Nizip'lilerin severek yedikleri en güzel yemeklerinden biri yapma ve yuvarlaktır.bu yemeğin yanında buzlu ve limonlu şerbet , turşu güzel olur.
YAPMA
malzemeler
1kg simit
yarım kg yağsız et(çekilmiş)
1 soğan
3 yemek kaşığı pul biber
tuz ,karabiber
1 çay bardağı un
1 yumurta su
yapılışı:el,su ile ıslatılarak iyice malzemeler karıştırılak yoğurulur.içine bir yumurta kırılır.yuvarlak ve yassı şekil verilerek kızgın yağda kızartılır.
not:yanında limonlu şeker şerbetiyle güzel olur.
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
NİZİP YEMEĞİ ( YAPMA )
Eski resim adresi geçersiz.
başak yeter sen bize eziyetmi ediyorsun:DD
basak bunları sen mı yaparken resmını baskası cektı yoksa baska sı yaparken sen mı cektın buyuk bır ıhtımal ıkıncısı ama yınede sorayım :D
annem yaparken ben resmini çektim.sakın benim obur biri olduğumu düşünmeyin.ben sadece site için yemeklerimizin tanıtımını yapmaya çalışıyorum.:)Nizipli_mehmet;67667 wrote:basak bunları sen mı yaparken resmını baskası cektı yoksa baska sı yaparken sen mı cektın buyuk bır ıhtımal ıkıncısı ama yınede sorayım :D
dogru zaten en ıyı tanıtım pratıgını yaparak yapılan tanıtımdır
yok daha neler... balcan eşkisi.... kardeş başlıktan haberin yok heralde... yapma diyo yapma yani yemeğin adı =''YAPMA'' başak senin ve annenin ellerine sağlık çok güzel olmuş... sanki yemiş gibi olduk...baron1;67684 wrote:bu yemek pancar eşkisimi
:)mustafa abi, afiyet olsun:)
Ellerinize sağlık. Büyük bir eksikliği gideriyorsunuz. Bu arada yarın yemekde ne var :)
(yapma ) nın diger adı da zingil
Bir gün bir köye gitmiştim orada otururken ev halkının nerede olduğunu sordular yakınları da yapma yapıyorlar deyince bende çok severim yapmayı olsa da yeseydik deyince herkesi bir gülme aldı ben anlayamadım ama meğerse orada tezek in diğer ismi yapmaymış,çok mahcup olmuştum :((
sayın acun 27 çooooooooooook da komik bir hikaye olmasa gerek.... bu nezih yemek programından sonra.... böyle YAPMA'yın arkadaşlar ayıp oluyor haaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
BAŞAK TEŞEKKÜR EDERİM.USTANADA AYRICA TEŞEKKÜRLER.SELAMLAR
Ya acayip bir memleketiz haaaa
hem yemeğe YAPMA diyorlar hemde yapıyorlar :D:D:D
karar verseler artık yapılsınmı, yapılmasınmı :D
abı sende nereye dıkkat edıyon yaw allah ıyılıgını wersın :D :D
Tşkler Başak Bugünki Menüde na Var. Karavana da ne çıkar acaba...
Başak teşekkür ederiz canım...
ben yuvarlak yemeğini daha çok severim.yanındada buzlu, bol domatesli,pirpirim salatası ve ayranla güzel olur.
salata olsun yeter yaw ben salata ekmek yemeyede razıyım
vallahi bende çok severim ama ben ayranla severim.Ama yanında ne olursa olsun bizim yemeklerimiz süperdir.
Taplama dedikleride bu mu ?
abi sen taplamayı bilmiyon mu? :)
taaplama ev ekmeği yaparken yapılan küçük boyutta bir ekmektir, normal ev ekmeğinden biraz daha küçüktür ve dürüm yapmada kullanılır :)
Taplamayı akçakente yaptırıp,resmini atacaksın.
Ancak okyanus kardeşimiz dediği salata buzlu olacak of of.Selamlar
Zingii bilen varmıl
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.