Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Suya çizik çizmek..!

Görüntülenme: …

Kasım Böler Üye
İlçemizle ilgili bazı sorun ve öneriler ile ilgili konular gerek gündemden düştükleri, gerek cevap alınamaması gerekse verilen sözlerin yerine getirilememesi veya konuyla ilgili yapılan açıklamada öngörülen tarihlerin çok gerilerde kalması nedeniyle unutulup gitmişler.

Bu konular kesinlikle gündemde kalmalı...

Mesela en son sayın admin'in değindiği Şehitlere anıt dikilmesi için yapılan çağrı,

konu 12.09.07, 17:01 tarihinde açılmış, bir kaç gün içerisinde çok güzel tepkilerle olgunlaşmış,
ancak 30.12.08, 10:01 tarihine kadar ise bir kaç mesaj haricinde ciddi hiç bir gelişme olmamış, ve Sayın adminle birlikte hepimiz soruyoruz "bir gelişme varmı..?"

Buna benzer epeyce konu var, bu konuları bu başlık altında sıralıyalım mı..? yoksa bu sorunlar cevap bulacağı yada çözüm bulacağı yerlere ulaşır da bizde suya çizik çizmemiş olurmuyuz?
doganesmeray Üye
bu konu benimde gözüme ilişti, birde attar ali ile ilğili bir sorun vardı.
onun içinde bir kaç ay içinde bir çözümleme yapılacagı yazılmış ama galiba ordada bir gelişme yaşanmamış..
Huzi Üye
Dimi yaniiiiiiiiiii....?
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Arkadaşlar, çözüm bulunamadığına inandığınız başlıkları burada linkleriyle beraber kopyala - yapıştır yaparsanız, ilgilenenler daha iyi belli olur. Tabi altlarına ikna edici yorumlarınızda önemli.
Gökhan Dokuyucu Üye
Adlı konuya hiçbir yetkili cevap yazmadı hala gençler o çileyi çekiyor bir kaç kişiyle bu konuyu görüştüm ancak seçim zamanı kimseye dokunulmaz diye saçma sebeplerle karşılaştım. Nasıl kardeşim bu araçları ihale eden kişiler buna göz yumuyor.
Gözüm olsa ben hatasını söylerim çünkü sorun benim kişisel bir sorunum değil burdaki gençler rezil oluyor.
çok mu zor taraflarla konuşmak bunu tatlıya bağlamak.
şu zamana kadar açtığım ve yetkililerin kulak artı ettiği çok mesele ama bu konuya cevap verilmemesi beni birazda olsa pasiflleştirdii.

dedim o kadar yazı yazdım yine adamlar bizi zehirlemeye devam etti. Yazın damda yatamaz olduk.

dedim Nizipte polis noktası konsun mezarlık çamlıkta bulunan tinercilere göz açtırılmasın dedim ondan da ses çıkmadı. Attariye polis noktası olsun dedim. Sadece dediğimle kaldım. 2 genç göz göre göre öldü! Her gün döğüş bıçaklama olayı çıkıyor daha bir ton pis işin döndüğü bir yer dedim ama hala ses yokkk.

dedim çok şükür bazı sorunlar çözüldü ancak taşıma hala sorunlu ve hala okulun girişindeki tepe duruyor o kısım yıkılsa daha iyi olmaz mı? Fakülte açılacak deniyor hala okulun yerini belli eden levhalar yok. çok mu zor bir levha yapmak!

dedim burası yıkılsın artık bir gün bir çocuğumuz cumhuriyet okulundan çıkıp servis beklerken o duvarlar o çocuğumuzun üstüne düşse Allah etmesin ölse yada sakat kalsa iyi mi olur?

dedim bu evlerimiz restore edilsin turizme kazandırılsın diye yazdım hala sesyok o evler yıkılmaya mahkum durumda

Baya bir şey demişim:)
Yazdıklarımda tek bir kuruma yüklenmiyorum bunun altını özellikle çiziyorum kimse alınmasın.
Bu sorunlar benim kişisel sorunum değil Aksine kitlesel bir sorundur.

Kasım abi böyle bir konu açıp bana bunları yazdırma fırsatı verdiğin için çok sağol...
Mustafa KANAL Üye
Bu Sorunları gündeme taşıyalı yaklaşık 1.5 yıl oldu ama Kasım Böler beyin açmış olduğu konuya istinaden yeniden gündeme geldi teşekkürler.

Nizip Comda yeri geldiğince bahsi geçen ve Nizip'imizin için gerçekten önemi had safhada olan yerine ulaşmayan çağrılarımızı yeniden hatırlatayım dedim.Öz be öz Nizipli ve Nizip'i seven biri olarak. Seni seviyorum be Nizip. Ama bu çağrılarımız yerine ulaşır ve Nizipte bunlar yapılırsa seni dahada bir başka seveceğim..
  1. Trafik Işıkları (1989 yılında monte oldu yerlerine. 1991 yılına kadar çalıştı kısmen. Sonrasında ben şahsım çalıştığını görmedim, yıl 2007 acaba bir gören varmı?
  2. Nizipteki Ekmek Fırınları (Halen fırınlarımızın düzensizlikleri ile ilgili konular açılmaya devam ediyor)
  3. Otoban Kavşakları (Haftanın bir kaç günü kazaya sebep olmakta ve hatta ölümler yaşanmaktadır.Zaatalimde bir defa bu gibi bir kaza atlattım)
  4. Nizip girişinin halen köy gibi olması (E-90 tarafından Nizip'e Duple yol yapılmaması)en küçük kasabanın giriş ve çıkışında bile duple yol var, yol ikiye ayrılıyor.Mesela en yakın örnek Arıl kasabası
  5. Karkamış yol çatı(Kazalara sebebiiyet vermektedir)
  6. Meslek yüksek okuluna yurt yapılmaması(Öğrenciler kalacak yer sıkıntısı çekmekte ve ev sahipleri öğrencilere evlerini kiralamak istememektedirler.
  7. E-90 Nizip sanayi kavşağı(Kazalara sebebiyet vermektedir)
  8. Nizip çayının pislik içinde olması (Çevre felekatine sebep olmaktadır.Bu çevre hepimizindir)
  9. Gençlik Merkezi Olmayışı (Halen bununla da ilgili bir konu Nizip Com sayfalarında yerini almaktadır)
Daha vs vs... şimdilik aklıma gelenler bunlar..

