İmamHatip Lisesi

İmam Hatip Mezunları

felsefefe Üye
Yav niye kimse bir ?ey yazm?yor. Muharrem buraya yaz? yaz yoksa bana gönderdi?in yaz?lar? burada yay?nlar?m. Ahmet Karada? için ba?ka planlar?m var isterse yazmas?. Birde misafirler var nerdele ses istiyoruz. Ses Ses ses Selamlar ve Sayg?lar
muharrem Üye
Can dostum k?smet olursa pazar gününden itibaren yazmaya ba?layaca??m.Zira s?k?nt?lar diz boyu.Üst üste geliyorlar.Baba olma ?ans?n? bilinmez bir bahara b?rakmak zorunda kald?m.K?smet olursa daha ayrınt?l? yazar?m. Selamların en güzeli ile seni selaml?yorum.Allah'a emanet ol.
felsefefe Üye
Her?eyin hay?r?s? ne diyeyim Üzüldüm ?imdi
muharrem Üye
Merhaba can dostum,nas?ls?n? Diyor ya ?air "bir ikimiz kald?k hak yolunun divanesi!".Sank?r?m a? delilere kald?.Baksana ikimizden gayri u?rayan yok bu semtlere.Kusura bakma,pazar günü yazar?m demi?tim ama inan f?rsat?m olmad?.Özür diliyorum. Yine hüsran bulutların? çekmeye ba?lad? üzerine bu talihsiz ba??m.Ne yapay?m,vard?r bir hikmet bu i?te.San?r?m Rabbim bizleri daha lay?k görmüyor baz? sevinçleri ya?amaya.Hep bir yerlerde t?kan?p kal?yor en mutlu anlar?m son perdesi.Daha aç?lmadan kapan?yor mutluluk sahnesinin ???klar?.Tam bu sefer yakalad?k derken bir el hele biraz daha sabret dedi. ?n?aallah bir ?eyler vesile olur da bu s?k?nt?m biraz geçer.Zira art?k zorluyor bu ya?l? bedenimi ac?mas?z y?lların hoyratça üzerime savurdu?u kederler.Bilemiyorum benim gibilerin san?r?m daha çok çilesi vard?r herhalde.Ama her mihnet kabulümüzdür,zira kahrın da ho?,lütfun da ho? demekten ba?ka bir?ey gelmiyor elimizden. Ço?u zaman kendimi suçluyorum acaba bir yerlerde yanl???m?z m? oldu diye!Fkakat ne diyelim,baz? ?eyler bizi a??yor. Neyse can dostum,san?r?m ben daha uzun süre melankoli tak?laca??m.Zira gerçekten beynim ve de yüre?im yorgun.A?am?yorum önüme çıkan bilinmez engelleri.Zira her son dedi?im a?amada bir yenisi ba?l?yor,dert kervanlar? katar katar gelip yüre?ime y?k?yorlar ac? dolu yüklerini.Valla yoruldum be dostum. Kusura bakma karde?im biraz ac?l? oldu sözleimiz.Ama ne yapal?m bizim de al?nyaz?m?z bu ?ekilde tayin edilmi?; mutlaka hasret! Seni selamların en güzeli ile selaml?yorum.Allah'a emanet ol.
felsefefe Üye
Kadim dost bende bir tane samet var ben onu vereyim üste de ayl?k 300 ytl y?parnma pay? sana gönderyim. 8 ya??nda ama hep problem. haylaz?n teki i?i gücü bilgisayrda oyun oynamak. Çocukların ikisi içinde ben para veren oluyorum. beni görünce para ve isteklerini s?ralamak geliyor. Bo? ver her?ey Allah?m?n yan?ndan geliyor benim içimde sana hala umudun fazlas?yla var oldu?u geliyor. Maddi ya?ant? olarak babalar?m?zdan (seninkini Allah Rahmet eylesin) iyi yerdeyiz manevi olarak ta Allah?m daha iyi biliyor mutluyuz. Seninde benim gibi oldu?unu dü?ünüyorum. Mutluluk sadece herkesin elindeki olanla ayn?s?na sahip olmak de?il. Manevi huzuru hissederek sevinmektir. Hazreti Peygamberin erkek evlad? olmad?. Hz. Muaviyenin o?lu gibi o?lumuzun olmas?n?da hiçbirimizde istemeyiz. Zor zamanda ya??yoruz. Öbür dünyaya kaç çocu?umuzun de?il ne yapt???m?z?n hesab?n? verece?iz. Selamlar ve sayg?lar
Ahmet karadag Üye
Dostlar, Hepinize selamlar ve sayg?lar?mla birlikte uzun süredir yazamamam nedeniyle de özürlerimi iletirim. Gaziantepe tayin,ard?ndan e?imin tayin i?lemlleri evi ta??ma vesaire derken daha eve telefon bile alacak zaman?m olmad? o nedenle yazamad?m.Ama in?allah önümüzdeki haftadan itibaren telafi edece?im. Selamlar sayg?lar
muharrem Üye
Merhaba can dostlar?m,nas?ls?n?z? Kusura bakmay?n uzunca bir sürelerden beri tak?lam?yoruz.?n?aallah keyifleriniz yerindedir.Benimki iç güveyisinden hallice. Ahmetci?im,san?r?m aram?zda en ?ansl?s?n sensin.Zira Anteptesin.Sak?n sabahlar? nohut dürümü ve ci?er yemeyi ihmal etme.Tabi eski tad? var m?d?r bilemiyorum.Z?ra en son gitti?imde (yaz?n) eski tatlar? pek bulamad?m.Ya ben tad?n? unuttum bir?eylerin ya da eski tad? kalmad? diye dü?ünüyorum.Dün burada bir Antep lokantas?na gittik ama nerde o tatlar? Osmanc???m,nazik ve kibar teklifin için tesekkürler.Rabbim sevgili Samet'imizin yüzünü her iki cihanda da ak etsin. Valla dostum çok da kafay? takm?yorum.Ama zaman zaman birkaç kendini bilmez z?p?r benim bu özel konular?m hakk?nda yorum yap?nca kan?ma dokunuyor.Sanki her?ey benim elimdeymi? gibi...?pe sapa gelmez laflar? duyunca haliyle sinirleniyorsun.Adamla hiç bir hukukum yok ama kalkm?? bu konuda yorum yap?yor.Ne diyeyim,Rabbim hay?rl?s?n? versin. Ahmet'in Antep'te olmas? bence art?k bizim i?imize de gelir.Nerede yemek yiyece?iz diye kara kara dü?ünmek yerine Karada?'a ba?vururuz herhalde. E...... de?il ya,elbet karn?m?z? doyurmak için bir?eyler yapar.Ama en güzeli Antep'e gitmek için bir bahanemiz daha olacak.Zira Nizip'ten d??ar?ya çıkam?yorduk gitti?imiz zamanlarda.Zira Yusuf,Ömer,Re?at,K.Ömer(köyün imam?) hep me?gul oluyorlard?.Art?k onlar? beklememize gerek kalmaz herhalde.Bu yüzden Ahmet,sen bizim için de plan yapmak zorunda kalacan. ?imdilik bu kadar,hepinizi selamların en güzeli ile selaml?yorum.Ho?ça kal?n.
muharrem Üye
Can dostlar?m merhaba,nas?ls?n?z? Ben geldim de niye kimsecikler yok bu mahallede? Sizler de mi me?gulsünüz benim gibi?De hadi gelin gayri... Uzun zamandan beri Cem Karaca dinliyorum.Sizlere onun bir ?ark?s?n? arma?an ediyorum.?ark?n?n ismi "??te geldik gidiyoruz,bilinmez bir diyara,eskiden karpuz idik,?imdi döndük h........a. Selamlar,sevgiler.
felsefefe Üye
Kadim Dost ben siteye giriyorum ama yo?unluktan kendimi toparlay?p bir ?eyler yazamad?m. Yanl?z o kadar çok gündem varki ben ne yazaca??m? ?a??rd?m. Gidi?at her gün daha da kötüye gitmekte. Dü?man bizi hergün yeniden i?gal etmekte bizim ise hala onlar bizim art?k dü?man?m?z de?il demekten ba?ka bir ?ey dü?ündü?ümüz (yapt???m?z de?il) yok. Hiç kimse sormuyor ne de?i?tide bizim dü?man?m?z kalmad?. Bir milletin dü?man?nda dostu da bitmez. E?er dostu dü?man dü?man?da dost bilmek istiyorsak safların niye de?i?ip bizim buralara geldi?ini sormam?z gerek. Adam ?unu diyor sen ne kadar beni (kendini dü?ünmeye hakk?n yok) dü?ünürsen sana o kadar köfte veririm. Her ?eyin benim elinde.Ben seni senden daha iyi biliyorum. Cebindekini ,aileni, zay?f yanların?, içindeki dü?ünceleri... Yanl?z kendini milletimizde ay?rm?? Türk ve Kürtlere ?unu hat?rlataca??m Saddam da onlar için sizden daha iyi bir dosttu. Hiç kimse Saddam kadar bat? dostu olmam??t?r. Asla onların sözünden çıkmam??t?r. Can?m çok s?k?l?yor vesselam. Selamlar Ve Sayg?lar
muharrem Üye
Can dostum, Bat? hangi müslüman millete yar?m edip de onu kalk?nd?rm??t?r? Bugün ?rakta olanlara bakal?m.Amaç;Büyük ?srail.Bu- nu bilmemek için oldukça saf olmak gerekir. Fakat amaçlarına ula?mak için kullan?lanlar kimler,niçin bu insanlar seçildi?Bence Barzani'nin ama özellikle onun kökenine iyice bakmak gerekir.San?r?m baz? soruların cevapların? daha iyi bulaca??zd?r.Bugünlerde tv5'e s?k s?k çıkan ara?t?rmac?lardan iki tanesine özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum.?kisi de sol görü?lü.Aytunç Alt?ndal ve Suat Parla.Bu adamların,özellikle de ikincisinin kitapların? bulursan?z mutlaka ama mutlaka okuyun.Zira kitab?na ald??? ve belgelere dayanan geçekleri dinledi?imde benim a?z?m açık kald?.Y?llardan beri israilin seçkin bir birli?inin kuzey ?rakta pe?mergeleri e?itti?ini biliyor musunuz?Ama dikkat edin y?llardan beri ve özellikle de Barzaninin bölgesinde.Sizce bu adamlar bunu ne için yap?yor olabilirler?Yahudilerin t?pk? filistinde yapt?klar? taktikle yüksek paralar kar??l??? ?raktan toprak ald???n? biliyor musunuz?Irak müzesinde yahudilerden kalan ne kadar eser varsa hepsinin özellikle israile götürüldü?ünü biliyor musunuz??imdi ?rakta Amarikan bayra?? alt?na s???nanların sizce niyeti ne olabilir?Daha ne diyeyim. Diyece?im tek ?ey varsa o da Allah onlar? islah etsin.Sonunda müslüman müslüman? öldürecek... Olsun be dostum,her taraf?m?z dü?man olsun,ne olur?Memleket zaten elden gitmi?.Evde kalm?? k?z?n kayg?s?n? emmisio?lu çekermi? derler ya bizde,hele biraz daha bekleyelim,bakal?m neler olacak?Bat? onbe? sene sonra aram?za girebilirsiniz dedi?ine göre,demek ki daha bir on-onbe? y?l daha özgür ya?ayaca??z.Sonra bu memleket ya bizansa dönecek,bizler de fetih için yola çıkaca??z,ya da böyle devam edip gidece?iz. Yine görü?mek üzere selamlar,sevgiler...
muharrem Üye
Can dostlar?m merhaba,nas?ls?n?z? Osman ve Ahmet nerelerdesiniz?Hele Ahmet'e Allah kolayl?k versin demek laz?m.Osman sen nerelerdesin? Arkada?lar,bir ?ey soraca??m:Taray?c?dan ald???m bir resmi buraya nas?l aktaraca??m?Taray?c?m samsung scx 4100.Hem yaz?c? hem taray?c?.Elimde son s?n?fta çektirdi?imiz ama içinde benim olmad???m bir resim var.Osman sen ?ansl?s?n zira en öndesin.Bana bunun yolunu ya buraya yaz?n ya da email adresime geçin.Bu resmi özellikle aktarmak istiyorum.Ayr?ca elimde ba?ka resimler de var.E?er becerebilirsem onlar? da aktaraca??m.Hele Ahmet'in, abimin dü?ününde ba? çekerken çekti?im bir resmi var ki onu özellikle koymak istiyorum.Acele cevap bekliyorum. Selamların en güzeli ile sizleri selaml?yorum.Allah'a emanet olun. Cem Karacan?n bahsetti?im ?ark?s?n? mutlaka dinleyin.
admin Yönetici
admin@Nizip.com bana mail at abi, ben ekleyeyim. Yak?nda sizlerinde resim ekleyebilmeniz için bir seçenek sunaca??m. Ozaman eklemeyinde göreyim :)
muharrem Üye
Allah raz? olsun karde?im.Fakat benim sorunum taray?cadaki resmi belgelerime akataram?yorum.Daha do?rusu nas?l yap?laca??n? çözemedim.E?er yapabilirsem email ile sana yllar?m.Selamlar,sayg?lar.
muharrem Üye
Osmaaaaaaaaaaaaaaaaan!!!!!!!!!! Ahmeeeeeeeeeeeeeeeeeet!!!!!!!!!
felsefefe Üye
Ben ara s?ra giriyorum ama senin yazd?klarına cevap veremedim. birde bir kaç dosya var onlar? yazaca??m sen nas?ls?n Sevgili Ahmet ne yap?yor bilmiyorum. Di?er arkada?lar için bu site demek ki hiç önemli o yüzden cevap vermiyorlar. Salim Bilen le Cevat Hocaya nerdeyse 1 y?ld?r göremedim. Adnan ise hiç gözükmedi. Vesselam herkes herkes olmayan gölde bir kay??a binmi?. Ayr?ca da kay???n su al?p bataca??n? san?yor. Eee sen daha daha nas?ls?n. Selamlar ve Sayg?lar
admin Yönetici
Muharrem abinin gönderdi?i bir resim. https://www.nizip.com/pic_show.asp?picid=270 Sizde resim eklemek isterseniz https://www.resimgalerisi.net/ adresine gidip bir bedava hesap açt?r?p, bilgisayarın?zdaki kayıtl? resmi oraya gönderebilirsiniz. Sonra resmin web adresini ö?renip, bu sitedeki resim ekle bölümünden ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin
muharrem Üye
Sa?ol karde?im ellerine sa?l?k. Te?ekkürler. Arkada?lar,bu resme mutlaka bak?n.Osman sen ?anl?s?n.zira resimde vars?n.Ama Ahmetle ben yokuz.Selamlar,sayg?lar
felsefefe Üye
Sevgili Muharrem resim için tesekkürler. Ben Emin Adnan ve gözlükleri Ömereyn musa Ahmet Karada? veya Kaya ve gözlükleri iyi seçemedi?im yüzler ve baz?ların? hat?rlayamad?m. Bir sürü hayat?m?z?n en güzel y?lların? beraber geçirdi?imiz arkada?alar?m karde?lerim. Bir ?ey diyece?im kimse k?zmas?n o kulaklar? ve kendisi olan arkada? M... mi? Sevgili Muharrem resmin orjinali sende söyle gerçekten o M... Mi? Gözlükler ve o kulak beni çok güldürdü. Benim halimde içler ac?s? sanki esir gibi bakm???m. Kesin o gün Kuran dersi vard? ben yine ezbari yapmam??t?m. veya karnedeki zay?flar? dü?ünüyordum. Niye acaba resim çektirdi?imiz günü bile hat?rlayam?yorum. Bu resmi ?hsan A?can m? çekmi?ti. Bilmiyorum. Yav biliyorsun orta 3 ten sonra say?sal ve ezber derslerinde kendimi toparlayamad?m taki lise sona kadar. Allahtan sözel vard? da kötü mötü bir üniversiteye kapa?? att?kta karizmay? çizdirmedik. Yoksa rezil olup gidecektik. Bir matematikçi vard? ahmet karada? onun evetlerini sayard?. O adam?n yüzünden ben matematikten koptum. Ah ah gözünü sevdi?im Osman Karatayl? nas?l güzel ders anlat?rd?. o gitti bende derslerden koptum. Maho sende o ö?retmeni hat?rl?yorsun de?il mi? Solcu molcuydu ama iyi adamd?. ??ini en iyi ?ekilde yapard?. Oysa en sevdi?im ders matematikti. Birde ne biliyormusun ben ezberlemeyi sevmiyorum olay? anlayaca??m ne i?e yarayaca??n? bilece?im öyle anl?yorum. Bak ingilizce okulda ö?renemedik ben 6 ay özel ders ald?m ?imdi okuyorum ve kötü mötü konu?uyorum. Yani ö?renci ve ö?retmen ayn? düzlemde olmazsa ö?renme i?i zorla??yor. Özellikle say?sal ders ö?retmenlerinin bu i?e dikkat etmesi gerekiyor. Aman nerden nereye gittim. Sevgili Mahoo nostalji yapt?rd?n emi Allah senden raz? olsun Selamlar ve Sayg?lar
Ahmet karadag Üye
Sevgili dostlar, Osman KARATAYLI Hocam Tarsusta ö?retmenlik hayat? deva ediyor ve Ozan isimli dünya tatl?s? ve yak???kl? bir o?lu var. Emin Hocam ise Ankarada ö?retmenli?e devam ediyor. Ama Osmann?n matematik konusundaki söylemlerine kesinlikle kat?l?yorum. Selamlar sayg?lar
felsefefe Üye
Yazam?yorum ?u anda rizedeyim i?ler gittikçe yo?unla?t?. Trabzondan rizeye giderken taksici bir taksici ?u f?kray? anlatt?. Temel kanser olmu? ölecekmi?. Gelen ziyaretçilere kanser oldu?unu söylemeyip AIDS oldu?unu söylemi?. Herkes soruyor e temel nas?l oldun. Yav i?te hatal???m pis bana yakla?may?n. vs. vs. Yan?ndaki bir ba?ka hasta bu konu?malar? duyar Temele sorar Uy Temel Sen Kansersun da niye AIDS oldu?unu soyeyersun. Haçan Kariyi kimse almasun diye diyorum demi?. Ben çok güldüm sizinle payla?mak istedim. Ben bu f?kray? bizzat lazlardan dinledum. Sevgili Muharrem sen nas?ls?n Ahmet Karde?imin sesini ara s?ra duyuyoruz bana mutluluk veriyor. Hepiniz benim yaz?lar?m? bekliyor biliyorum yaz?yorum ama bitmedi yay?nlayaca??m Sevgiler ve sayg?lar
admin Yönetici
Ben bu f?kray? bizzat lazlardan dinledum etkisinde de kalm??s?n abi :
muharrem Üye
Merhaba can dostlar?m,nas?ls?n?z? Osmanc???m,hat?rlar m?s?n san?r?m lie üçteydik,sen bir f?kra anlatmak istemi?tin ama bir türlü anlatamam??t?n.Ders tarihti.Neden anlatamad???n? ben biliyorum,acaba sen hat?rlayabildin mi? S?zlere bir soru:Türkiyede ilk kominüst partiyi kim kurdurdu? Selamlar,sevgiler.
felsefefe Üye
Vallahi iyi hat?rlad?n ben hala o f?kraya gülüyorum. F?kray? unuttum ama. Bu sefer gülmeden anlatt?m. Kominist parti ne zaman kim taraf?ndan kudurmu? mu? Rize çok güzel fakat hiç düz arazileri yok. Adamlar denizi doldurmaya ba?lam??lar. Denizin sonunda Rizeyi bir s?n?r kom?usu il olursa ?a?may?n. Doldura doldura gidiyorlar. Yanl?? bir ?ey tabi. Ama ba?ka da çareleri var m? bilmiyorum. Size Kominist Parti ilk kurucusu ... ? AMELE F?rkas? olarak san?r?m Osmanl?da kurulmu?tu Unuttum tabi kurucular? Müslüman ve Türk de?ildi öyle hat?rl?yorum. Ancak T.C. Kurulu?undan sonra kar???k i?. Sevgili Maho bu soruyu niye sordun bilmiyorum ama ben internette arad?m ve a?a??daki paragraf? bir kominist parti sitesinden ald?m. 14 Temmuz 1920’de Ankara’da Türkiye Halk Komünist Partisi resmen kuruldu. Kurucularin basinda Salih Hacioglu, Affan Hikmet yoldaslar vardi. Emek ve Yeni Hayat isimli parti yayin organlari çikartilmaktaydi Kim kurdurdu cevab?n? merakla bekliyoruz. Selamlar ve Sayg?lar Düzenleyen - felsefefe on 21 Mar 2005 18:58:07
muharrem Üye
Acelem yok dostum,daha sonra yazaca??m.Ula?t???m kayna?? daha sonra açıklayaca??m.Y?l ve kurucular do?ru ama kimin kurdurdu?u konusunu az sonra... Selamlar,sevgiler
yusuf Üye
sevgili osman abi acikcasi alindim !... ben daha onceki "Kime Kimin Devrimi ? " baslikli yazimda bu konuda yazmistim, demek tenezzul gorulup okunmamis !!... canin sagolsun... buyur senin icin yine de kopyaladim... Bizzat Mustafa Kemal tarafindan, Türkiye, Komünist Partisi (resmi olarak) kendi arkada?lar? olan Yunus Nadi, Mahmut Esat Bozkurt (Adalet Bakan?) taraf?ndan kurulmu?tur. Ayn? y?l Mustafa Suphi ve Nejat Ethem taraf?ndan kurulan Türkiye Komünist Partisi yöneticisi 15 komünist Karadeniz sularında bir teknede vah?ice öldürülmü?lerdir. Türkiye Komünist tarihine komünist hareketin ba?lang?ç döneminde geçen bu katliam, komünist ?air Naz?m Hikmet taraf?ndan 15 kara sapl? b?çak, olarak nitelenmi? ve Cumhuriyet döneminin ilk faili me?hul siyasi cinayeti olarak kara bir leke olmu?tur.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim