Valla, Bursa'nın o güzel kızları varken elin turistine kim bakar yavvv? Hem ben Bursa'ya 1976'da görüp çarpıldığım ve aşağıdaki şiiri adına yazdığım Kızı bulabilirmiyim diye gitmiştim:))) Ama bir benzerini Orhangazida zeytincide gördüm ve aklım orada kaldı? Acep bir sonraki Bursa seferi ne zaman?Admine yalvaracağım yeni bir Bursa seferi başlaması için:))))
Bursalım
1976
Bir dakika ayrılıp, hoş hatırayla an'ın;
Güzeli çok bilirdim, ben o yeşil Bursa'nın!
Birden rüyada sandım, onu görüp kendimi;
Akla ilk o gelecek, güzel kimdir(?) dendi mi?
O süt beyaz tenini, kıskanırdı hep ak'lar;
Nice nadide güller, açan pembe yanaklar!
Yeşillikler rengini, gözlerinden almıştır;
Bu güzellikler sana, acep kimden kalmıştır?
Onu gördüm göreli, gönlüm kaldı hep ah'ta;
Profilin dokundu, hangi usta tezgah'ta?
Bağrımı eritirdi, o baygın bakışların;
Hangi hünerli elden, çıktı o nakışların?
O ipeksi saçları, bilmem neyle taradın?
Dinmez gönül sızımı, dindirmeye yaradın! ...
Ahengiyle tamamlar, güzelliğini boy'u
Elbet asillerdendir, sormak gereksiz, soyu!
Siz bahar rüzgarları, bugün yavaş esin de;
Belki yari bulurum, Uludağ zirvesinde!
Şöyle göz ucuyla bak, gönlüme neşe salım;
Fazlasına kalbim hiç, dayanamaz Bursa'lım! ..,
Mahmut Küçük
Basından Nizip Haber
Nizipcom Bursa ve Uludağ Gezisi
Abi cebinde orada kalmış :)
Mahmut abiye hanımından izin aldınmı diye soranlara güzel cevaplar.
5 yıl önce ordaydım çok güzel bir sehir ahh ne cabuk geciyo yıllar:( neyse siz çok eglenmişsiniz belli ehuehue:))
Vala çok cesurca bi yorum..Mahmut abiyi tebrik ediyorum..Umarım zeynel anasına ispiyonlamaz..benim ilk şiir kitabım olan "hep böyle kal" yayınlandığında hanım beni bir hafta ecel soruları ile boğmuştu..Yok bu şiiri kime yazdın..yok şu dörtlükte neyi demek istedin felan...yaw sanatçıya yazara şaire sual sorulurmu...ilham geldi yazdık..ne yapacam kimin nesidir kime yazmışım felan...gel de anlat...şimdi elimde ödüllü şiirlerim var korkudan basamıyoruz.. :))))
Ben birşey görmedim duymadım bilmiyorum :) karakaş bizdemi şiir yazsak ne :)Ramazan Tarhan;186898 wrote:Vala çok cesurca bi yorum..Mahmut abiyi tebrik ediyorum..Umarım zeynel anasına ispiyonlamaz..benim ilk şiir kitabım olan "hep böyle kal" yayınlandığında hanım beni bir hafta ecel soruları ile boğmuştu..Yok bu şiiri kime yazdın..yok şu dörtlükte neyi demek istedin felan...yaw sanatçıya yazara şaire sual sorulurmu...ilham geldi yazdık..ne yapacam kimin nesidir kime yazmışım felan...gel de anlat...şimdi elimde ödüllü şiirlerim var korkudan basamıyoruz.. :))))
Yazalım bence:)zeynel1982;186901 wrote:Ben birşey görmedim duymadım bilmiyorum :) karakaş bizdemi şiir yazsak ne :)
zeynel1982;186901 wrote:Ben birşey görmedim duymadım bilmiyorum :) BEN BU DUYDUKLARIMI TLF ACAR SÖYLERİM :) MAHMUT ABİ DEĞİLDE SEN KORK ZEYNEL :)
mehmet kardeşim sen zeynele uyma yerin kulağı var zeynel sucuna ortak arıyor haberin olsun :)mehmet karakaş;186909 wrote:yazalım bence:)
Ve geldik en önemli konumuza, geçenlerde mahmudun açtığı bir konuda zeugma resimlerinin bikini mayoların üstüne resimlendiği şeklinde bir haber vardı, bizde bırak o dergileri okuyorsun falan diye ona takılmıştık, oda bu haberi yayınlayan gazeteyi saklamış ve bize gösterdi, gerçekten gazetede haber yapmışlar,

Resimleri yüklemek için sabahtan beri uğraşıyorum, en sonunda bu şekilde atayım da istediklerimizi ayıklarız.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.