015_Gökhan DOKUYUCU

Nizip'e Bir Gençlik Merkezi Yapılmalı!!

Gökhan Dokuyucu Üye
Nizip’te büyümüş bir genç olarak Nizip’te olmasını hep istediğim “Gençlik Merkezleri” hakkında bir yazı ile karşınızdayım. Nizip’te gençlerimizin bir araya geleceği, Sigara kokuları değil de kitap kokuları koklayabileceği, İnternete, gözetimsiz internet kafelerde girmelerinin yerine hem daha ucuz hem ailelerin güvenerek gönderilebileceği, Nizip'e Bir Gençlik Merkezi Yapılmalı!! Kahvelerde pişti, okey, batak yerine satranç, dama, pazıl, tabu gibi zeka geliştirici oyunların oynanabileceği, Nizip'e Bir Gençlik Merkezi Yapılmalı!! Sosyal faaliyet eksikliğinden; Canları pahasına motosiklet yarışları yapmayacağı, Nizip'e Bir Gençlik Merkezi Yapılmalı!! PlayStation oyunu ile gençliklerini internet kafede sanal oyunlarla geçirmeyeceği, Sigaradan sıkılıp içkiye ve sonra tinere bulaşmayacağı,
Resim kaynağı
Aile baskısından kaçıp mezarlıkta, parklarda, inşaatlarda aç karnına sabahlamayacağı,
Resim kaynağı
Onları gerçekten sevip anlayabileceği birilerinin olabileceği, Onların geleceğimizin ışığı olduğunu hatırlatabilecek, Ve ülkeleri için çalışmalarını, Ve topluma yararlı bir birey olarak yetiştirileceği Bir “Gençlik Merkezi” lazım NİZİP’E…
Resim kaynağı
Ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan gençlik merkezleri sayesinde, gençlerimiz hayatın her türlü sıkıntısından sıyrılıp kendilerini topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmeye başladı. Böyle bir merkezin ilçemizde bulunması, gençlerimizin sosyal-kültürel tüm açıklarının kapanması demektir. Bu merkezlerde yapılan etkinlerin bazıları şunlardır; • Resim (Temel Resim, Desen, Suluboya, Gravür, Vitray), • Müzik (Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği v.b.), • Dans-Bale-Halk Dansları, • Tiyatro, • Heykel (Alçı, Mermer, Maden İşlemeciliği), • Edebiyat, • Çinicilik, • Fotoğrafçılık, • Karikatür, • El Sanatları, • Spor Eğitim Kursları, • Satranç, • Koleksiyonculuk, • Kütüphanecilik, • İzcilik, • Bilgisayar, • Yabancı Dil Eğitimi, • Çevre Koruma Faaliyetleri ve diğer kampanyalardır. Gördüğünüz gibi her kesime hitap eden etkinlikler bulunuyor. İlçemizde 3 katlı bir bina yapılarak böyle bir merkez yapılabilir. Birinci kat internet kafe, masa tenisi, istenirse bilardo, zeka geliştirici oyunların bulunduğu vb.. İkinci kat Kütüphane, okuma odaları, seminer salonu vb. Üçüncü Kat Gençlerin bir arada sohbet edebileceği bir kafe. Ve bunlara ek olarak kurslar için ek bir kat daha yapılabilir. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Bunun içinde Nizip’teki Devlet büyüklerimizden(Kaymakam, Belediye başkanı, garnizon komutanı vb), hayırseverlerimizden Nizip’li gençlerin boş zamanlarını; sosyal ve kültürel faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir “Gençlik Merkezi” yapmalarını tüm Nizip’li gençler adına istiyorum. Gençler Geleceğimizin Teminatıdır… GÖKYÜZÜNE BAKMAYI, GÜLÜMSEMEYİ VE DE GELECEĞE UMUDUNU YİTİRMEYEN GEÇLERE SAHİP ÇIKMAYI UNUTMAYALIM…
ibrahim şimşek Üye
eh be üstadım ne güzel anlatmışsın geleceğimizi... şimdi büyüklerimize söz düşer burda onlarda geleceğimize sahip çıkacaklardır,çünkü gelecek hepimizin nizip'in geleceğidir...her ne olursan ol geleceğine sahip çık.
esera79 Üye
çok dogru bir konuya deginmişsin ayrıca fotograflarla çok iyi anlatmışsın çocukların gelecegi büyüklerin ellerinde lütfen daha duyarlı olsunlar nizip gençligi için
yalnız kurt Üye
gökhan kardeşim sen nizip icin faydalı bir gençsin cok güzel konulara temas etmektesin yine guzel bir konuya temas ettin gençlik merkezine nizip in ihtiyacı var gençlerimizin kötü alışkanlıklar yerine kurulacak bu merkezlerde dogru bir egitimle gelecege hazırlanmaları boş denen zamanlarını dogru yönde harcayacakları bir merkez işallah olur
admin Yönetici
İhtiyaç olabilecek bir konuya değinmişsin. Dilek ve temennilerimizi dile getirelimki, ihtiyaçlar şekillensin. Benimmerak ettiğimi bir konu var. Bu gençlik merkezinde ne yapılır ? Kimler gelir ? Denetimi kimdedir ? Nelerin olabileceğine kimler karar verir ?
yalnız kurt Üye
resimde konuları güzel anlatmışsın bu merkezler gençlerimizi kötu alışkanlıklardan iyi alışkanlıklara gecişi saglayacaktır motor yarışlarıda işallah biter diyoruz yine bitmiyor bununda bir cözumü olmalı
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
arkadaşlar yorumlarınız çok güzel ve mantıklıııı ve de güzel ifadeler kullanılmışş İNŞALLAHH VE HAYIRLISI OLSUN DİYORUMMM gökhan abim çok saol bu gibi fikirlerin içinn
firaset Üye
Gençlik bugün bir arayış içinde. Ne arıyor. Kimi, neyi arıyor derseniz? vereceğim cevap, hepimizi şaşırtacak. KENDİNİ ARIYOR, gençlik. Bu yoğun dünya problemleri ve onların getirdiği bunalımlar arasında, kendini ve benliğini arıyor. Hafızasını kaybetmiş ve kim olduğunu hatırlayamayan, mazisini unutmuş bir kişi, kendini nasıl yalnız ve kimsesiz hissediyorsa gençlik de böyle, kendisinden ümit kesmiş, sislere bulanmış derin bir boşluk içinde, kimliğini arıyor. İnsan başkalarının dostluğuna, yardımına, sesine ne kadar muhtaçsa, varlığında cereyan eden maddî ve manevî heyecanına da o kadar muhtaçtır. Susmuş olan aklının, durmuş olan hafızasının, işlevini yitirmiş olan kalbinin, sahip ve malikinden ayrı kalarak, yalnızlığa itilmiş ruhunun, hata ve yanlış yaptığını ihtar eden vicdanının sesine de bir o kadar muhtaçtır.BİRŞEYLER YAPMALI... GÖKHAN ABİME SAYGILAR ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİN MİŞSİN.
benbaskan Üye
gökhancım açtığın bu konularla hem toplumumuzn kanayan yarasına ve de toplum kanayan yaralarına çözüm üretiyorsun. Ama şahsım adına şundan ümitsizim ki böyle bir yapının varlığı en az bi 50 yıl sonra olur diye tahmin ediyorum. ümitsizim çünkü yanı başımızda yüksek okulumuzu kaybetme korkusu ve yıllardır bitirilemeyen bir bina buaradan eğitime tam manası ile öenm vermiyoruz anlamını çıkarıyorum. inşaallah ben yanılırım ve bu olay gerçeklerşir.
miksam1988 Üye
gökhan kardeşim çok güzel bir konuya deginmişsin nizip te gençligin ceşitlerini oldukça fazla görebiliriz . örnek olacagımız ve örnek alınmasını istemedigimiz davranıslar vardır. internet ortamı gencler icin cok iyi bir olanak ama bunları kendimize yararlı bir sekilde kullanırsak yararlıdır yoksa internete gidip de chat yapmak oyun oynamak vs gibi seyler pek de yararlı degildir tabi oyun da oynucaksın ama herseyi yeri ve zamanında yapmalıyız . bazı genclerimiz çamlık da tiner bally vs gibi seyler alarak kendilerine zarar vermetedirler oysaki hayat ne güzel calısıp kazanıp hayırlı işlere vesile olmak varken onlar o yolu secmiş buda ailelerin cocukları üzerindeki etkilerinden veya bazı baskılarından dolayı olmaktadır.Gençligimizin kıymetini bilelim çocuklarınızı gidip camlık köşelerinde tiner cekerken mi görmek istersiniz yoksa okulda ögrencilere ders anlatırken mi görmek istersiniz secim genclerin ve genclere yol gösterecek ailelerin ve büyüklerindir..... Devlet Büyüklerimizden Biz Nizipli Gençlere Yardım Eli Uzatmalarını İstiyoruz Çokları ilk gençliğinde Hülyalı olur, sevdalı olur Ekmek elden, su gölden Evin parası cebinde Karun misali olur. Kaç kişi çıkar o devirde Geçici dünyada insana Kalıcı değil ana baba Bunu derinden bilir de Takar dişini tırnağına. Hey gençlik, gençlik, gençlik Avarelik günleri Ne tatlıdır o yok mu Duymamak yokluğunu Dünyada hiçbir şeyin. Hey gençlik, gençlik, gençlik Kitaplarda bunalmış Bir gencin hüzünleri Elde yok, avuçta yok Mahrumiyet günleri.
karakule Üye
çok güzel bı konuya değinmişsin gökhan abi. gercekten de güzel Nizip'imize gençlik merkezi şart mesela müzik studyosu da lazım ve canlı müzik çalacak gençlerimiz için klüpler de olmalı.şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
N_u_R Üye
Geleceğimiz diyoruz gençlerimize ve geleceğimizin de hızla yok olup gittiğini görmek ne kadar acı verici bir durum. Maalesef günümüzde karşı karşıya olduğumuz en önemli sorunlardan birine değinmişsiniz Gökhan Bey. Yarının anne babalarının bugün böyle bir durumda olması onların ne kadar sağlıklı bireyler yetiştirecekleri konusunda şüpheler uyandırıyor bizlerde. Gerek yapacak bir şeylerinin olmaması gerekse firaset kardeşimizin doğru tespitleri neticesinde gençlerimiz belirsizliğe sürükleniyor. Ve ülkemizin çoğu yerinde aynı durumda olan birçok genç var. Umarım bu yazınızla en azından Nizip için bir çözüm bulunur. Geleceğin bir eğitimcisinin bu duyarlılığı çok sevindirici... Elinize yüreğinize sağlık..
M.KÜÇÜK Üye
Ha gayret el atarsanız bu işte olur. Haydi yürekli insanlar
benbaskan Üye
..............
Cali Üye
Araştırıp Böyle güzel bir Konuyu Bizlerle PayLaştıĞın İçin Teşekkürler Gökhan... Kahve Köşelerinden,İçki ortamından uzak Bir Nizip İçin Büyüklerimizin Bu Konuya Duyarlı OlacakLarından Ümitliyim...
nizipli_mehmet Üye
gokhan abı gercektende çok guzel bır konuya degınmıssın özellıkle tam ıhtıyac olunan bır konu ben sahsım adıma sölım nızıpte yapılacak hıc bır sey olmadgında arkadaşlar toplandığımızda biraz gezdikten sonra ne yapalım diyoruz soluğu ya bir kahvede oyun oynarken buluyoz kendimizi yada internet cafede bulunuyoruz ikiside iyi bir şey değil ama ne yapalım başka türlü zaman geçmiyor... konu için tekrar tşkler
emos Üye
Durmusun baslatmis oldugu cok güzel bir uygulamaya tanik oldum. Bu uygulamaya göre nizip`in büyük sorunlarindan biri olan motosiklet sorunu cözülecegini ümit ediyorum ve buradan sayin emniyet müdürümüze tesekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra ins. diger bütün yetkili makamlarda olan sahislarinda, ayni hassasiyeti kendi sorumlu bulunduklari alanlarda göstereceklerini ümit ediyorum...
mehmet gül Üye
sevgili gökhan kardeşim her zamanki gibi yine kanayan bir yaraya parmak basmışsın .eyvallah bizler bu kötü ortamlarda büyüdük ama ALAHA şükür kendimizi kurtardık ama şimdiki gençlik maalesef bu tuzakların içinde ve bu tuzaklara çekilmeye devam ediyor biz bunu gurbette daha çok yaşıyoruz.Tabi burada en büyük faktör ebeveynler tabiki lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım.Onları başıboş bir şekilde bırakmayalım.onlarla arkadaş olalım.Ve dinlemesiini bilelim.Degerli nizipli varlıklı işadamları ve hayırseverler de bu konuya lütfen çare bulsunlar çocuklarımıza böyle güzel bir imkan saglasınlar.;BUGÜNÜN ÇOCUKLARI YARININ BÜYÜKLERİDİR;unutmayalım
umitbozoglu Üye
anlamlı bi konuya değin mişsin gökan
mehmet2763 Üye
Bu uygulama gençlerin yanı sıra dışarıdan gelenlerinde ilgi odağı haline geleceğine inanıyorum. Gökhan beye teşekkür ediyorum. konuya olan hassasiyetinden ötürü. Nizipte vatani görevini yapan birisi ile konuşma imkanım oldu. Konuşma esnasında Nizipi sordum, gezecek oturacak bir yer yok dedi. Ailemle konuşmak için ya telekoma gidiyoruz. yada internette msn de konuşuyoruz. dedi...
isaavci Üye
gökhan kardeşin fikri orjinal.Umarım çağrısı yerine ulaşır.Manevi destekliyorum.
Mustafa Bilici Üye
Başından sonuna kadar gökhana katılıyorum gençlik merkezi lazım ama buna karşılık bir talep olması gerekiyor yinede açılırsa iyi olur ancak bu gençlik merkezini kullanacak insanlar istenilen kişiler olur mu bilmiyorum nizipte okuma oranı inanılmaz derecede düşük bi şekilde kitap okuma oranını artırmamız lazım...
Mustafa KANAL Üye
isaavci;115261 wrote:gökhan kardeşin fikri orjinal.Umarım çağrısı yerine ulaşır.Manevi destekliyorum.
Hangi çağrılarımız yerine ulaştıki;İsa bey işte yerine ulaşmayan çağrılarımız. https://nizip.com/forum/konu/11315?page=1
sütcühössün Üye
Valla abi tabiki herkes ister Nizipe bir Gençlik Merkezinin yapılmasını ama bunu bide Belediyeden yetkili biriyle görüştünüzmü hiç yada denediniz mi?Para varmı o kadar.yada her aklınıza geleni belediye yaparsaaa ohoooooo Allah değil siz belediyenin ekmeğine yağı sürersiniz...Belediyemizi tebrik ederim.Nizip'in birçok semtini yenilemiş,düzenlemeler yapılmıs ve daha da güzel ve temiz bir ilçe olarak sizlere hizmet veriyor.Hele hele osmanlı parkı çok süper olmus.Cafelerin,havuzların mekanları çok güzel.Bunların tadını çıkarın,sizi kesmiyorsa başka bişey isteyin.
Gökhan Dokuyucu Üye
Öncelik cevap verme nezakati gösteren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum... Gelen yorumlara göre bu "Gençlik Merkezinin" açılması isteniyor. Ve bu yazı "Genç Merkezi" için atılmış somut bir adımdır. Sitemizin böyle konulara ilk adımı atması benim için her zaman önemli olmuştur. Laflarımızın, yazılarımızın sanal ortamda kaldığın hiç düşünmüyorum. Bu konuları konunun muhatapları bir yolla öğrenip okuyor. Ancak cevap yazıp yazmama o kişilerin kendi insiyatifidir. Ben isterdim ki Tüm Nizip'li Genç kardeşilerime böyle bir Fikrimizin olduğunu duyarmak ve burdan onların isteklerini tek tek Yetkili mercilere duyurmak. Ancak gençlerimiz gelecekten ümitsiz sadece yarına odaklanmış bir durumdalar. Bugünden ümitleri yok dünde zaten dünde kaldı diyorlar. Ben gençlerimizin dünü tecrübe bunu hayatlarını değiştirebilecek bir gün yarını ise gelecek güzel günler görmesini sağlayacak "Bir Gençlik Merkezinin" açılmasını istiyorum. Ve bunun için elimden geleni yapacağım ve yaptırmaya çalışacağım. Bu ne zaman olur bilemem Temennimiz tez bir vakitte olması çünkü bir gençimizi bile kötü yolları seçmesine tahammülüm yok. Devlet büyüklerimizin ve Duyarlı vatandaşlarımızın bu konuya hassas bir şekilde yaklaşmasını canı gönülden istiyorum... Biz artık büyüdük çocuklar gibi ağlamanın sızlanmanın yerine hem gülmenin hem de GENÇLERİMİZİ güldürmenin peşinde koşmalıyız. Gençliğe duyarlı Tüm Site Üyelerinin Yorumlarını Bekliyorum... Herşeyi bilen ama söylemeyenlerden olmayalım biz öyle olduğumuz için zaten ortalıkta çok konuşan ama bilmeyenler dolu... Saygılarla...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim