Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Düzmeç
Yeşil Nizip'imizin yöresel yemeklerimizden biride düzmeçtir.Yaz mevsiminin vazgeçilmez yapımı kolay fırın yemeklerinden biridir.
malzemeler:
1 kg kebaplık patlican
500 gr kıyma
1 kg domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 su bardağı su
tuz,karabiber
yapılşı:
Patlicanların kabukları tamamen soyulur,enine ikiye bölünür.2-3 cm aralıklarla kesilir.Kıymanın içine bir adet domates ve soğan küçük küçük doğanır.tuz,karabiber,pul biberde ilave edilerek yoğurulur.Küçük köfteler yapılarak tepsiye patlicanların arasına yerleştirilir.Kalan domateslerde doğranarak yemeğin üzerine ilave edilir.1 bardak suyun içinde salça eritilir ve yemeğin üzerine dökülür.Fırında yaklaşık 60-70 dk pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Düzmeç
basakcim yine cok gzl görünüyo
annenin ellerine saglik, anneler günü kutlu olsun
seninde emegine saglik
bizlerle paylsadin icin sagol canim
saidecim bende size çok tşk ederim annemin ellerine sağlık saolsun:)
seninde annenin anneler günü kutlu olsun teyzenin ellerinden öpüyorum:)
walla şimdi de açım super olur hanı ha neyse hıyırlısı olsun
Sen ac kal mehmet sana bisey olmaz insani cok sinir ediyon bakalim sen yazin köfte partisinde de ac kalacan sana simdiden diyim:Dnizipli_mehmet;135387 wrote:walla şimdi de açım super olur hanı ha neyse hıyırlısı olsun
walla aç kalırım mohum del de kızanlar var yemek yemıyorum diye onun için mecbur yıyorum ama yemek guzel gornuyor yapanın eline sağlık
eline sağlık tşkler başakcım.
yine her zamanki gibi süpersin basak...
ah ah simdi olsada yesem cok acıktım ögleni bekeyemicem
anneninde seninde ellerine saglık annenin anneler günü kutlu olsun ellerinden yerime öp
Sevgili Başak senin sayende, bu gün akşama yemek ne yapalım düşüncesinden kurtarıyorsun. Güzel yemek tarifinin yanındada müthiş yemek resimleri sayesinde o yemekten yapmamak mümkün değil. Paylaşımın için teşekkürler elerine vede emeğine sağlık....
başakda bunları yazıııooo bize kötülükmü iyilikmi yapıo anlamdm...bi yandan iii güzelde yafff cnm sitioo dayanamıom o zmnda:D
başakcım canım kardeşim ellerinize sağlık nefis görünüyooo
Resimden harika...........
hakan abicim bende tşk ederim saygılarımlaHakanSahin;135439 wrote:eline sağlık tşkler başakcım.
miksam abi çok tşk ler senin yerine annemin elini öptüm tşk ediyormiksam1988;135447 wrote:yine her zamanki gibi süpersin basak... ah ah simdi olsada yesem cok acıktım ögleni bekeyemicem anneninde seninde ellerine saglık annenin anneler günü kutlu olsun ellerinden yerime öp
nizip 27700 abi size çok tşk ederim düşünceleriniz için saolun sizede afiyet olsun saygılarımla:)nizip27700;135482 wrote:Sevgili Başak senin sayende, bu gün akşama yemek ne yapalım düşüncesinden kurtarıyorsun. Güzel yemek tarifinin yanındada müthiş yemek resimleri sayesinde o yemekten yapmamak mümkün değil. Paylaşımın için teşekkürler elerine vede emeğine sağlık....
valla iyilikmi kötülükmü bilemiyorum yorumları sizlere bırakıyorum göz hakkınızı helal edin:)huseyinb88;135489 wrote:başakda bunları yazıııooo bize kötülükmü iyilikmi yapıo anlamdm...bi yandan iii güzelde yafff cnm sitioo dayanamıom o zmnda:D
fevzi abicim bende tşk ederim:)anneme tekrar tşk ediyorum saolsun canım annem:)fevzi çilkız;135496 wrote:başakcım canım kardeşim ellerinize sağlık nefis görünüyooo
mavi hilal tşk ler saolun:)mavi_hilal27;135507 wrote:Resimden harika...........
Allah sana merhamet versin,acı bize.Şaka şaka ailece teşekürler size.Selamlar
Maşallah balcanlar ve kıyma tesbih taneleri gibi dizilmiş.Hiç vakit kaybetmeden hemen yaptırıyoruz.Sanırım patlıcanlı kebapla tek farkı,patlıcanların soyulmuş olması ve ikiye bölünmüş olmasıdır.Her zaman olduğu gibi Annemizin ellerine sağlık.başak;135380 wrote:
Başakcım sana teşekkür ederim...Allah sana derslerinde zihin açıklığı versin,inş...
başak çok güzel duruyor ,patatesli olanı yok mu:)
annenin ellerine sağlık canım paylaşım için teşekkürler
başakcın annenin ellerine saglık çok güzel görünüyor.
fatih amca bende size tşk ederim saolun saygılarımlafsoyarik;135549 wrote:Allah sana merhamet versin,acı bize.Şaka şaka ailece teşekürler size.Selamlar
hasan hocam size çok tşk ederim yaptırdıysanız inş.yemeğin tadını beğenmişsinizdir afiyet olsun saygılarımlaHasan Hoca;135556 wrote:Maşallah balcanlar ve kıyma tesbih taneleri gibi dizilmiş.Hiç vakit kaybetmeden hemen yaptırıyoruz.Sanırım patlıcanlı kebapla tek farkı,patlıcanların soyulmuş olması ve ikiye bölünmüş olmasıdır.Her zaman olduğu gibi Annemizin ellerine sağlık.
çok tşk ler benim için en güzel dua saolun saygılarımlaokyanus_27;135638 wrote:Başakcım sana teşekkür ederim...Allah sana derslerinde zihin açıklığı versin,inş...
efsanecim bende sana tşk ederim patatesli olanda güzel oluyor :)efsane;135685 wrote:başak çok güzel duruyor ,patatesli olanı yok mu:) annenin ellerine sağlık canım paylaşım için teşekkürler
esera ablacım size tşk ederim saolun saygılarımlaesera79;135806 wrote:başakcın annenin ellerine saglık çok güzel görünüyor.
Kız Bu Ne Ben Böyle Bir Yemek Bilmiyorum
Başak teşekkürler. Yemeğin adını ilk defa duydum. Abilerimiz bize yemek hakkında bilgi verirler inşallah.
mehmet abi siz nizip yemeklerini unutmuşsunuz saygılarımla:)mehmet gül;135876 wrote:Kız Bu Ne Ben Böyle Bir Yemek Bilmiyorum
subutay abi bende tşk ederim abilerimiz ne diyecekler bakalım yorumlarını bekleyelim saygılarımlanizipli_subutay;135926 wrote:Başak teşekkürler. Yemeğin adını ilk defa duydum. Abilerimiz bize yemek hakkında bilgi verirler inşallah.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.