildikten sonra karisima taze sogan, taze sarimsak ve maydanoz eklenerek bir süre daha yogurulur karisim istenen kivama gelince köfteler arzu edilen büyüklükte avuç icinde sıkılarak hazirlanir ve servis yapilir. Afiyet olsun..KÖFTE.
Efendim konumuzdaki çiğ köfteyi yemek için gereken malzemeler şunlardır.
1 adet göbekli Nizip hasi
biraz kara simit, eti, soğanı, biberi, salçası vs..,
1 Adet Çiğ köfteyi yoğuracak bir babayiğit. Tabi bu babayiğit'in üyemiz babayiğit ile alakası yok : )
ve çiğ köfteyi usulüne göre yiyecek, ağzının tadını bilen bir imam
Gelelim yenilişine :
Öncelikle göbekli maroldan koparılan bir yaprak üçe bölünür ve ağza sığacak boyuta getirilir. Dört parmağın ortasında sıkılmadan tutulur ve serçe parmakla desteklenerek, bol acılı çiğ köfteye kapatılır.
Yine ağza sığmasına dikkat edilerek irice bir parça koparılır. Şekil B de görüldüğü gibi iştahla bir müddet seyredilir.: )
Dayanabildiğin müddetce bakıldıktan sonra, uygun an kollanıp bir edişte ağza götürülür ve ağız kapanır.
En can alıcı bölüm bu andır. Dişe değdirilmeden dille damak arasında ezilerek yenilir ve marol yaprakları dişle ezilerek "mmmm hmmm" gibi sesler eşliğinde ağızda yuvarlanıp yutulur. Afiyet olsun : )
Bu espriden dolayı Değerli hocamın anlayışına sığınıyorum. Bu fotoğraflar geçen seneki iftar toplantımızda çekilmişti. Bu vesile ile kendisine tekrar teşekkür ediyoruz.
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
dün akşam yemekte misafirlerimiz vardı.bu da bizim çiğ köfte :)
Çiğ Köfte Böyle Yenilir ?
Sevgili Admin, arada bir noktayı hem de en önemli noktayı atlamışsın, köfte ağza götürülmeden önce ev yapımı biber'e basılarak yenilirse, değmeyin keyfine gitsin.
Eğer köfteyi yiyecek İMAM bulunamazsa (resimdeki muhteremi artık bulamazsınız), yerine vekaleten o mübarek köftelerin ifadesini almaya talibim (18.08.07)
adminim öyle resimlerle bişey anlamayız biz, birgün ortamda uygulamalı öğretirsin nasıl yenileceğini
öyle değilmi pala abim :D
Doğru söze ne denirki, duyduğum kadarı ile R.Tarhan bu işin uzmanıymış, 18 Ağustos'ta yapacakmış.
Biz de o'nlara nasıl yendiğini gösteririz.
Abi bizim imam acemiymiş :)
olsada yesek walla dısarıda çok pahalıya satıyorlar
mustafa kardeş,neden yenilmesinki buzla yoğurulunca güzel olur.Mustafa KANAL;76529 wrote:La gidin işinize bu sıcaktada çiğ köftemi yenir..
yanında bır soguk ayrandan buzlu bır salata super olur walla :D
hergün olsa hergün yerim ama son zamanlarda et olayı biraz canımı sıkıyor ondan mümkün olduğu kadar etsiz yiyorum...
Tamam Mustafa abi sen Kışın Ye:D Tok Acın Halinden ne anLar...:D
Abi baba yiğit bir üye diyorsun, beni es geçiyorsun. Dok karnına dokuz köfte yiyen biri olarak bir dahaki sefere konu mankeni olmaya razıyım. ;)
Slm. Bir usta çiğköfteci kardeşinizde burada.:) yapardım birlikte yerdim ama şu an kütahyadayım okuyom. öyle bişey ki inanmiyacaksınız bizde bugün pazar alış-verişine çıktık bende çiğköftelik malzeme aldım. bizde burada yapar yeriz.Afiyet olsun:).Saygılarımla...
ibrahim SOYDAN
valla çiğköfte en güzel ramazanda iftarda yenir yanında güzelde bir çorba.tabi her zaman yenebilir hatta köfte üstüne ihtisas sahibi üyemiz varsa davetinide hiç redetmem. yaw bunu yazdım acıktım ben yaw :D bi daa yemek konusu okumycam :)
Örnek fotoğraftaki resimleri nasıl buldunuz. Bunun mutlaka bir gün misillemesi olabilir. Her an hazır olmak gerek. Adminimin resimlerini sildiğimi zannediyorsa yanılır. Hemde C: ve D: ye ayrı ayrı yedek almışım. Ayrıca ne olur ne olmaz diyede CD de duruyor.
Bil vesile Kadayıfın, Tabldot yemek nasıl yenir, Ayrıca Patlıcan kebabının dürüm sarılış şekillerinide öğreneceğiz inşaallah.
Efendim yol gösterici olmak güzel şey :)
senin yaptığın çiğ köfte yenir mi be:)))ibrahim1015;76611 wrote:Slm. Bir usta çiğköfteci kardeşinizde burada.:) yapardım birlikte yerdim ama şu an kütahyadayım okuyom. öyle bişey ki inanmiyacaksınız bizde bugün pazar alış-verişine çıktık bende çiğköftelik malzeme aldım. bizde burada yapar yeriz.Afiyet olsun:).Saygılarımla... ibrahim SOYDAN
ya basak yapma ya karnımız ac sen ne guzel resım atmıssın
Bu resim yedekte bulunamadı; eski adresi aç
çiğ köfte =) afiyet olsun :p
Yanında buzlu Çamur gibi ayran nerede.İnşallah Nizipte görecegiz
Resimdeki köfteler çok nefis duruyor. Hepsindende tek tek tatmak isterdim. Çiğ köfte mevsimine göre ayran ile turşu ile turp ile çok güzel yenir. Ama ben özellikle çiğ köfteyi, kuru fasulye ile yerim. Sizlere tavsiyem bir gün kuru fasulye yanında pilav yerine çiğ köfteyi bir deneyin inanıyorum bu damak tadına doyamayacaksınız. Denemekle bir şey kaybetmiş olmazsınız. Özellikle kışın içinizi ısıtır......
Tok karnına 9 topak yerim diyorsun :)
şu kücük basak kardesimizin süsleme sanatina hastayim.bide yaptigi yemegin yanına kaşik koymasi yokmu öldürüyor beni:):):)sanki herşeyi hazirladim gelin yiyin der gibi.bakarken agzımın sulandıgını gercekten hissediyorum.en cok izledigim kişide başak kardesimiz.ama miksam nizipte oturuyor başak dısarda oldugundan dolayi miksamin köftesine 10 puan.başakinkine 8.ve en önemlisi admin konuyu açmiş ama köfte resmi koymak yerine ibi ABİYİ KOYMUŞ abiyede 7 PUAN veriyorum:)
selam,
cigköfteyi urfami nizipmi antepmi iyi yapar?
urfa yapar.adamların hakkını yemeyelim.lahmacunuda bizler iyi yapariz.cünkü lahmacuna sogan girmez.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.