Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Yöresel tatlılarımızdan biride halka tatlıdır.NİZİP'teki pastanelerde kapının önünde pişirilir ve şerbetini alır almaz sıcak sıcak satışa sunulur.
bizim gibi Nizip dışında oturanlar için evde yapılabilecek pratik tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
malzemeler
1 kg un
1 yemek kaşığı pak maya
3 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
şerbetide
1 kg şeker
1 lt su
1 yemek kaşığı limon suyu
yapılışı
Hamur cıvık bir şekilde yoğrulur.1 saat kadar dinlendirilir.şerbet kaynatılır ve soğutulur.kızgın yağın içine tulumba kalıbı eğer yoksa krema pompası ile dökülür.pişen sıcak tatlı soguk şerbetin içine atılır.şerbetini çektikten sonra servise hazırdır.
Halka Tatlısı
Tşkler Başakcım. Eline Sağlık
ellerıne saglık basak.ben cok hayretler ıcerısınde takıp edıyorum tarıflerını helal olsun.tekrar ellerınıze saglık.buraya yukleyıp AFIYETLE yedınız degılmı askolsun ınsan bızlerıde davet eder...?
evde yapılmasına rağmen çok güzel görünüyor elinize sağlık...
Valla artık başakın çalışmasına ve aşçı başısına şapka çıkarmak lazım.Maşallah ve helal olsun.Teşekkürler başakcıım.Selamlar
Fıstıklı sucuk yapsında göreyim ben onu :) şele üzümü depeleyecen, fıstıkları tek tek iplere dizecen, bahçeden odunu getirip kıracan, ocağı yakıp hallede üzüm suyunu kaynatıp ğaspe yapacan...fsoyarik;137026 wrote:Valla artık başakın çalışmasına ve aşçı başısına şapka çıkarmak lazım.Maşallah ve helal olsun.Teşekkürler başakcıım.Selamlar
Hahahaaaaaa o işi biz nizbe gelince sizlere düşüyor kıymetli kardeşim,kemalpaşa tatlısı diyordan emrin olur hemen.Selamar
başak böyle güzel yemekleri ve tatlıları buraya yükleyip beni bu yemek kültürü olmayan bitlis ilinden firar ettireceksin
hakan abicim bende tşk ederim saygılarımla:)HakanSahin;136982 wrote:Tşkler Başakcım. Eline Sağlık
yasmin ablacım tşk ederim buyurun beklerim ablacım saygılarımla:)yasmin;136983 wrote:ellerıne saglık basak.ben cok hayretler ıcerısınde takıp edıyorum tarıflerını helal olsun.tekrar ellerınıze saglık.buraya yukleyıp AFIYETLE yedınız degılmı askolsun ınsan bızlerıde davet eder...?
tşk ler mustafa abi saolun saygılarımla:)Mustafa Bilici;136987 wrote:evde yapılmasına rağmen çok güzel görünüyor elinize sağlık...
fatih amca,aşçı başıda bende çok tşk ediyoruz saolun amcacım mevlam sizi korusun saygılarımla:)fsoyarik;137026 wrote:Valla artık başakın çalışmasına ve aşçı başısına şapka çıkarmak lazım.Maşallah ve helal olsun.Teşekkürler başakcıım.Selamlar
admin abi bizim aşçı başı gülme krizine girdi zor biraz yardım eden olursa yapabilirim diyor bende üzümleri depelerim artık:):padmin;137027 wrote:Fıstıklı sucuk yapsında göreyim ben onu :) şele üzümü depeleyecen, fıstıkları tek tek iplere dizecen, bahçeden odunu getirip kıracan, ocağı yakıp hallede üzüm suyunu kaynatıp ğaspe yapacan...
çakır abi tşk ederim bizim bulunduğumuz yerdede yemek kültürü yok hatta ağızlarnın tadını bilmiyorlar patlican kebabını bile bilen yok patlican kebabsız hayat düşünemiyorum saygılarımlaçakır5234;137049 wrote:başak böyle güzel yemekleri ve tatlıları buraya yükleyip beni bu yemek kültürü olmayan bitlis ilinden firar ettireceksin
Başakcım teşekkür ederim,eline sağlık...sende çok yeme sonra şişko olursun ha ona göre...:)
başakcım canım kardeşim her zxamanki gibi mükemmelsin yine
TEŞEKKÜRLER.....okyanus_27 nin de dediği gibi çok yemeyesinnnn dilime düşersin sonraaaaa :D:D:D:D
Evet Yöresel tatlılarımızdan biride halka tatlıdır.NİZİP'teki pastanelerde kapının önünde pişirilir. Ama o tatlıcıların dükkanlarıını önlerini görülmeye değer. değerli arkadaşlar, hemşerilerim., yilda bir kez yıllık izne ayrılıp hasret olduğumuz Nizip' e geliyoruz. Gördüğüm manzara ile utandırıcı, birde yabancı kimsenin görmesi ilçemizin tanıtımı açısından üzücüdür. Galiba kimse görmüyor. kaldırma dökülen yağlar. dişarıya konulan masanın ayakları, masanın üstü kapkara bir leke insanın midesi almıyor yemeye, bazı firmalar temizliğe dikkat edenler var. Ben adres vermiyorum. ilgi duyanlar gezerken dikkat edecek olursa göreceklerdir. Galiba Zabıta' da görmüyor. Herkese saygılar....
Başak kardeşimize boğaz harbine katkılarından ötürü teşekkürler.Tabi ki sevgili Annelerini de unutmamak lazım.Ellerinize sağlık...
başakcım önce annene maşallah diyorum.annenin bilmedigi yemek yok ne kadar marifetli bir kadın ellerinde öperim,sende ayrıca çok şanslısın çok şey ögreniyosun annenden yemek yaparken 1 sn bile başından ayrılma:) benden sana tavsiye,anneninellerine saglık tatlı çok güzel görünüyor. ben şanslıyım vallahi yanı başımda nizipli tatlıcı var sıcak sıcak alıp yiyoruz.:p
Geçen bahçede yaptık bizde. Açık havada, çimenlerin üzerinde sıcak sıcak iyi gidiyor :)
Buna müşebbek tatlıda denilir, yanılıyorsam düzeltin lütfen.
böyle paylaşımlar yapıyorsunuz canımız çekiyor yaaa. :D :D :) neyse bana pastane yolu gözüktü...:)
ya başak bak olmuyor böyle ..el vicdan kızz..bize de yazık :)canım acayip tatlı istiyor bide bunları görünce istekler depreşiyorr
neyse canım gelir bi ara bize de yaparsınız o zaman anlaşırız...paylaşım için çok ama çooookkk sağolll canımmm
okyanus_27 size tşk ederim çok yemem merak etmeyin:D saygılarımlaokyanus_27;137118 wrote:Başakcım teşekkür ederim,eline sağlık...sende çok yeme sonra şişko olursun ha ona göre...:)
fevzi abicim çok tşk ler saolun senin dilinemi düşmek aman allah korusun:)fevzi çilkız;137164 wrote:başakcım canım kardeşim her zxamanki gibi mükemmelsin yine TEŞEKKÜRLER.....okyanus_27 nin de dediği gibi çok yemeyesinnnn dilime düşersin sonraaaaa :D:D:D:D
mehmet abi belki daha lezzetli oluyordur tatlılar mis gibisi kokuyor ama saygılarımlaMehmet KASAR;137205 wrote:Evet Yöresel tatlılarımızdan biride halka tatlıdır.NİZİP'teki pastanelerde kapının önünde pişirilir. Ama o tatlıcıların dükkanlarıını önlerini görülmeye değer. değerli arkadaşlar, hemşerilerim., yilda bir kez yıllık izne ayrılıp hasret olduğumuz Nizip' e geliyoruz. Gördüğüm manzara ile utandırıcı, birde yabancı kimsenin görmesi ilçemizin tanıtımı açısından üzücüdür. Galiba kimse görmüyor. kaldırma dökülen yağlar. dişarıya konulan masanın ayakları, masanın üstü kapkara bir leke insanın midesi almıyor yemeye, bazı firmalar temizliğe dikkat edenler var. Ben adres vermiyorum. ilgi duyanlar gezerken dikkat edecek olursa göreceklerdir. Galiba Zabıta' da görmüyor. Herkese saygılar....
hasan hocam size çok tşk ederim saolun annemizin bizde hakkı çok saolsun saygılarımlaHasan Hoca;137236 wrote:Başak kardeşimize boğaz harbine katkılarından ötürü teşekkürler.Tabi ki sevgili Annelerini de unutmamak lazım.Ellerinize sağlık...
esara ablacım size tşk ederim bencede ben çok şanslıyım annemide çok seviyorum.o kadar yoğun olmasına rağmen bizleri ve yemeğimizi ihmal etmiyor saolsun annemden allah razı olsun annemden size slm lar size tşk ediyor .saygılarımlaesera79;137278 wrote:başakcım önce annene maşallah diyorum.annenin bilmedigi yemek yok ne kadar marifetli bir kadın ellerinde öperim,sende ayrıca çok şanslısın çok şey ögreniyosun annenden yemek yaparken 1 sn bile başından ayrılma:) benden sana tavsiye,anneninellerine saglık tatlı çok güzel görünüyor. ben şanslıyım vallahi yanı başımda nizipli tatlıcı var sıcak sıcak alıp yiyoruz.:p
admin abi bizde tam olarak bilmiyoruz saygılarımlaadmin;137293 wrote:Geçen bahçede yaptık bizde. Açık havada, çimenlerin üzerinde sıcak sıcak iyi gidiyor :) Buna müşebbek tatlıda denilir, yanılıyorsam düzeltin lütfen.
yuksel afiyet olsunyuksel_fb;137298 wrote:böyle paylaşımlar yapıyorsunuz canımız çekiyor yaaa. :D :D :) neyse bana pastane yolu gözüktü...:)
efsanecim inş. sanada bu tatlıdan yediririz:) bende tşk ederim saolun:)efsane;137382 wrote:ya başak bak olmuyor böyle ..el vicdan kızz..bize de yazık :)canım acayip tatlı istiyor bide bunları görünce istekler depreşiyorr neyse canım gelir bi ara bize de yaparsınız o zaman anlaşırız...paylaşım için çok ama çooookkk sağolll canımmm
başak tarifin çok güzel senin elinden yemek vardı inş nizibe gelince ilk iş herzaman ki gibi halka tatlı saol bu paylaşımın için
simdi gidip öglen yemegini yicem
bunun üzerine bir kilo alıp getiren olsa nasıl giderdi öfff canım çekti simdik :)
nizipe gidince inş. yersiniz:)nizipliakey;137429 wrote:başak tarifin çok güzel senin elinden yemek vardı inş nizibe gelince ilk iş herzaman ki gibi halka tatlı saol bu paylaşımın için
miksam öğlen tatlıyı alıp yediysen afiyet şeker olsun:)miksam1988;137473 wrote:simdi gidip öglen yemegini yicem bunun üzerine bir kilo alıp getiren olsa nasıl giderdi öfff canım çekti simdik :)
Yok yav sen İstanbulda her köşe de lokma tatlısı satılıyor.
Her semtte var
cafer Hoca bir sanayi yaptı tatlıcılığı
ellerinden öperiz, hocamın.
Bizim bakkalköy de merkez de var.
her semtte varlar.
Arayın bulun adreslerini
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.