Genç Muhabbet

GÜNÜN SÖZÜ (Nasihat Sözleri ile birleştirildi...)

miksam1988 Üye
Nasihat Dost sözünü acı söyler Gel sözüme kızma dostum Sakın o la başkasının Çukurunu kazma dostum Belki birgün lazım olur Sözlerimi sakla dostum Sıkışırsan zor gününde Her şey gelmez akla dostum El ağzına sözlerini Çarçaf yapıp asma dostum Haksız yere hiç kimsenin Nasırına basma dostum Söz gümüştür süküt altın Bilmiyorsan dinle dostum Cambazlara uyup sakın Her meclise girme dostum Dil yarası ağır olur Dille yarış yapma dostum Laflarını kurşun yapıp Sağa sola atma dostum Yiğit ol yiğit olana Kahpeliği yapma dostum Şerefli ol şerefsize Şerefliği satma dostum Kapını aç misafire Ağız burun etme dostum Ekmeğinden ver sefile Elin ile itme dostum Meydan verme fitnelere Dinlemeden tersle dostum Ariflerin kelamını Bitirmeden kesme dostum El bağını tarlasını El demeden biçme dostum Hiçbir yerde hiçbir şeyi El vermeden içme dostum Başkasının omuzuna Sakın basıp geçme dostum İmanlı ya da imansız Canı candan seçme dostum Muradım yazdım Murat’ça İstersen de saçma dostum Dara düşen insanların Yanlarından kaçma dostum
nizip güzeli Üye
''ATEŞE DAYANABİLECEĞİN KADAR GÜNAH İŞLE..''
miksam1988 Üye
Nizip güzeli;65313 wrote:''ATEŞE DAYANABİLECEĞİN KADAR GÜNAH İŞLE..''
buda sözünde senin gibi güzel miş
okyanus_27 Üye
ÇOCUKLAR VE BABALAR 6 Yaşında : "Babam her şeyi biliyo..." 15 Yaşında : "Ben de babam kadar biliyorum..." 20 Yaşında : "Babam hiçbir şey bilmiyor..." 30 Yaşında : "Ne de olsa babam o da bazı şeyler biliyor.." 40 Yaşında : "Babamın fikrini sorsam fena olmayacak..." 60 Yaşında : "Babam, çok şey biliyormuş. Ah, hayatta olsaydı da babama danışabilseydim..."
nizipli_mehmet Üye
okyanus bu gercektende çok guzel
Mustafa Bilici Üye
bir musibet bin nasihatten iyidir...
hattüç Üye
su nasıhat sozlerınde hıc hosnut olmuyorum
başak Üye
İnsan seveceği kimseyi iyi seçmeli, ona göre sevmeli:)
doksura Üye
HİÇ KİMSEDEN SADAKAT BEKLEME SADAKAT İSTİYORSAN KENDİNE BİR KÖPEK AL
doksura Üye
SANA YAPILAN KÖTÜLÜĞÜ UNUT AMA KİMİN YAPTIĞINI UNUTMA
okyanus_27 Üye
üç nasihat... Adamın biri uzun yıllar ailesinden çok uzaklarda çalışıp tam üçbin altın biriktirmiş ve eve dönmeye karar vermiş Dönüş yolunda bir kasabada bir nasihat bin altın diye bağıran bir adam görmüş ve çok şaşırmış hangi deli bir nasihate bin altın verir ki demiş ben bin altın için yıllarca çalıştım demiş ama aklıda adamda kalmış ne ki bin altın edecek nasihat diye düşünmeye başlamış ve dayanamayıp adama bin altını vermiş adamda ona NE ÇIKARSA KADERE demiş bizim adam buna çok şaşırmış bumu bin altınlık nasihat diye düşünerek yola koyulmuş giderken çölde yine bir adam bir nasihat bin altın diye bağırıyormuş bizimki yine dayanamamış vermiş bin altını adamda ona GÖNÜL KİMİ SEVERSE GÜZEL ODUR demiş bizimki yola devam ederken yine bir adam bir nasihat bin altın diyormuş bizim meraklı yine vermiş bin altını bu adamda ACELE ETME ÖNCE DİNLE demiş bizim ki beş parasız dönerken köyüne bir kalabalık görmüş; Ağalar ne oluyor burada neden toplandınız diye sormuş köylüler bu bizim köyümüzün su kuyusuydu suyumuzu buradan alırdık ama bir canavar suyumuzu kesti bize su vermiyor ne yapacağımızı şaşırdık demiş bizim adam düşünmüş taşınmış ve NE ÇIKARSA KADERE deyip kuyuya girmeye karar vermiş. Kuyuya girdiğinde hayatında gördüğü en korkunç en büyük canavarla karşılaşmış çok korkmuş ama girmiş bir kere dönüş yok. Canavara sormuş neden insanların suyunu kestin. Canavar önce bağırmış kükremiş sonrada adama dönüp sana bir soru soracağım bilirsen senide suyu da salarım demiş yoksa sen ölürsün kimsede su alamaz demiş adam çaresiz sor demiş canavar bir kurbağa birde çok güzel bakanın bir daha bakası geliyor denen güzellikte bir kız göstermiş. Canavar bunlardan hangisi güzel diye sormuş adam çok şaşırmış ne desin ki güzel olan kız tabiî ki kurbağa olacak değil ya diye düşünmüş tam söyleyecek ikinci nasihat aklına gelmiş ve canavara GÖNÜL KİMİ SEVERSE GÜZEL ODUR demiş bu cevap canavarın çok hoşuna gitmiş meğer canavar kurbağaya aşıkmış ama utancına kendine bile itiraf edemiyormuş Tabiî ki suyu da ,adamı da serbest bırakmış. O köyün kralı suyu kim serbest bıraktırdıysa tez huzuruma getirin demiş, adamı apar topar hemen krala götürmüşler kral adamı dinledikten sonra ona ödül olarak ağırlığınca altın vermiş.Adam altınları yüklemiş eşeklere ,atlara köyünün yolunu tutmuş ve nihayet evine varmış.Ama eve girmeden camdan bakınca ne görsün karısıyla genç bir adam diz dize oturuyorlar hemen silahına sarılmış vuracak ikisini de tam kapıya doğru giderken üçüncü nasihat aklına gelmiş ACELE ETME ÖNCE DİNLE silahı bırakıp eve girmiş karısı sevinçten ne yapacağını şaşırıyormuş hoş beş konuştuktan sonra adam dayanamayıp sormuş ya hatun ben geldiğimde bir adamla diz dize oturuyordun nereye gitti kimdi o. Kadın sevgili beyim gittin uzun yıllar yoktun ne haber aldım nede haber verebildim sen giderken ben hamileydim bir oğlumuz oldu o oturduğum oğlundu büyüdü kocaman adam oldu şimdi gelir demiş…
başak Üye
sonu güzel bitmiş.paylaşım için teşekkürler:)
nizipli_mehmet Üye
okyanus gercektende çok guzel yazılar sunuyorsun tskler
okyanus_27 Üye
dün, 75 yaşında bir teyzeden bir söz duydum sizlerle paylaşmak istiyorum. var elim bol elim,dar elim yok elim.
nizipli_mehmet Üye
acaba bu sozuyle kıme ne anlatmaya calısıyordu
hattüç Üye
hayatta başarılı olmak istiyorsan:dostunu unutma,düşmanını affetme
okyanus_27 Üye
Kâlbden kalbe yol vardır. İş, o yolu ele geçirmektir. O yolu ele geçiren beraberdir. Gece de beraberdir, gündüz de beraberdir. Neş’eli zamanda da, sıkıntılı zamanda da, dünyada da, kabirde de, ahiretde de beraberdir. Sevince beraberlik böyle olur.
istanbulun sefiri Üye
global dunyada kuresel ısınmanın oldugu şu aylarda suyu daha tasarruflu kullanmaya dıkkat edın
okyanus_27 Üye
Mü’minin alameti güler yüzdür. Münafığın alameti çatık kaşlı olmaktır. Allahü teâlâ ihsan ettiği ni’meti göstermemizi sever.
okyanus_27 Üye
Yap iyiligi at denize balik bilmezse Halik bilir
miksam1988 Üye
Hakkın gidereceği bir ihtiyacın için başkasına dilekte bulunma. Onun senin için vermediğini başkası nasıl verebilir. Kendi ihtiyaçlarını gidermekten aciz olan başkasınınkine nasıl güç yetirebilir.
miksam1988 Üye
Dünyanızı ıslah ediniz. Yarın ölecekmiş gibi de ahiret için çalışınız. Hz. Muhammed (sav)
muratciloglu Üye
insan insandır olmasa pulu hayvan hayvandır atlastan olsa çulu atasözü
başak Üye
NAMAZ İÇİN EZAN OKUNDUĞINDA GÖK KAPILARI AÇILIR VE DUALAR KABUL EDİLİR
nizipli_mehmet Üye
her varlıgın uyanısı ALLAH demesıyle gerceklesır

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim