goknurnizip kardeşim çok tşk ederim saygılar
Antep Mutfağı Nizip Yemekleri
Şiveydis
Nerden çıkardınız şimdi bu şiveydizi aklıma getirdiniz şimdi kim yapacak bizde bunu yapabilecek kimse kalmadı, Başak kardeşim, bu akşam nohutları ıslatıyorum ,yarın tarifine göre yapmaya çalışacağım ,benim hanım hiç anlamaz ama belki ben beceririm ama şu zahfuru nerden bulacağım bilmiyorum.
müslüm abi,zahvuru baharatçılardan bulabilirsiniz safran ismiyle.şiveydis için taze soğan ve sarımsak gerekiyor.taze sarımsak bulamazsanız pırasa ilede yapılırmış. saygılarımla
Az önce aradım benim marketi taze sarımsağı ayırttırdım bile.Zahvuruda eve giderken Güngörenden alacağım. Bakalım becerebilecekmiyiz.
müslüm abi,şiveydis yemeğini yaptınızmı yemek hakkındaki yorumlarınızı alamadık
Ya Arkadaşlar bu yemek buraya konurmu alla alla
Aç olanlar var, canı çekenler var...
Mesela benim canım çekti nasıl olacak bu iş... :(
bugun anamdan ıstedım yarına yerım inş.
Yapamadık maalesef, taze sarımsak yok, senin dediğin gibi prasadan deneyelim dedik onuda beceremedik, pırasalar çok kalın, artrık taze sarımsağı bulursak yapacağız.başak;155774 wrote:müslüm abi,şiveydis yemeğini yaptınızmı yemek hakkındaki yorumlarınızı alamadık
amacımız yöresel yemeklerimizi tanıtmak sizde hakkınızı helal edin:oferhat;155780 wrote:Ya Arkadaşlar bu yemek buraya konurmu alla alla Aç olanlar var, canı çekenler var... Mesela benim canım çekti nasıl olacak bu iş... :(
müslüm abi sağlık olsun, bu yemek ilkbahar yemeği taze sarımsağı bu mevsimde zor bulursunuz babam( malesef kursak alışkanlıklarından vazgeçemiy )diyormüslüm akpek;155941 wrote:Yapamadık maalesef, taze sarımsak yok, senin dediğin gibi prasadan deneyelim dedik onuda beceremedik, pırasalar çok kalın, artrık taze sarımsağı bulursak yapacağız.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.