Nizip.com
Üye ol
Tarihimiz Kültürümüz

Nizip Hakkında Merak Ettiklerimiz

Görüntülenme: …

Ramazan Tarhan Üye
Ben merak ettiklerimi buraya yazacağım.Bilen varsa cevap yazsın.Başka merak eden varsa o da sorsun..Biliyorsam cevaplarım.veya bilen varsa cevaplar.Bu şekilde birçok bilinmeyen konu hakkında bilgi sahibi olabileceğimizi düşüniyorum.

1-İlk sorumu soruyorum..İsmet İnönü'nün Nizip'e bir ziyaret gerçekleştirdigini biliyoruz.Bunu çok duydum.Ancak hangi sıfatla ve hangi tarihte Nizip'e geldigini bilmiyorum.O'nu karşılayan belediye başkanımız kimdi? Nizip'te bir gece konakladı mı? bilen varsa bizi aydılatırsa memnun oluruz..
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Bir zamanlar Saidi Nursi hazretleride Nizip'e uğramış. Hatta Nizip Ptt'sinden telgrafda çekmiş diye biliyorum.
Bu konu hakkında da bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.
müslüm akpek Üye
Ramazan Tarhan;202768 wrote:Ben merak ettiklerimi buraya yazacağım.Bilen varsa cevap yazsın.Başka merak eden varsa o da sorsun..Biliyorsam cevaplarım.veya bilen varsa cevaplar.Bu şekilde birçok bilinmeyen konu hakkında bilgi sahibi olabileceğimizi düşüniyorum.

1-İlk sorumu soruyorum..İsmet İnönü'nün Nizip'e bir ziyaret gerçekleştirdigini biliyoruz.Bunu çok duydum.Ancak hangi sıfatla ve hangi tarihte Nizip'e geldigini bilmiyorum.O'nu karşılayan belediye başkanımız kimdi? Nizip'te bir gece konakladı mı? bilen varsa bizi aydılatırsa memnun oluruz..
Ramazan bu ziyaretin tarihini tam bilmiyorum ama tahmini olarak 1956 seneleri diyebilirim çünkü bu gezi demokrat partinin güçlü olduğu dönemlere denk geliyor, rahmetli babam bu ziyarette İsmat İnönüyü bahçelerin arasından gizlice sırtında Nizip'e sokmuş, çünkü demokrat partililer Nizip girişine barikat kurup İsmet İnönü'yü Nizip'e sokmamışlar, babamda İsmet İnönüyü sırtında zeytinlik ve fıstıklıkların arasından gizlice sokmuş Nizip'e hatta Kasım Gülekte varmış yanlarında, bu konuyla ilgili resim ve gazetelerde vardı onları arıyorum bulursan yayınlarız burada.
mehmet karakaş Üye
Nizibin bu hasitliği(kıskançlık,çekememezlik) Dedikodu yapma özelliği nasıl kazanılmış? Ben bunu merak ediyorum.
Ramazan Tarhan Üye
Ülkemizde deprem yönünden güvenilir bir zeminde bulunan Nizip'te en son hissedilen deprem 2008 yılında gerçekleşti.Merkezi Bozava olan bu depremin şiddeti 4.3 olmasına rağmen Nizip ve çevresinde de ciddi manada hissedilidi ve panige neden oldu.Ben hatırlayabildigim son 20 yılı taradığımda bir tek 1981 yılındaki 5.0 şiddetinde meydana gelen deprem aklıma geliyor.Sanırım merkezi Halfeti'ydi.Acaba sizin hatırladığınız Nizip'te hasarlı veya insan kaybı olan bir deprem meydana gelmiş mi?

Nizip'te Hissedilen en son meydana gelmiş deprem:

Tarih................Saat ...........Kuzey....... Doğu ..........Derinlik ......Şiddet .....Merkez
05.09.2008 ...01:54:32 .....37.467K..... 38.543D ........10.0 ............4.3...... BOZOVA
müslüm akpek Üye
Bende en çok Nizip'in altındaki tünelleri merak ediyorum, bunların bir haritası çıkarılmışmı acaba.
Ramazan Tarhan Üye
mehmet karakaş;202902 wrote:Nizibin bu hasitliği(kıskançlık,çekememezlik) Dedikodu yapma özelliği nasıl kazanılmış? Ben bunu merak ediyorum.

Bunun en önemli sebebinin Nizip patlıcanı olduğunu daha önce bilimsel olarak açıklamıştık :)))
Ramazan Tarhan Üye
müslüm akpek;202905 wrote:Bende en çok Nizip'in altındaki tünelleri merak ediyorum, bunların bir haritası çıkarılmışmı acaba.

Nizip'te güvenlik için yapılan kaçış tünellerinin tamamı tahrip olmuş durumda.Ancak büyüklerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda bu tünellerin yerleri tahmini olarak bilinmektedir.kaçış tünelleri ile ilgili admin de bir kroki olacaktı..
müslüm akpek Üye
Bu krokinin yayınlanmasında bir mahsur yoksa yayınlayalım. Belki benim evin altından da bir kaçış tüneli vardır.
M.KÜÇÜK Üye
Hayırdır! nereye kaçıyorsunuz erkekler?
dontpanic Üye
ben merak ediyom acaba kadınlar neden bu kadar çok fırın yemeklerini tercih ediyor...acaba çok gezmeye gidiyolar da kolay mı geliyo fırın yemeği....doğr pataesi domatesi vur eti tepsiye az tuz karabiber derken aha da oldu akşam yemeği...
boroboro Üye
benim merak ettiğim yaz aylarında insanlar neden yolun ortasından yürüyorlar..kaldırımdan yada yol kenarından değil..bide korna calınca dönüp ters ters bakmaları yokmu....:)
M.KÜÇÜK Üye
boroboro;202994 wrote:benim merak ettiğim yaz aylarında insanlar neden yolun ortasından yürüyorlar..kaldırımdan yada yol kenarından değil..bide korna calınca dönüp ters ters bakmaları yokmu....:)
Boro o senin dediğin sadece Nizip'e has bir şey değil, inan Türkiyenin bir çok yerinde var o tipler.:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim