Beni bilenler bilir nizip'e ne kadar hasret ne kadar yanık ne kadar sevdalı olduğumu. Nizip için ölüp ölüp dirildiğimi nizip'i ne kadar sevdiğimi ve bir gün tekrar nizip'e dönmek istediğimi...
Bu ramazan bayramının 3. Günü ve cuma günü 24 saat nizip'te kaldım hayalimde canlandırdığım ne o eski dostluk ne arkadaşlık ne samimiyet malesef bitmiş. Hele güzel nizip'im gaziantep'in ilçesi nizip değil sanki başka bir ilin ilçesi olmuş, başka bir yer olmuş, osmanlı parkının oradan çarşı camii'nin oraya kadar selam verecek tanıdık bir yüz kalmamış.üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum bir akıl verin ne olur.:confused:
Sevgili MENES, sizin dediğiniz o özlem duyduğunuz günler geçti gitti. Nizibin nüfusu o yıllarda 36-40 bin civarı iken herkes birbirini tanıyordu. Şimdi o kadar göç aldı ki, bu sayı 100 bin kişiyi aşmış durumda. Ayrıca memleketimizin yerlileri vefat dışında göç yaşadı. Yani memleketimizde söz sahibi olan büyüklerimizden, Sayınlar, Pekmezler, Aksoylar, Çapanlar, Ayatalar, Öğütler, Atalaylar, Eziciler vs. isimlerini sayamadıklarım büyüklerimiz maalesef ilçemizin dışında ikamet etmekteler. Haliyle eski simaları göremiyoruz. Bende Gaziantepteyim hafta sonları çarşıya indiğimde, eski esnaflarımız haricinde yeni esnaf ve yüzleri bende tanımıyorum...
Nizip ilçesinin önemli özelliğidir, göç !
Göç almak ve göç vermek ! Her yerleşim yerinin harcı değil. Çünkü aynı anda göç alırken, bir tarftanda göç veriyor.
Ayrı bir özelliği var !
Oda; bütün yerleşim yerleri batıya doğru gelişirken, Nizip doğuya doğru gelişir !
Ama herzaman geleni kabullenmesini ve içerisinde yoğurmasını bilmiştir. Bu nedenle fevri bazı olaylar dışında, kitlesel çatışmalar ve münakaşalar görülmez Nizip'de. Hatta siyasetin en comcomlu zamanında bile, birbiri önünden geçen kalabalıklar alkışlarlar birbirlerini.
Sözü fazla dağıtmadan, çok fazla göç veriyoruz, sizin gibi ve çok fazla göç alıyoruz, selam vermeye tanımadıklarınız gibi.
Valla hemşerim diyecek laf bırakmamışsın.Söylediklerine aynen katılıyorum.2006 yılında ben de gittim. Sanırım önemli bir durum olmazsa artık gitmeyi düşünmüyorum.Sanırım hayalimdeki Nizip ve de Nizipliler daha da güzel. Hani şairin dediği gibi; "Hayali cihan değermiş..." En iyisi mi ben hayallerimle avunmayı tercih edeyim.
Abi söleseydin seni karşılardık yani her ne kadar bir birimizi tanımasakda nizip com olarak tanışırdık neyse bidaha ki gelişinize kalsın sağlık olsun nizip yerlisi kalmamış diyince ewet çok doğru o köprüyü yıkmak lazım oradan kimse gelmesin biz köy olmaya razıyız ...
bende nizip e yılda bir defa gidebiliyorum ancak. ve her gidişimde nizip in biraz daha yabancılaştıgını görüyorum çünkü nizipin yerli nufusu kadar dogu illeriimizden gelen vatandaşların sayısıda çogalmış ve onlar tarafından benimsenip sahiplenilmiş
Abi söleseydin seni karşılardık yani her ne kadar bir birimizi tanımasakda nizip com olarak tanışırdık neyse bidaha ki gelişinize kalsın sağlık olsun nizip yerlisi kalmamış diyince ewet çok doğru o köprüyü yıkmak lazım oradan kimse gelmesin biz köy olmaya razıyız ...
Güzel Kardeşim bu memleket hepimizin,kimi kimin memleketinden kovuyorsun.Birisi çıksa sana İstanbul'a ya da Adana'ya gelme dese ne hissedersin.Bu memleket Yüksekova'sından Sarp'ına Antalya'sından Edirnesine kadar tek karışıyla 72 milyonundur.Lütfen konuşurken 2 dinle bir konuş diyenlere kulak verelim.Bizim meşrebimiz sevgi ve kardeşlik meşrebi.Hem bu hafta Ahilik haftası bak Sayın Akdoğan'dan bu tür bir etkinlik talebinde buluabilrsin.Bence bu şekilde kardeşlerimizle münasebetin ve muhabbetin daha da pekişecektir.Saygılarımla...
Bence konu ile içerik birbirinden çok farklı.İkisini aynı ayda degerlendirmek çok büyük bir yalnış.İnsanların olaylara ve maziye bakış açısı farklılık arz eder.Ben hep Sıla-i rahim olarak gördügüm kendi memleketimi sadece havası,binaları,sokakları ve çevresi olarak algılarım.Mazide birlikte yaşadığım arkadaşlarım,dostlarım ise bu çerçeve içinde önemli bir yer tutar.Ancak onların olması veya olmaması bu manevi havanın tenefüsünde bana tıkanlıklık vermez.Tıpkı Hacc veya Umrede olduğu gibi o bölgelerde 1400 sene önce yaşamış yol göstericilerimizin manevi havasını Uhud ile,kabe ile,Medine ile teneffüs ettigimiz gibi...Köyüme gittigimde de aynı şeyi yaşarım.Büyüdügüm ev,sokaklar ve tarlalar anı dolu..Adeta bu cansız varlıklar birden canlanır ve benimle konuşur olurlar..Elbette insan bir tanıdık yüzü arar.Bulursa bu daha da güzel olur..Ancak o taşlar ve ağaçlar bile en az bir arkadaş kadar önemlidir benim için...
ALLAH rızası için bu konu guruplaşmaya ,çatışmaya,ayrılığa gayrılığa dönüşmesin. Bizde büyük şehirlere göç ettik, deniz yıldızının da dediği gibi bu vatan toprağı hepimizin ayrılık gayrılık yok, ben sadece her şeyin çok değiştiğini ama güzel nizip'imizin hala aynı kaldığını düşündüğüm için hayal kırıklığına uğradığımı belirtmek istedim
cadde27;147706 wrote:Abi söleseydin seni karşılardık yani her ne kadar bir birimizi tanımasakda nizip com olarak tanışırdık neyse bidaha ki gelişinize kalsın sağlık olsun nizip yerlisi kalmamış diyince ewet çok doğru o köprüyü yıkmak lazım oradan kimse gelmesin biz köy olmaya razıyız ...
Sağol kardeşim, sağolsun nizip com'dan bir, iki arkadaş bir bardak çay söyledi
bende bayramda geldim gerçekten hiç eski nizip gibi değil şimdiki nizip ben nizipten ayrılırken çocuk olanlar delikanlı olmuş sadece değişen fiziki görüntü değil insanların huyuda değişmiş saygılar
cadde27;147706 wrote:Abi söleseydin seni karşılardık yani her ne kadar bir birimizi tanımasakda nizip com olarak tanışırdık neyse bidaha ki gelişinize kalsın sağlık olsun nizip yerlisi kalmamış diyince ewet çok doğru o köprüyü yıkmak lazım oradan kimse gelmesin biz köy olmaya razıyız ...
Öyle köy bize lazım degil............
Köprü meselisine gelince herkes istedigi yerde yasayabilir evini barkını getirebilir bundan rahatsız olan varsa ben onları Nizip'li olarak görmüyom.......:mad:
ultra-mehmet;148001 wrote:Öyle köy bize lazım degil............
Köprü meselisine gelince herkes istedigi yerde yasayabilir evini barkını getirebilir bundan rahatsız olan varsa ben onları Nizip'li olarak görmüyom.......:mad:
Rica ettik ama lütfen.... o köprüde bizim, nizipte bizim, gelenlerde bizim, gidenlerde bizim. Cadde 27 de meseleyi başka yere çekmek için söylememiştir. Aynı şeyi yine söylüyorum, uzun zaman gelmeyince hala bıraktığımız gibi zannediyoruz birden gelince bakıyoruz bıraktığımız yerde yeller esiyor, yani nizip için nizipli için bir avantaj olabilir iş yönü alışveriş yönü yani her sektör kendine göre gelişir, 50.000 olmakla 100.000 olmak tabi başka, millet kendi kendine çoğalmıyor akşam yat 5 kişi sabah kalk evin içi 10 kişi öyle değil dışarıdan gelenle çoğalıyor yinede kalbimiz nizip için atıyor buda böyle biline.
hemşerilerim insan degişiyor insalar degişinçe nizip te degişiyor parti başkanları partiler de degişiyor yalan lar dogrular havada çirit atıyor kimse mangalda kül bırakmıyor . ve insanlar degişti nizipte degişti türkiye de degişti
ultra-mehmet;148001 wrote:Öyle köy bize lazım degil............
Senin demenle olmuyo hem konu tamamen çarpılmış bir vaziyete gelmiş kimnasıl istiyorsa oraya geçmeye çalışıyor eğer çok ısrar edeiyorsanı9z yazımı geri çekmiyecem tekrarlıyorum yazı çarpılmış bir vaziyete gelmiş geri söylemek isteğim şekle sokuyorum anlatmak istediğim meğer bu sitede çok çarpılma var mış...Hem ben 7 kuşaktır nizip deyim nizip de olmaya devam edicem şikayetin varsa sana güle güle ...:d Ayrıca menes umarım demek istediğimi anlamışsındır bari sen çarpıtma...
Küçük şirin bir kasaba farzet kasaba'nın her yerinden geçerken bir tanıudık bir dost selam laşıyorsun bir bakkala girince selamla işi bitiriyorsun işte benim demek istediğim bu konuyu tamamen çarpıtmayın ben çarpıtırım yoksa:(istyen istediği şekle sokmasın
cadde 27 arkadaşım,uslubun çok kaba bu Nizipli,sıcakkanlı bir insana yakışmıyor.bence diksiyon ve hitabet dersleri almalısın.Lafla sahiplenmek olmaz sevdin mi yürekten seveceksin.Neden insanların 2 kulağı 2 gözü 2 burun kanalı 1 ağzı var biliyomusun;2 gör 2 dinle 1 konuş diye...umarım anlamışsındır.Saygılarımla,sukunet ve aklı selimle bakarsan sen de sahip olduğun uslup kirliliğini anlayacaksın ama niyetinin kötü olmadığını düşünüyorum...
deniz yıldızı;148204 wrote:cadde 27 arkadaşım,uslubun çok kaba bu Nizipli,sıcakkanlı bir insana yakışmıyor.bence diksiyon ve hitabet dersleri almalısın.Lafla sahiplenmek olmaz sevdin mi yürekten seveceksin.Neden insanların 2 kulağı 2 gözü 2 burun kanalı 1 ağzı var biliyomusun;2 gör 2 dinle 1 konuş diye...umarım anlamışsındır.Saygılarımla,sukunet ve aklı selimle bakarsan sen de sahip olduğun uslup kirliliğini anlayacaksın ama niyetinin kötü olmadığını düşünüyorum...
çok teşekkür edrim bana diksiyon dersi verir misin?ARKADAŞIM önce sen git dinksiyon nedir onu öğren Ha bu arada 2 tanede eli var klavye ile iyi yazsın diye :)