Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip'de Esnafların kaldırım İşgali, Evet resmen işgal...

Sorun
fenomen Üye
Kaldırımlar özellikle esnafın kullanımına adanmış maalesef, Belediye geçmişte kaldırımları boşaltmaya çalışmıştı. sonuç( o ) bir marketin üç beş kasasını kaldırıma koyarak vatandaşa eziyet edilmesi kimsenin hakkı değildir. Nizip te herkes birbirini tanıdığı için hatır işi araya giriyor. kimse kimseye ses çıkarmıyor. Ziraat bankasının karşı kaldırımında vatandaş kasaların arasında ilerliyor. ileride tavuk kızartma makinası var aşşağı iniyorsunuz. bunlar sadece birer örnek nizibin bütün kaldırımlarında aynı sorun var vatandaşın gördüğünü yetkililer göremiyor mu?
müslüm akpek Üye
Küçük yerlerde daha doğrusu Anadolu da herkes birbirini tanır, yerel yönetici tatlı sert ve bebecen tutumuyla bu yasakları uygulamak zorundadır, bu işi başarırsa yöneticilik vasfına sahiptir denir, ama o tanıdık bu başkan oğlu bunun akrabası milletvekili dersen olmaz, bunların örnekleri geçmişte çok görüldü, mesela plakasız motosikletleri bir haftada toplamışlardı sonrada koyacak yer bulamamışlardı, halbuki motoru satana plaka çıkartmadan motoru teslim etmeyeceksin dense bu iş baştan çözülürdü, binlerce motosiklet hurdaya atıldı, bu yöneticilik değil.
N.bilal Üye
hahaha ya nazım abi sen beni güldürdün allah ta seni güldürsün ya gurbete gittigimiz zaman da yolda yürüyoruz nizip li oldugumuz belli oluyor cok haklısın abi
müslüm akpek Üye
N.Bilal sen cuma tavasına gelmişmiydin.
nazım Üye
YusufSerce;199380 wrote:Yok! Sayin abim hani 'dini duyarliligi' olan kimseler icin de yazdim. Benim bakmakta ve bakilmaktaki olcum 'estetik ve guzellik'. En onemlisi ise tabiiki de "insani cercevede kimsenin hakkini cignemek, taciz etmemek, haksilik etmemektir'. Meselenin sebebi 'kaldirim isgali' ama sagolsun biri de cikip nerde bu 'belediye' diyemiyor 'vur abaliya' bize yukleniyor:))) Canlari sagolsun:))))
Tabi ki "BELEDİYE NEREDE?" diyeceğiz, esnafla biz muhatap olacak değiliz ya! Tabi topu sadece belediyeye atmakla da bu işin çözüleceğini zannetmiyorum. Bu biraz da insanın kendisiyle ilgili özel bir problem, yani ahlakî, içsel. Belediye de umarım üzerine düşeni yapar. Umarım buradaki mesajlarımızı birisi Hacı Fevzi AKDOĞAN'a iletir. Eğer "esnafı karşımıza alırsak oyumuz düşer." kaygısı varsa, şunu açıkça söyleyeyim, "kaldırımda yürüyemeyen, aillesiyle rahatça çarşıya çıkamayanların sayısı inanın ki Kaldırımı işgal edenlerden daha fazladır."
servet BÜYÜKTEKE Üye
Ben esanfı her zaman bu konuda uyarıyorum kaldırım mı işgaline son verin diye ama dinleyen kim. dükkanın önüne aracınızı park edin hemen sizi uyarıyor siz onu uyarınca oralı olmuyor kaldırımlar yayaların lütfen kaldırımları boşaltın.
ziya_eren27 Üye
düşünüyorumda belediye, bu kaldırımmı işğal eden esnaflarımızdan verği alıyormu,eğer almıyorsa böyle bir uyğulama başlatsa sizce nasıl olur işğal ederlermi??
servet BÜYÜKTEKE Üye
kaldırımları işgal etmeyenlerde var onlara teşekürler mesela ECZACILAR ..........
boroboro Üye
yoo eczacılarda yola işaret koymuslar arac park etmesin diye..:)
ekcel Üye
bende esnafım ve bu konudanda en çok rahatsız olanda benim.benim bulunduğum çarşıyı görseniz kaldırımlar ful dolu.sadece benim dükkanımın önü kabak gibi .bomboş duruyor.nizipli esnaf hemşerilerimizden biraz sağduyu bekliyorum sadece.lütfen yayalara saydı duyalım
müslüm akpek Üye
ekcel;199561 wrote:bende esnafım ve bu konudanda en çok rahatsız olanda benim.benim bulunduğum çarşıyı görseniz kaldırımlar ful dolu.sadece benim dükkanımın önü kabak gibi .bomboş duruyor.nizipli esnaf hemşerilerimizden biraz sağduyu bekliyorum sadece.lütfen yayalara saydı duyalım
Bu duyarlı davranışınız için sizi kutlarım.
servet BÜYÜKTEKE Üye
boroboro;199511 wrote:yoo eczacılarda yola işaret koymuslar arac park etmesin diye..:)
tabiki tasvip etmiyorum ama ........
servet BÜYÜKTEKE Üye
dükanın önüne masa atıp oturanlara, tavla oynayanlara ve park alanlarında yolun kenarına oturarak geleni keseni rahatsız edenlere, bu olumsuz davranışı gelenek halenine getirenlere ceza kesilsin ?
fenomen Üye
Nizip'te bazı esnafların iş yerine bakıyorsunuz 10 m2 kaldırımda işgal ettiği yer 20 m2 bu ne iştir anlamak mümkün değil, dükkanın üstüne 3 x 1 metre uzunluğunda tabela, camekanda dükkanın ismi büyük yazılarla, bu kadar mı? hayır yetmez. kaldırım üstüne kampanya ve dükkan ismi yazılı taşınabilir tabelalar. bu kadar mı? hayır kaldırımdan sonraki bir metre yol içerisine araç parkedilmesin diye rengarenk dubalar, el arabaları, kasalar vs. vs.
Kemal Cengiz Üye
KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA Yayaların rahatça yürümesi için düzenlenen kaldırımlar ‘maalesef’ Nizipli yayalarımıza yasak. Çünkü, kaldırım işgalcisi birçok esnafımız iş yerlerinin önündeki kaldırım alanlarını kendi mülkiyet sınırları dahilinde sanıp, işyerlerinin açık kullanım alanı olarak görmektedirler. Sebzecisi, zahirecisi, tatlıcı ve dondurmacısı, giyim-kuşamcısı, manifaturacısı, kahvecisi, kebapçısı, tüp gazcısı, beyaz ve kahverengi eşya satıcısı, velhasılı hangi türden esnafa bakarsanız bakınız, bazılarının kaldırımda sergiledikleri satımlık eşyaları işyerlerinin içinden daha çoktur; ki, seyrek aralıklardaki kaldırım boşluklarında üçer-beşer gruplar halinde oturanlar da cabası!... Anlayacağınız Nizip’in kaldırımlarında her şey (yani ne ararsan) var; ama, yayalar yok… Kaldırımları işgal edilen yayalarsa bu zorunluluktan ötürü caddelerin ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Bu (kaldırım işgalleri) hususunda duyarlı bir hemşerimiz soruyor: ‘’Caddenin ortasında yürümek zorunda bırakılan bir vatandaşımıza ‘Allah göstermesin’ bir araç çarpıp sakatlandığında ya da öldüğünde; 1-) Suçlu yaya mıdır, araç sahibi midir?... 2-) Suçlu yayanın hakkını gasp edercesine kaldırımları işgal eden esnaf(lar) mıdır?... 3-) Suçlu, yayaların doğal hakkı olan kaldırımların işgaline göz yuman yetkililer midir?... Hadi bu duyarlı hemşerimizin sorularını yanıtlayınız… Not: Bu yazı,16-23 Temmuz 1996 tarihli Gaziantep HEDEF gazetesinde yayınlanan haberimdir. Bu yazıdan önce ve sonra takriben onun üzerinde haber ve makale yazmışım; Nizip Gazetesinde, Katkı gazetesinde, Yeşil Nizip gazetesinde… Ama işgal hâla devam ediyor… Kabahatin çoktan da çoğu bizim mi ne?
mehmet karakaş Üye
fenomen;199679 wrote:Nizip'te bazı esnafların iş yerine bakıyorsunuz 10 m2 kaldırımda işgal ettiği yer 20 m2 bu ne iştir anlamak mümkün değil, dükkanın üstüne 3 x 1 metre uzunluğunda tabela, camekanda dükkanın ismi büyük yazılarla, bu kadar mı? hayır yetmez. kaldırım üstüne kampanya ve dükkan ismi yazılı taşınabilir tabelalar. bu kadar mı? hayır kaldırımdan sonraki bir metre yol içerisine araç parkedilmesin diye rengarenk dubalar, el arabaları, kasalar vs. vs.
...............:)
müslüm akpek Üye
Kemal bey bu yazınızın üzerinden geçen zamana rağmen, Nizip'te hiçbirşey düzelmemiş, bunu neye bağlıyorsunuz, yöneticilerin basiretsizliğinemi yoksa esnafın vurdumduymazlığınamı.
mehmet karakaş Üye
Bazen insan durup düşünüyor;Bu memlekette yaşamak için nedan bu kadar ısrar ediyorum.Aşagıdaki yazı Kemal Cengizin makalesinden alınmış 1980 yılında söylenmiş bir sözdür. Nizip’te ne var ki!... Anlatan Osman Akdoğdu (Nizip’in ilk tenekeci esnaflarından rahmetli Tenekeci Ökkeş’in büyük oğlu): Kamil Çavuş’un (Şilte Kamil’in) oğlu Kel Ahmet (Yılmaz) 1960’lı yıllarda gittiği İzmir’de ikamet edip, aşçılık yaparken, 80’li yıllarda kendisini ziyaret eden bir grup Nizipli (ki eski samimi arkadaşları): ‘’Ahmet usta uzunca bir zaman İzmir’desin. Nizip’i özlemedin mi? Artık gelmeye niyetin yok mu?’’ diye, sormuşlar. Ahmet Yılmaz: ‘’Nizip’in nesi var ki özleyeceğim, ölü salasından, motor gürültüsünden başka?’’ demiş.
YusufSerce Üye
Kemal Cengiz;199684 wrote:KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA Yayaların rahatça yürümesi için düzenlenen kaldırımlar ‘maalesef’ Nizipli yayalarımıza yasak. Çünkü, kaldırım işgalcisi birçok esnafımız iş yerlerinin önündeki kaldırım alanlarını kendi mülkiyet sınırları dahilinde sanıp, işyerlerinin açık kullanım alanı olarak görmektedirler. Sebzecisi, zahirecisi, tatlıcı ve dondurmacısı, giyim-kuşamcısı, manifaturacısı, kahvecisi, kebapçısı, tüp gazcısı, beyaz ve kahverengi eşya satıcısı, velhasılı hangi türden esnafa bakarsanız bakınız, bazılarının kaldırımda sergiledikleri satımlık eşyaları işyerlerinin içinden daha çoktur; ki, seyrek aralıklardaki kaldırım boşluklarında üçer-beşer gruplar halinde oturanlar da cabası!... Anlayacağınız Nizip’in kaldırımlarında her şey (yani ne ararsan) var; ama, yayalar yok… Kaldırımları işgal edilen yayalarsa bu zorunluluktan ötürü caddelerin ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Bu (kaldırım işgalleri) hususunda duyarlı bir hemşerimiz soruyor: ‘’Caddenin ortasında yürümek zorunda bırakılan bir vatandaşımıza ‘Allah göstermesin’ bir araç çarpıp sakatlandığında ya da öldüğünde; 1-) Suçlu yaya mıdır, araç sahibi midir?... 2-) Suçlu yayanın hakkını gasp edercesine kaldırımları işgal eden esnaf(lar) mıdır?... 3-) Suçlu, yayaların doğal hakkı olan kaldırımların işgaline göz yuman yetkililer midir?... Hadi bu duyarlı hemşerimizin sorularını yanıtlayınız… Not: Bu yazı,16-23 Temmuz 1996 tarihli Gaziantep HEDEF gazetesinde yayınlanan haberimdir. Bu yazıdan önce ve sonra takriben onun üzerinde haber ve makale yazmışım; Nizip Gazetesinde, Katkı gazetesinde, Yeşil Nizip gazetesinde… Ama işgal hâla devam ediyor… Kabahatin çoktan da çoğu bizim mi ne?
Oncelikle Kemal abimiz, yazinizi buyuk gibta ve hayranlikla okudugumu belirtmeliyim. Ne yazikki 96'da yazlian yazinin hala guncelligini korumasi cok bu noktada cok kotu.
YusufSerce Üye
müslüm akpek;199687 wrote:Kemal bey bu yazınızın üzerinden geçen zamana rağmen, Nizip'te hiçbirşey düzelmemiş, bunu neye bağlıyorsunuz, yöneticilerin basiretsizliğinemi yoksa esnafın vurdumduymazlığınamı.
Boyle soru olur mu Muslum abi, sen ben de esnaf olsak tabiiki de kaldirimdan yer isteriz! 'vicdan hesabiyla' sehir yonetimi olur mu???? not: su motorlar satilirken 'plaka' fikrin muthis, keske uygulansa
SAFAKCI Üye
sen kaldırım yaparsın oto park yaparsın o zaman esnaf kaldırıma eşya koymaz 100 bin nüfüslü ilçede oto park olmazsa olmaz ama dükkanımızın önü oto park gibi oluyor bizde mecburen eşyalarımızı düzüyoruz nizipte kaldırım nereye yapılmışki ana caddede var he aklıma gelmişken yazayım bakın dolmuş duraklarına bile oto lar park yapıyor kardeşim
müslüm akpek Üye
Benim bildiğim esnaf dükkanının önünü müşterisinin aracı için boş tutar ama bizim esnafımız kendi aracını park ediyor akşama kadar da orada kalıyor, müşterisi geldiğinde park yeri arıyor.
SAFAKCI Üye
sen yönlendir ben nizip çocuguyum 6 yıl oldu sen belediyenin önündeki 2 tane trafik lambasını çalıştıramadın osman aga parkına giderken malesef 3 yerde ışıklarda duruyoruz sana bu memelekette kaldırımları kimse vermez
şükrü çiftçi Üye
herkes bir yerlere sahip olmaya çalışıyor allah yardımcımız olsun
fenomen Üye
Eğitim şart......:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim