018_Sizden Gelenler

Nizip'ten Kaçmak mı? Nizip'e Varmak mı?

ottomanempire Üye
Çok tuhaf bir duyğudur Nizip’e varmak..Önce ayrılmak için çırpınıp dururuz.Kimimiz okumak için kimimiz çalışmak için...Hatta kimimiz kaçmak için...babasının fırçalarına dayanamayıp kaçmak isteyeni mi dersiniz...sevdiği kızın başkasına varmasına dayanamayan sevdalıları dersiniz...ne derseniz deyin...Nizip’ten ayrıldıktan kısa bir süre sonra bu sefer tersi yönde özlem başlıyor.. Tabiki herkesin özlemi bir başka çeşit...ama ortak nokta Nizip...Ben de o Nizip’ten ayrılan taifedeyim..bizler henüz genç olsak da bizim de özlemlerimiz bir başka...hasretlerimiz bir başka...Unutamadığım anılarım, ağabeylerim, ablalarım, ninelerim, dedelerim ve birde ............ Peki beni Nizip’e çeken neydi?... 38 derecede Hasan Çapan’ın bahçesinde top oynamak mı?...hemde lastik yakkabılarla.. Yazın her bir damda yükselen davul-zurna sesine olan hasret mi? Hem de uykusuz kalma pahasına.. Bahriye Üçok pardon Yunus emre de dondurma yemek mi, Metin Özmen de Teravih namazı mı? Ya da zeytinlikte kovalamaca mı? Belki de Orhan abiyi, Hacı abiyi, Hasan abiyi çok özlemiştim.Yaşadığım anılar beni çekiyordur Nizip’e. Sabah mahmurlu gözler ile Hafız paşa Mahallesinin Kılay sokağında uyanmayı..Durun hele bir iki dakka daha yatayım demeyi... akşama Orhan abinin gelmesini ve hep beraber Güllere Vurgunum u dinlemeyi… Acaba hepsi geride mi kaldı...Bir daha yaşayabilecekmiyim o güzel anıları...Belki de yeniden yaşabilmek ümidiyle varmak istiyor insan... Ya Nizip’ten iten sebepler neydi ? asıl bunu sorgulamak lazım..Nizip’te geleceğe bakmak o kadar zor mu? O kadar mı karanlık? Her genç ileriye dönük hayallerinde hep başka şehirler peşinde..Okumak en önemli hedef..Ya sonrası...İşsiz gençlik...ne olursa olsun çalışırım ümidiyle Nizip’ten dışarı çıkanların hüsranla biten ümitleri...boynu bükük dönüşleri...Anılar ne kadar ayakta tutar insanı...? bu yeterli mi?..İşte hüzün ve ümitle karışık bir o kadar da karmaşık hislerle özliyorum yine Nizip’i ..... Osman Doğan'ın Diğer Makaleleri: https://nizip.com/forum/konu/12969?page=1
busenaz Üye
umarım nizipe en yakın zamanda kavuşursunuz.sağlıcakla kalınnn
Ramazan Tarhan Üye
Osman,işin içinde aşk yoksa gerisi hikaye.... :)))
ottomanempire Üye
Abicim aşkın sınırlarını zorluyorum ben Nizip Aşkı var ama :)
mehmet karakaş Üye
Ramazan Tarhan;180458 wrote:Osman,işin içinde aşk yoksa gerisi hikaye.... :)))
Ramazan abi doğru söylüyor.Sevdiklerin yanında olduğunda cehennem bile cennet olur insana:)
ottomanempire Üye
Tabiki öyledir dünyayı cennetede cehennemede çevirenler insanlardır..
nizipli_mehmet Üye
osman yüreğine sağlık niziple değilsin ama duyduğun özlem çok başka gibi görünüyor...
mahsuni63 Üye
Osman kardeşim eline sağlık. Nizip'te okulların kendilerine özgü bir kültürü vardı hep. Bir öğrencinin ilgilerinden, sohbet konularından hangi okulda okuduğunu anlardık. Masa tenisi dedin mi H. Çapan Anadolu Lisesi, futbol dedin mi Nizip Lisesi ya da İmam Hatip akla gelirdi. Ya da voleybol denildiği zaman Endüstri Meslek. Ben de Anadolu Lisesi'nde okudum, altı yıl masa tenisi takımında oynadım. Tabi bu büyük bir kazanç oldu hayatta benim için. Okulun bahçesi deyince canlardırdın anılarımı. Güzel yazıydı. Bu yazı Eski İstanbul'luların yazdığı Eski İstanbul'a özlem yazılarına benziyor. Aslında büyüyen her çocuk, biraz da çocukluğunun sıcaklığını, sadeliğini özlüyor...
rockybalboa27 Üye
ben neredeyse 3 yıldır gelemedim. memleketimi cok özledim. bazan youtubedan izliyorum güzelim Nizip imi.
oktay.cankesen Üye
çok duygusal bende nizibi özledim yani
şükrü çiftçi Üye
valla abi çok süper bir deneme olmuş tebrik hele o top oynama konusu beni etkiledi*** BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM
M.KÜÇÜK Üye
Sevgili Osman yazın çok güzel tebrikler, Vizontele filminde belediye başkanının bir sözü vardı ve benim çok hoşuma gitmişti, bir yeri seversen orası güzeldir, bizde Nizip'i seviyoruz ve orası sevdiğimiz için güzel, kader utansın, bizi gurbete gönderen kader utansın, sebeb olanlar utansın elbet memlekimizde bir ekmek alır bir domatesle dürüm yapar karnımızı doyururduk. Ben gurbete çıkalı 17 yıl oldu ve sadece 4 kez gelebildim birinde içinden geçtim, birinde sadece bir gün kaldım, birinde beş gün, birinde de bir hafta toplasasan on gün bile değil. Neden kardeşim neden! neden beni çocukluğumun geçtiği, top oynadığım, dayak yediğim, kavga ettiğim, okuldan kaçıp hatta okulumdan atıldığım her pazar Nizip'in altını üstüne getirdiğim sokaklarından,bahçelerinden ayırdınız neden ne işim vardı benim gurbet ellerinde, ben mecburmuyum 17 yıldır yanlız yaşamaya ben size ne yaptım kime ne kötülüğüm oldu kendimden başka. Sevmek miydi suç önce verip neden sonra aldınız,neden beni gurbet ellerde yanlız bıraktınız neden beni kopardınız sevdiğimden ve sevdiklerimden.Şimdi istesemde dönemem artık ama korkmayın ahirette iki elim yakanızda olmayacak çünkü sebeb olan herkese hakkımı helal ettim, ahirette bir kez daha karşılaşmamak için. işte böyle Osman sabah sabah deştin beni.
Ramazan Tarhan Üye
Mahmut'u fazla deşmeyin.bir kavurma için 16 yorum yazdı...bu konu da aynı akıbete uğramasın... :))
M.KÜÇÜK Üye
Ramazan Tarhan;180839 wrote:Mahmut'u fazla deşmeyin.bir kavurma için 16 yorum yazdı...bu konu da aynı akıbete uğramasın... :))
Sen gel Bursa'ya gel gösteririm ben sana:D:p Vallahi o kavurmalara da 16 yorum yapılır hani. Sağolsun oktay tarifini verdi yaptım on numara oldu yani
ottomanempire Üye
Mahmut abi Türk filmlerinden çok mutmain bir söz var" KADERİMSE çekerim ÇİLEMSE guler GEÇERİM " Öyle yapmak lazım bence ... :)
Orhan Çelik Üye
Aaaah Osman aahh !!! Güllere vurgunum parçasını halen söylüyom halen dilimden düşmüyor. O parça asla eskimedi ve asla eskimeyecektir. Babana selam ,ellerinden öptüğümü söyle...
M.KÜÇÜK Üye
osmandogan;181280 wrote:Mahmut abi Türk filmlerinden çok mutmain bir söz var" KADERİMSE çekerim ÇİLEMSE guler GEÇERİM " Öyle yapmak lazım bence ... :)
Zaten bizde öyle yaptık Osman
dogan60 Üye
nizipin kiymetini nizipden uzaklasan bilir osman kardes
coskun Üye
Osman kardeşim konunun başlığı bile çok şey anlatıyor. Nizip'ten kaçmak mı? Nizip'e varmak mı?
m altay Üye
nizipin değerini uzun süre nizipte yaşayıta sonra yine uzun süre ayrı kalan bilir bende dışarıdayım nizipe geldiğim zaman geri dönüş gününü saymaktan nizipte zaman geçiremiyorum bile aha gitmeme 9 gün kaldı aha gitmeme 6 gün kaldı diye diye izin bitiyor ve ben birşey anlamamış oluyorum nizipten arkadaaşlarım dan ailemden herşeyden nasrettin haca gibi bana eşekten düşeni getirin benim halimden o anlar benimkide o hesaptan nizipteki değil nizipin dışındakiler anlar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim