Efendim Nizip'le özdeşleşmiş bir alışkanlığımız daha vardır. Zengini fakiri demeden herkes bu lezzette buluşur. Gurbete gidipde unutulmayan lezzetlerimizden biride nohuttur. Değerli bir arkadaşım videoya kaydedip bize yollamış. Bizlerde sizlerle paylaşalım istedik. Bakalım o tadı hatırlayabilecekmisiniz ?
Eee artık Nizip'de olanlarda sabahleyin ellerine bir tane alıp gelirler.
Konu daha önce Nohut Dürümü Kebap ve Lahmacunun Tahtini Salliyor. konusunda işlenmişti ama video eklenince farklı bir başlık açalım istedim. Sonra ikisini birleştiririz.
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Sabah Kahvaltısı Yapmayanlara...
sabahları da nohut çok süper oluyor kahvaltının vazgeçilmezleri arasında
Aslında sağlığa zararlıymış sabah nohut yemek ama bizde alışkanlık olmuş. tadı lezzeti unutulmaz
Eskişehir de bırakın nohutu fırın bile yok yav...sabahları okulda pohça sadece...
Vallahi agzım sulandı burda köyiçinde yiyoruz ama Niziptekinin lezzetini vermiyor 20 gün sonra ordayım
gerçekten de kahvaltının vazgeçilmezlerinden bir de yanında soğık ayran olacak.... demeyin keyfime....
Gariban yemeği Türkiyenin neresinde bu fiyata bir insan kahvaltı edebilir..Tabi Nizipte nohut dürümü yiyerek
tek gariban yemeği değil ki zengini fakiri hepsi yiyor vazgeçilmez bir tat dışarda söyleyince çok ilginç geliyor ama biz nohut sevdalısıyız...:DMustafa KANAL;68738 wrote:Gariban yemeği Türkiyenin neresinde bu fiyata bir insan kahvaltı edebilir..Tabi Nizipte nohut dürümü yiyerek
Gariban yemeği dediysek parasını kastettik değerli kardeşim..
Zengin daha çok yiyor fazla para vermemek için...
KARDEŞLER BURSA DA NOHUT DÜRÜMCÜSÜ YOK.NİZİPDEYKEN ÇOK YEMİŞTİK AMA BURADA MALESEF YOK
OLSA KAÇ PARA OLUDU KİM BİLİR. GERÇİ ÖNEMİ YOK AMA ARADA YERDİK.
BUNDAN İKİ SENE KADAR ÖNCE BİR LOKANTADA ALTI TANE AÇIK EKMEK YAPTIRDIM BENDEN BEŞ MİLYON ALDILAR. ALLAH C.C SONUMUZU HAYRETSİN.İNŞAALLAH BİZİM İÇİN NİZİBE GELMEK HAYIRSA BİZE KOLAYLAŞTIRSIN.(LÜTFEN BİZİM İÇİN DUA EDİN)M.KÜÇÜK
NET TE ŞÖYLE KÜÇÜK BİR ARAŞTIRMANIN NETİCESİNDE BUNLARI BULDUM SAĞLIĞA FAYDALI SEVDİĞİMİZ BİR YİYECEK SADESCE DÜRÜMÜ DEĞİL SULU YEMEĞİ DE AYRICA ÇEŞİTLİ PİLAV VE ÇORBALARIMIZA AŞUREYE AYRI BİR TAT KATAN NOHUT SEVİLMEZ Mİ ????
Nohut: Yağ düzeyi düşük ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum,bakır,manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir. Göğüs kanserine karşı korur.
Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir. Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yarattigi etkilere karsi korur. Sebze proteininin en zengin kaynaklarindan birisidir.
Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır
İl dışından ilk defa misafir ağırlayanlar bilirler. Kahvaltıda nohutu görünceböyle yenirmi diye söze başlayan daha sonrasında tadına varıncada vazgeçilemeyen bir kahvaltılık. Birçok arkadaşım misafirliğe gitiiğimda bana neden nohut getirmedin diye dert yanar. Bu seferde belkediği zaman nohutun tadının kaçtığını izah etmek gerekir.
nohut aynı zamanda beyni çalıştırıyormuş...
Niziplilerin neden zeki olduğu ortaya çıkıyor...
ismail abi saolsun burda bize bir nohut dürümü getirdi yedik güzeldi
ah ah yüregim ve midem sızladı nohutçu şıhlı ya giderdik sıraya girerdik sırayı bozama kızardı
ekmek az kalınca bağırırdı '' KAMİL KAMİLLLLLLLLLLL'' fırıncı kamil usta 10 ekmek gönderir elemanla şıhlı ammi bir marka verir
aaaaaahhhhhhhhhh aaaaaaaaaahhhhhhhhh
Çok hoş. Ama o yeşilliği kapalı bir yerde muhafaza etse daha iyi olur. Önce hijyen.
Lisede okulun yanındaki fırında hemen hemen her sabah yerdik. Kahvaltı yaptığımız gün gene yerdik. Nohutçu Ali Amminin "İsmail ekmek veeeerr!" deyişi hala kulaklarımda yankılanır.
bu nohutcu bizim nohutcu meşhur olmuş adam ama süper nohut yapıyor...
nohut güzel olur ya sabahları
ewet ben ılk geldıgım gun yedım yanı dun
paylaşımınız için teşekkürler.nohut tırnaklı ekmeğin içine dürüm olarak yapılıyor benim bildiğim.ekmek yok ama
canımda nasıl da istedi.inşallah Nizip e gittiğimde yerim.
yetişebildiğim sürece her sabah yemek isterim.çok lezzeti ama sabah erken saatlerde tükeniyorr....
oh memet kardesim birazda gurbettekiler için ye arkadasım
ıstanbulda olsa bende yaparım ama yokkı:( kahvaltıları ben sadece nızıpte yapıyorum onun dısında kahvaltı alıskanlıgım malesefkı yok
bu arada nohutcu amcamızın durdugun dukkan teyzemlerın dukkanı:D
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.