Tabi bu arada yerine ulaşan çağrılarımızda var bunlarıda bir dahaki seferde başka bir konuda sizlerle paylaşacağım

İşte Nizibimizin en önemli sorunlarını yeniden gündeme taşımakla Nizibimize yararlı olabileceğimiz kanısındayım işallah yetkili mercilerinde bu sorunlarla canla başla çalışacağına yürekten inanıyorum.
Lütfen sizlerde paylaşın; Nizibimizin içinde bulunduğu sorunları, yeniden.

NOT: Bu sorunlardan sadece Trafik Işıkları meselesi halledildi emeği geçenlerden Allah razı olsun.
mehmet karakaş Üye
Hangi iktidar olursa olsun.Sorunlar çözülmüyor.Karşılıklı konuştugumuzda da öyle anlatıyorlarki.Nerdeyse özür dileyecegiz adamlardan.
Mustafa KANAL Üye
Arşivde kalan ve tozlanan bu konuyuda aktif edelim, hazır seçim arefesindeyken.
şükrü çiftçi Üye
Nizip çayına arıtma sisteminin kurulması gerekir
felsefefe Üye
mehmet karakaş;158229 wrote:Hangi iktidar olursa olsun.Sorunlar çözülmüyor.Karşılıklı konuştugumuzda da öyle anlatıyorlarki.Nerdeyse özür dileyecegiz adamlardan.

Kelimelerin çok hoşuma gitti.
Kurumlar gerçek vazifelerini yapsa sorun kalmaz.

:):):)
ibrahim Üye
elbette ilçemizin eksiklikleri çok ama
yukarıdaki sorunları okuduğumuzda bazıları hallolmuş gibi

örneğin;
trafik ışıkları
karkamış yolçatı
duble yol
otoban kavşakları, yapılmaya başlanıldı...

şehitlik anıtı geçen başkanla yaptığımız toplantıda aklımdaydı soracaktım ama araya laflar girince unuttum:)
ŞAHİN TEKŞAN Üye
mustafa kanal;175786 wrote:arşivde kalan ve tozlanan bu konuyuda aktif edelim, hazır seçim arefesindeyken.

çok güzel demişsinde hocam sizde bu işleri benden daha iyi bilirsiniz seçim öncesi vaadler yapılır ama ne yazıkki vaadlerin çoğu yerine getirilmez inşallah bu sefer bu sorunları site olarak sesimizi duyurur ve yetkili makamlar gerekeni yaparlar
Kasım Böler Üye
mehmet karakaş;158229 wrote:Hangi iktidar olursa olsun.Sorunlar çözülmüyor.Karşılıklı konuştugumuzda da öyle anlatıyorlarki.Nerdeyse özür dileyecegiz adamlardan.
Sn.Karakaş bu sözü ile çok anlatılmak istenenleri çok güzel özetle ifade etmiş.

Bazı konuların nizip.com da gündeme gelmesi ile bu gün arasında 5-7 yıl gibi bir zaman geçmiş, bu gün yarın yapılacak denilen işler hala yapılmamış, bu işlerin içerisinde çok mühim olanlar var bedeli can ile ödenenler hiç değilse bu işlere bir hassasiyet gösterilseydi...

Hemen hemen her hafta Dutlu kavşağı, eski Karkamış yolu kavşağı, yeni Karkamış yolu kavşağı veya sanayi sitesi kavşağında trafik kazaları meydana geliyor.

Niziple ilgili haber arşivlerini karıştırdığımızda yaklaşık her ay belirli noktalarda ölümlü trafik kazalarının olduğunu görmekteyiz, demekki yeteri kadar can kaybı yaşamamışız Allah korusun bu işleri yapmanın bedeli para değil insan hayatıymış...

Sorumlu olanlarının vicdanları işin ihale edilmesiyle rahatladıysa gelip hayatını kaybeden insanların ailelerini teselli etsinler ve sırada daha kaç kişi var en azından o konuda bilgi versinler..!
Gökhan Dokuyucu Üye
- Barak sulama,
- Karkamış duble yolu,
- Çayın üzerine tren yolunun yapılması,
- Köprülü kavşaklar,
- Kültür Merkezini,
- Gençlik Merkezi,
- Nizip Meslek Yüksek Okuluna Yurt yapılması,
- Vahşi depolamadan vazgeçilip, yeri ve projesi hazır olan düzenli çöp depolama istasyonu,
- Anadolu öğretmen lisesi,

Bu projeleri Milletvekilimiz Mehmet sarı 2009 yılının sonunda yapılcağını söylemişti.
Ben eleştiri yada övgü yapmak için 2009 yılının sonunu bekliyorum.
Ben inanıyorum ki bunları seçim vaati için söylemedi.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim